Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Grebis spēlēs Azerbaidžānā, Gauračs apdomā "Yenisey" piedāvājumu

Grebis spēlēs Azerbaidžānā, Gauračs apdomā "Yenisey" piedāvājumu
Edgars Gauračs "Yenisey" nometnē
Foto: www.metallurg-football.ru

Aktīvi jaunas darba vietas ārzemēs meklē vairāki Latvijas futbolisti. Uzbrucējs Kristaps Grebis parakstījis līgumu ar Azerbaidžānas klubu "Ganja", Edgars Gauračs apdomā Krasnojarskas "Metallurg-Yenisey" piedāvājumu, bet pussargs Maksims Rafaļskis diemžēl nav pārliecinājis Gdiņas "Arka" trenerus par savu lietderību.

Liepājnieku uzbrucējs Kristaps Grebis (30) līdz sezonas beigām jeb vasarai parakstījis līgumu ar Azerbaidžānas augstākās līgas klubu "Ganja". Šī vienība pērn triumfēja pēc spēka otrajā Azerbaidžānas līgā, bet šosezon pēc 19 kārtām ar 22 punktiem ieņem 8. vietu 12 komandu konkurencē augstākajā līgā. Tiesa, atlikušo trīs kārtu laikā iekļūt labāko sešiniekā komandai praktiski nav cerību, un, visticamāk, Grebim līdz vasarai būs jāpalīdz vienībai cīņās ar piecām citām vājākajām līgas komandām par vietas saglabāšanu čempionātā. Atgādinām, ka februāra sākumā Grebis jau bija parakstījis līgumu ar Kipras vienību "AEL", taču pāris dienu vēlāk kontrakts tika lauzts, kipriešiem paziņojot par to, ka Kristapa veselība it kā neesot kārtībā. Pagājušajā sezonā Grebis, kurš pārstāvēja "Liepājas Metalurgu", ar 12 vārtu guvumiem bija ceturtais labākais bombardieris LMT Virslīgā. Latvijas izlasēs Kristapam 13 spēļu un divi gūti vārti.

Cits mūsu uzbrucējs Edgars Gauračs šobrīd atrodas uz pārbaudes laiku Krievijas 1. līgas jaunpienācējā Krasnojarskas "Metallurg-Yenisey". "Klubs piedāvājis parakstīt līgumu uz pusotru gadu, taču esmu nolēmis ar atbildi nesteigties, jo ir arī citi piedāvājumi," šovakar Sportacentrs.com atklāja sportists. Rīt komanda noslēgs treniņnometni Turcijā ar pārbaudes maču pret serbu "Crvena Zvezda". Iepriekšējā pārbaudes spēlē Gauračs laukumā pavadīja pirmo puslaiku, bet Krasnojarskas komanda ar 0:2 piekāpās ukraiņu "Alexandria", abus vārtus ielaižot otrajā puslaikā.

Visbeidzot Latvijas izlases pussargs Maksims Rafaļskis saņēmis atteikumu no Polijas Ekstralīgas kluba Gdiņas "Arka". Līdzšinējais "Liepājas Metalurga" futbolists poļu vienībai bija pievienojies uz pārbaudes laiku, taču "Arka" pārstāvji, kuri klātienē vēroja Latvijas izlases spēkošanos pret Bolīviju, ar redzēto nav gandarīti un līgumu futbolistam nepiedāvās. Rafaļskis jau atradis jaunu klubu, kurā mēģināt tikt - futbolists aizvadījis puslaiku Kaļiņingradas "Baltika" (Krievijas 1. līga) sastāvā mačā pret Žodinas "Torpedo". Minētajā mačā 60 minūtes laukumā pavadīja mūsu vārtsargs Aleksandrs Koliņko, kurš arī cer tikt pie līguma Kaļiņingradā. Latvijas valstsvienībā Rafaļskis aizvadījis desmit mačus.

Patīkami, ka veselību kārtībā savedis mūsu pussargs Ivans Lukjanovs, kurš treniņnometnē Turcijā atgriezies Gdaņskas "Lechia" rindās un jau piedalījies pārbaudes mačā pret "Tavria" (1:2). Ivans izgāja laukumā uz maiņu 70. minūtē. Savukārt Sergejs Kožans ceļgala savainojuma dēļ uz Turciju nemaz nav devies un vēl kādu laiku trenēties nevarēs. Cita poļu kluba "Zagłębie" rindās visas 90 minūtes pārbaudes spēlē pret Travas "Spartak" laukumā pavadījis Deniss Rakels.

Izmantotie resursi:
gancapfk.az
Sport.pl - Najnowsze informacje - pi³ka noæna -...


, 2011-02-11 23:24, pirms 13 gadiem
Vai tiešām Gauračam bija jēga skriet prom no Moldovas?
, 2011-02-11 23:33, pirms 13 gadiem
Ganja
, 2011-02-11 23:40, pirms 13 gadiem
Nākamreiz, kad kādam pazaudēsim un visi kritizēs vidējo līniju, tad nu padomājiet par mūsu pamatsastāva potenciālajiem centra pussargiem. Viens spēlē Jelgavā, bet otrs - nekur.
, 2011-02-11 23:41, pirms 13 gadiem
kauls rakstīja: Vai tiešām Gauračam bija jēga skriet prom no Moldovas?
Nu, līmenis viennozīmīgi Krievijas 1. divīzijā ir augstāks. Naudu arī noteikti lielāku maksā. Drīzāk jautājumi par to, ka tā tomēr ir Krasnojarska (milzīgs gabals no Eiropas - tālu mājas un visu laiku daudz jālido), ka šis čempionāts nekur baigi nekotējas (Moldova gan arī ne) un kas notiks gadījumā, ja viņam tur tomēr neizdosies baigi izcelties.
, 2011-02-11 23:50, pirms 13 gadiem
Azerbaidžāna. Kāds pārsteigums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-12 00:29, pirms 13 gadiem
Nu man liekas, ka Grebim būs tīri okei. Galvenais tikt tagad spēlēt. Katrā ziņā Liepājā viņš bija aizsēdējies, šis būs jauns izaicinājums. Stulbi ar tiem kipriešiem sanāca, taču malacis - nenokāra galvu un jau pēc nedēļas līgums ar tīri normālu klubu. Lai veicas.

Žēl par Rafaļski. Būtu gribējies redzēt viņu Polijā, bet nu nesanāca. Nekas. Krievijas 1. līga līmenis nav slikts. Pērn tur vēl Laizāns spēlēja. Domāju, ka Baltika Koļinko būtu tieši laikā, tāpat arī Gauračam nebūtu slikti. Izaugsmes iespējas ir. Rafaļskis? Domāju, ka viņš var atrast kaut ko labāku, bet nu arī slikti nebūtu.

Liels prieks par Lukjanova atlabšanu. Jāgaida tagad, kad būs gatavs stabili laukumā iziet un spēlēt. Jāvēl vēl veseļošanos Kožanam, Žigajevam, kā arī Fertovam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-12 06:43, pirms 13 gadiem
pēc 2 dienām virsraksts - Grabis pamet Azarbaidžānu...
, 2011-02-12 09:21, pirms 13 gadiem
X6 Yo rakstīja: pēc 2 dienām virsraksts - Grabis pamet Azarbaidžānu...
Kāpēc? Tas, ka kiprieši ir tik riebīgi, lai spēlētājam piesietu sirds problēmas, lai tikai pārtrauktu ar viņu līgumu uzreiz pēc tā noslēgšanas, jo, redz, jaunais treneris negrib viņu redzēt sastāvā, nepadara Grebi par sliktu spēlētāju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-12 11:39, pirms 13 gadiem
Gauračam jau baigi nevajadzētu tur kko domāt, drīzāk viņam ir jāskrien kādam pakaļ
, 2011-02-12 11:41, pirms 13 gadiem
Davaj Gaurač turies , vēlu tev veiksmi!
, 2011-02-12 14:00, pirms 13 gadiem
kambala jau divas sezonas taja Jenisey nokapāja...
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.