Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gutkovskis: "Izdzirdot par "Dukla" piedāvājumu, biju šokā, jo neko nezināju"

Gutkovskis: "Izdzirdot par "Dukla" piedāvājumu, biju šokā, jo neko nezināju"
Vladislavs Gutkovskis svin savus desmitos vārtus iepriekšējā SMScredit.lv Virslīgas sezonā
Foto: Juris Gūtmans

Latvijas U21 izlases un Rīgas "Skonto" uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis ir viens no reālākajiem kandidātiem, kuru "skontieši" šoziem varētu pārdot uz ārzemēm. Pavisam nesen Kaspara Gorkša pārstāvētā kluba Prāgas "Dukla" sporta direktors Ginters Bitengels vietējiem medijiem sacīja, ka ir vienojušies ar spēlētāja pusi un izteikuši piedāvājumu Rīgas klubam. Tomēr Gutkovskis sarunā ar Sportacentrs.com teica, ka tā viņam bijusi pirmā dzirdēšana.

- Tavā sakarā baumu netrūkst. Pastāsti, kāda šobrīd ir reālā situācija!
- Cik zinu, šobrīd man nav nekādu piedāvājumu, bet vakar pēc treniņa tētis teica, ka lasīja par interesi no Čehijas. Biju šokā, iegāju Sportacentrā, visu izlasīju un vispār neko nesapratu. Piezvanīju aģentam un prasīju, kas tas ir un kāpēc neko par to nezinu. Viņš sacīja, ka arī viņš neko nezina un ka varētu būt vēl viens aģents, kurš man esot meklējis kaut kādus variantus.

- Šoreiz tā pat nebija parasta bauma, bet gan kluba sporta direktora citāts, ka ar tevi ir panākta vienošanās.
- Neesmu ne ar vienu runājis, neko tādu nezinu.

- Biji Glāzgovā atrādīties "Rangers". Kas notiek tajā frontē?
- Jā, biju Glāzgovā un man tur ļoti patika. Viņi mani ļoti labi uzņēma, un pēc treniņiem treneris pateica, ka gaida mani un lai es braucu atpakaļ. Kad atbraucu mājās, no turienes atnāca "papīrs", ka viņi saka, ka es šobrīd esmu fiziski slikti gatavs, bet viņiem vajag uzbrucējus jau sezonas otrajai pusei.

- Tavuprāt, tu biji sliktā formā vai viņi tevi vienkārši "atšuva"?
- Nezinu, taču, ja ņem vērā, ka viņi tad teica, ka mani gaida atpakaļ…Toreiz pienāca klāt treneris un sacīja, ka gaida mani atpakaļ, un arī es pats jutu, ka notrenējos ļoti labi. Pie viņiem biju nedēļu, pārbaudes spēļu īsti nebija, taču uzspēlējām pret U21 komandu. Es gan nezinu, vai tā tiešām bija U21 komanda, jo daudzi spēlētāji šķita mazi un uzvarējām ar 5:0, iesitu trīs vārtus. Pēc Glāzgovas nevienā citā klubā neesmu atrādījies.

- Bija baumas, ka par tevi varētu būt interesējusies Prāgas "Sparta".
- Jā, man teica, ka tur kaut kas ir, bet neko vairāk nezinu. Ne ar vienu klubu līdz reālām pārrunām vēl neesam tikuši. Taču, kad vakar izlasīju par Čehiju, tā sāku domāt, ka labprāt gribētu tur aizbraukt. Tagad gan visas domas par izlasi – labi jānospēlē, ļoti labi sevi jāpierāda, bet pēc tam jau varēs domāt par nākotni.

- Cik ilgi tev vēl ir līgums ar "Skonto"?
- Vēl vienu gadu, līdz nākamajai ziemai. Gribu spēlēt ārzemēs, taču, ja reālu piedāvājumu nebūs, redzēs – varbūt palikšu "Skonto". Viss atkarīgs, kāda būs situācija. Ja viss būs kārtībā [ar finansēm], protams, ka būtu gatavs arī palikt "Skonto". Man patīk trenēties pie Tamaza [Pertijas], viņam ir ļoti labas nodarbības, viņš mani visu laiku motivē un dzen vēl vairāk uz priekšu.

- Tavs kluba biedrs Karašausks vakar intervijā "Ole" teica, ka treniņos atmosfēra parādu dēļ ir diezgan slikta. Kā tu raksturotu notiekošo komandā?
- Jā, varētu teikt, ka komandā nav atmosfēras. Uz treniņiem visi saņemas, nāk un trenējas ļoti nopietni, taču ģērbtuvēs nav tā kolektīvā gara. Jā, smejamies, jokojam par naudu, par to, ka mums visu laiku sola, ka būs nauda, būs nauda…

- Kad pēdējoreiz redzēji algu?
- (Ilgi domā) Varbūt pirms mēneša, kad mums iedeva. Taču tā ir tikai maza daļa no kopējā – pavisam parādi ir par pieciem mēnešiem. Tos, kas palikuši vēl no Mariana Pahara laikiem, neskaitu (smaida).

- Aģents vai citi klubi tevi nav mudinājuši vērsties LFF un lauzt līgumu? Kā bijis dažiem taviem komandas biedriem.
- Nē. Neko neesmu rakstījis. Tagad gaidu – varbūt atdos visus parādus. Ja viss būs kārtībā, palikšu "Skonto", ja ne – tad iešu un rakstīšu "papīru".

- To, ka nomaksās parādus, "Skonto" saka katru gadu. Cik ļoti tu tam šobrīd tici?
- Tagad ir tāda situācija, ka visu izbeigt var Latvijas Futbola federācija. Ja algas netiks samaksātas, tad "Skonto" netiks pielaista Virslīgai. Nezinu… Domāju, ka klubā visi – Tamazs, direktors, pārējie – grib, lai "Skonto" būtu, tādēļ viņiem mums ir jāsamaksā visas algas. Pateica, ka līdz 11. datumam visu vajag samaksāt. Kurš šodien datums – vienpadsmitais, vai ne? Un pagaidām nav nevienas ziņas, neviena zvana.

- Visbeidzot par izlasi. Iepriekšējie Sadraudzības kausi tev nav bijuši veiksmīgi, pirms gada arī neiesiti pendeli [no spēles]. Tā tev būs papildus motivācija, lai beidzot sevi parādītu tieši šajā turnīrā?
- Jā, tā man ir katru gadu. Esmu tur spēlējis jau divus gadus un vēl neesmu guvis nevienus vārtus. Vienīgi pagājušajā gadā pret Moldovu iesitu pendeli pēcspēles sitienu sērijā. Tas arī viss…Šogad būs pēdējais gads, kad braukšu uz Sadraudzības kausu – jāiesit!

Piezīme: Latvijas U21 izlase nedēļas nogalē uzsāka gatavošanos Sadraudzības kausa izcīņai un rīt "Skonto" hallē plkst. 13:30 aizvadīs pārbaudes spēli pret "Mettu"/LU. Šā rīta treniņā, komandai iespēlējot pozicionālos uzbrukumus, nominālajā pamatsastāvā Gutkovska vietā uzbrukuma smailē darbojās Ņikita Ivanovs, taču izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs sacīja, ka nedaudz miksēja virknējumus un vēlējās saasināt konkurenci sastāvā. Sīkāku informāciju par U21 nometni piedāvāsim vēlāk.


, 2016-01-11 17:27, pirms 8 gadiem
Veiksmi puisim, nepaliec Skontā!
, 2016-01-11 17:27, pirms 8 gadiem
Interesanti.
, 2016-01-11 17:38, pirms 8 gadiem
"iegāju Sportacentrā, visu izlasīju un vispār neko nesapratu."

tā bieži notiek
, 2016-01-11 17:44, pirms 8 gadiem
Tīri teorētiski rēķinot, pat pieņemot, ka līdz sezonas sākumam tiek spēlētājiem viss samaksāts, kluba budžetam, ņemot vērā pārējo kontu izrakstu bilanaci ar mīnusa zīmi, kluba budžetam ir jāpalielinās reizes 3, salīdzinājumā ar iepriekšējo. To, ka nomaksās parādus spēlētājiem un pielaidīs Skonto pie virslīgas, vēl nenozīmē, ka naudas pietiks visai sezonai. Ja nemaldos sezonas trīs jau tā muļļā. Kaut ko pirms čempionāta nosedz, tad atkal no puses sezonas iebrauc auzās un sākas atkal viss no sākuma. Lai Skonto iemaksā drošības naudu, zināmu summu, visai sezonai, tikai tad lai pielaiž pie spēlēšanas. Ticiet man, nebūs viņiem tādas naudas.
, 2016-01-11 17:47, pirms 8 gadiem
Visas sezonas ir bijusi nauda. Gan būs.
, 2016-01-11 17:51, pirms 8 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Tīri teorētiski rēķinot, pat pieņemot, ka līdz sezonas sākumam tiek spēlētājiem viss samaksāts, kluba budžetam, ņemot vērā pārējo kontu izrakstu bilanaci ar mīnusa zīmi, kluba budžetam ir jāpalielinās reizes 3, salīdzinājumā ar iepriekšējo. To, ka nomaksās parādus spēlētājiem un pielaidīs Skonto pie virslīgas, vēl nenozīmē, ka naudas pietiks visai sezonai. Ja nemaldos sezonas trīs jau tā muļļā. Kaut ko pirms čempionāta nosedz, tad atkal no puses sezonas iebrauc auzās un sākas atkal viss no sākuma. Lai Skonto iemaksā drošības naudu, zināmu summu, visai sezonai, tikai tad lai pielaiž pie spēlēšanas. Ticiet man, nebūs viņiem tādas naudas.
nu tad lai Liepāja un pārējie klubi arī iemaksā. lv neesmu redzējis nevienu komandu kā Skonto, kam tā uzticas spēlētāji. puišo lojāli pirmaīdai un domā par futbolu ne tikai par naudu. visu cieņu Vladislavam, ka viņš galvā spēj norakstīt to nesamaksāto algu. protams tas gan nenozīmē, ka skoņķiks nedrīkst pildīt saistības.
, 2016-01-11 18:14, pirms 8 gadiem
Protams, ka ne par vienu piedāvājumu neesi dzirdējis..tas pats par to Rangers papīru..skonta visu muhļī, kamēr citi nepiedāvās viņiem vēlamo summu, tikmēr arī neko nedzirdēsi un nāks tādi "papīri". Tinies no tā grimstošā kuģ prom, cik nu ātri vien vari. Tas pats arī Karašauskam. Vēl gads vai divi skontā un rezultātā būs Blanks2. Izniekotais talants..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-11 18:50, pirms 8 gadiem
Te jau izklausās pēc Astašenko un viņa krievu aģenta stāsta...
, 2016-01-11 19:35, pirms 8 gadiem
Prieks par katru spēlētāju, kurš pamet to slīkstošo žurku kuģi! Pēdējais laiks Gutkovski.
, 2016-01-11 20:22, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Prieks par katru spēlētāju, kurš pamet to slīkstošo žurku kuģi! Pēdējais laiks Gutkovski.
Arī.
, 2016-01-11 21:38, pirms 8 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: Protams, ka ne par vienu piedāvājumu neesi dzirdējis..tas pats par to Rangers papīru..skonta visu muhļī, kamēr citi nepiedāvās viņiem vēlamo summu, tikmēr arī neko nedzirdēsi un nāks tādi "papīri". Tinies no tā grimstošā kuģ prom, cik nu ātri vien vari. Tas pats arī Karašauskam. Vēl gads vai divi skontā un rezultātā būs Blanks2. Izniekotais talants..
Ko tad Skonto muhļī šajā gadījumā? Paši bosi no Rangers atsūtīja papīru, ka Gutkovskis neesot fiziski pietiekami gatavs pagaidām. Bet tā jau ir labojama štelle. Gutkovska aģents Bezzubovs arī teica, ka interese par Gutkovski esot arī no citiem klubiem, tā ka kaut kur jau viņš pāries. Zinot, cik ļoti Skonto vajadzīgas finanses, tikai dunduks palaistu garām iespēju spēlētāju notirgot.

Rangers varbūt vienīgi zina, ka Gutkovskim palicis viena gada līgums ar Skonto un domā pagaidīt, lai pēc tam dabūtu par brīvu...
, 2016-01-11 21:57, pirms 8 gadiem
reikons rakstīja: Ko tad Skonto muhļī šajā gadījumā? Paši bosi no Rangers atsūtīja papīru, ka Gutkovskis neesot fiziski pietiekami gatavs pagaidām. Bet tā jau ir labojama štelle. Gutkovska aģents Bezzubovs arī teica, ka interese par Gutkovski esot arī no citiem klubiem, tā ka kaut kur jau viņš pāries. Zinot, cik ļoti Skonto vajadzīgas finanses, tikai dunduks palaistu garām iespēju spēlētāju notirgot.

Rangers varbūt vienīgi zina, ka Gutkovskim palicis viena gada līgums ar Skonto un domā pagaidīt, lai pēc tam dabūtu par brīvu...
Būs drīz jauns 3 gadu līgums ar Skonto.
, 2016-01-11 22:08, pirms 8 gadiem
Sarkana forma, gandrīz varēja uz MU arī sarkani.
, 2016-01-13 11:40, pirms 8 gadiem
Šitas labs:

- Tavuprāt, tu biji sliktā formā vai viņi tevi vienkārši "atšuva"?

- Nezinu, taču, ja ņem vērā, ka viņi tad teica, ka mani gaida atpakaļ…"

Viņš vel savā karjerā pieklājibas frāzes dzirdēs ne vienu reizi vien - tāds ir sports, neviens tev acīs neteiks kas tu esi s'ūds, visi teiks tikai skaistas frāzes, it sevišķi angliski runājošie

cik nav bijusi pieredze ar mūsu pašu hokejistiem.. viņam treneris saka - Tu esi izcils, lielisks un nākamajā dienā hokejistu aizsūtu uz fārmklubu!
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.