Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Māliņš - čempions, Šteinbora rupjā kļūda neliedz uzvarēt (+video)

Māliņš - čempions, Šteinbora rupjā kļūda neliedz uzvarēt (+video)
Germans Māliņš
Foto: fcbate.by

Ziņojam par Latvijas futbola leģionāru sekmēm piektdien un sestdien. Germans Māliņš kļuvis par Baltkrievijas čempionu, kamēr Polijā liela uzvara Pāvelam Šteinboram un Zabžes "Gornik", tiesa, mūsu vārtsargam pieļaujot vienu rupju kļūdu.

Par Kaspara Gorkša atgriešanos laukumā jau informējām, šobrīd vēstām par pārējiem leģionāriem. Vitālija Maksimenko "Brighton" mājās ar 3:0 sasita "Blackburn", taču mūsu aizsargs joprojām ir ārpus galvenās komandas pieteikuma. Pēc 15 kārtām Gorkša "Reading" atrodas "play-off" zonā (6. pozīcija), bet "Brighton" atrodas 10. vietā trīs punktus aiz Redingas. Anglijas kausa spēli šodien izspēlēja Edija Joksta "Oldham" (1:1 pret "Wolverhampton", sekos pārspēle), tomēr arī šī mūsu aizsarga pieteikumā nebija.

Piektdien Polijas Ekstraklases 16. kārtas centrālajā spēlē tikās 2. un 3. vietas īpašnieces - Pāvela Šteinbora Zabžes "Gornik" un Krakovas "Wisla". 30. minūtē pie 0:0 mūsu vārtsargu piemeklēja nelaimes gadījums - muļķīga kļūda pēc pretinieku stūra sitiena, un būtībā savos vārtos iemesta bumba. Turnīra oficiālajā mājas lapā šis vārtu guvums Šteinbora "kontā". Vēlāk, 53. minūtē, "Wisla" guva arī otros vārtus, tomēr "Gornik" paveica īstu varoņdarbu, no 0:2 izraujot 3:2. Līdz ar šo uzvaru Šteinbora komanda izvirzījusies 2. vietā - "Gornik" ir tikpat punktu, cik līderei "Legia", kurai gan šajā kārtā vēl tikai jāspēlē, svētdien Lodzā tiekoties ar brāļu Višņakovu "Widzew". Jāpiebilst, ka "Gornik" pēc šīs spēles pametis treneru kolektīvs ar Adamu Navalku priekšgalā, kas saistīts ar šo speciālistu stāšanos pie Polijas izlases stūres.

Gļivices "Piast" rindās uzspēlēja Artis Lazdiņš, kurš turklāt debitēja labās malas pussarga pozīcijā. Lazdiņš nāca laukumā uz maiņu 74. minūtē pie 1:0, bet "Piast", neiesitot pendeli pēdējā minūtē, nospēlēja 1:1 ar "Cracovia". Pagājušās sezonas lielākā pārsteiguma autore "Piast" (ieņēma 4. vietu un spēlēja Eirokausos) šobrīd atrodas vien 12. pozīcijā.

Par Baltkrievijas čempionu sestdien kļuvis Germans Māliņš, kura BATE viesos ar 3:1 pārspēja Žodzinas "Torpedo", nodrošinot titulu divas kārtas pirms turnīra beigām (vicečempione - vēlreiz Soļigorskas "Shakhtyor"). Tiesa, Māliņš atkal palika rezervē un kopumā aizvadītajās 30 kārtās spēlējis tikai divreiz. Otrā sešinieka spēlē pilns mačs Viktoram Morozam, kura "Naftan" savā laukumā ar 1:0 pārspēja Mogiļevas "Dnepr", izvirzoties 2. vietā (jeb 8. vietā kopvērtējumā).

Sestdien čempionāts, līdzīgi kā Latvijā, noslēdzies arī Lietuvā. Māris Eltermanis pēdējā kārtā palika rezervē, bet viņa "Kruoja" ar 5:2 apspēlēja "Šiauliai", sezonu pabeidzot ļoti stabilā 5. vietā. Par čempioni, neskatoties uz samocīto sezonas izskaņu un arī zaudējumu pēdējā kārtā, kļuva "Žalgiris" - pat, ja tuvākā konkurente "Atlantas" uzvarētu (nospēlēja neizšķirti), būtu vienāds punktu skaits, un "Žalgiris" triumfētu pateicoties krietni labākai vārtu starpībai. Tāpat beidzies Igaunijas čempionāts (titulu jau iepriekš nodrošināja "Levadia"), un Kristapa Dzelmes "Trans" pēdējā kārtā atkāpās no 6. uz 7. vietu, jo ar 2:3 zaudēja tiešajai konkurentei "Infonet". Tātad mūsu vārtsargs ielaida trīs vārtus.

Azerbaidžānā Oskars Kļava spēli izlaida diskvalifikācijas dēļ (sakrātas četras dzeltenās kartītes), un bez mūsu aizsarga AZAL nospēlēja 1:1 pret līderi "Qarabag". AZAL ieņem 6. vietu 10 komandu konkurencē.

Šteinbora kļūda

"Gornik" - "Wisla", spēles apskats

Pēcspēles intervija ar Šteinboru (no 01:08, angļu valodā)


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-10 08:08, pirms 10 gadiem
Germans palika bez medāla.
, 2013-11-10 09:53, pirms 10 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Starpcitu, nav pilsēta Lodza, bet Ludža. Ja jau mēs izejam uz Soberbejiem, Linberjiem utt. Ja paši nespējiet vienoties par kopīgu tulkošanas manieri, tad atļaušos palabot.

P.S. Šteinbors caurums
Pareizi ir Lodza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-10 19:53, pirms 10 gadiem
Apsveicu Māliņu ar čempiona titulu! Cik zināms, līgums ar BATE ir līdz gada beigām, redzēsim, ko tālāk Germans darīs. Noteikti jādomā, vai ir vērts piedāvājuma gadījumā pagarināt un cīnīties par pirmā vārtsarga vietu vai tomēr meklēt kādu citu klubu ar varbūt ne tik skaļu vārdu kā BATE.

Šteinboram gan neveiksmīgs mačs, bet nu vajadzēja Gornik ar lielāku rezultāta starpību vinnēt - kas par momentiem beigās!
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.
Andrejs Cigaņiks. Foto: RTS Widzew Łódź
1

Latviešu duelis Polijas Ekstraklasē izpaliek – Cigaņikam muskuļa savainojums

Polijas futbola Ekstraklases 28. kārtā Alvja Jaunzema pārstāvētā Melecas "Stal" savā laukumā cīnījās 0:0 pret tiešo sāncensi Lodzas "Widzew", kuras pieteikumā savainojuma dēļ netika iekļauts Andrejs Cigaņiks.