Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Šteinbora "Arka" izrauj svarīgu uzvaru, Cigaņikam otrie vārti sezonā

Šteinbora "Arka" izrauj svarīgu uzvaru, Cigaņikam otrie vārti sezonā
Pāvels Šteinbors. Foto: arka.gdynia.pl

Polijas čempionāta grupā, kas cīnās par vietas saglabāšanu Ekstraklasē, šovakar Pāvela Šteinbora pārstāvētā Gdiņas „Arka” savā laukumā ar 2:0 pārspēja Sosnovjecas „Zaglebie” komandu.

Jau kopš otrā puslaika paša sākuma atpalicēju grupas pastarīte „Zaglebie” spēlēja desmit vīru sastāvā, turklāt 48. minūtē Damians Zbozjens nerealizēja 11 metru soda sitienu. Uzvaras vārtus „Arka” futbolisti iesita vien 88. minūtē, kad rezultatīvs bija Maciejs Jankovskis, bet kompensācijas laika 8. minūtē pārsvaru dubultoja gruzīns Luka Zarandija.
Jāpiebilst, ka pēdējās četrās spēlēs Šteinbors trīsreiz pametis laukumu bez ielaistiem vārtiem.

Pēc šī panākuma „Arka” komanda ar 39 punktiem pakāpās uz ceturto vietu, bet tikai par diviem punktiem mazāk ir „Legnica” un „Plock”, kas aizvadījuši par spēli mazāk. Tikmēr Igora Tarasova pārstāvētajai Vroclavas „Slask”, kas atrodas septītajā vietā, ir 35 punkti, bet „Zaglebie” kontā ir 28 punkti.

Līdz turnīra beigām Gdiņas komandai atlicis aizvadīt vēl trīs spēles, bet Ekstraklases turnīru būs jāpamet septītās un astotās vietas īpašniekiem. Interesanti, ka 18. maijā Šteinbora un Tarasova komandas tiksies savā starpā, un šim mačam var būt izšķiroša nozīme.

Tikmēr Andreja Cigaņika pārstāvētā „Cambuur” komanda šovakar sāka cīņu par vietu Nīderlandes čempionāta augstākajā divīzijā jeb Eredivisie. Astotdaļfināla pirmajā spēlē „Cambuur” futbolisti, kas regulāro čempionātu noslēdza 10. vietā, savās mājās nospēlēja neizšķirti 2:2 ar „Almere City” (7. vieta).

Spēles 68. minūtē izlīdzinājumu 2:2 panāca tieši Cigaņiks, kurš pēc centrējuma sita precīzi ar galvu. Cigaņikam šie bija tikai otrie vārti šosezon, bet pirmie tika gūti kausa izcīņas ietvaros.

Atbildes spēle risināsies otrdien, 14. maijā Almerē.

Izmantotie resursi:
ekstraklasa.org
keukenkampioendivisie.nl


Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.
Andrejs Cigaņiks. Foto: RTS Widzew Łódź
1

Latviešu duelis Polijas Ekstraklasē izpaliek – Cigaņikam muskuļa savainojums

Polijas futbola Ekstraklases 28. kārtā Alvja Jaunzema pārstāvētā Melecas "Stal" savā laukumā cīnījās 0:0 pret tiešo sāncensi Lodzas "Widzew", kuras pieteikumā savainojuma dēļ netika iekļauts Andrejs Cigaņiks.