Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakels atgriežas laukumā un U23 Premjerlīgā zaudē Londonas "Arsenal"

Agris Suveizda

Rakels atgriežas laukumā un U23 Premjerlīgā zaudē Londonas "Arsenal"
Deniss Rakels
Foto: Eddie Greville/Getreading.co.uk

Latvijas izlases malējais pussargs Deniss Rakels kopš nopietnā savainojuma sadziedēšanas joprojām nav aizvadījis nevienu spēli "Reading" pirmajā komandā, taču pēc piecu nedēļu pauzes atkal spēlēja U23 vienībā, kas nenosargāja divu vārtu vadību, otrajā puslaikā ielaida četrus vārtus un ar 2:5 piekāpās Londonas "Arsenal" U23 sastāvam.

Kamēr 24 gadus vecais Deniss Rakels bija vecākais futbolists Redingas komandas pamatsastāvā, Londonas "Arsenal" starta vienpadsmitniekā gan bija vairāk kā pieredzējušu, tā arī plašāk labi pazīstamu spēlētāju. Piemēram, 31 gadu vecais malējais aizsargs Matjē Debišī, kurš Francijas izlasē aizvadījis 27 mačus un no Ņūkāslas "United" tika nopirkts par 15 miljoniem eiro. Vai arī 25 gadus vecais aizsargs Kārls Dženkinsons, kurš ir debitējis Anglijas izlasē, vai 20 gadus vecais Nigērijas izlases uzbrucējs Alekss Ivobi.

"Reading" U23 jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā un pirmā puslaika vidū dubultoja pārsvaru (2:0), tomēr puslaika izskaņā Debišī atspēlēja pirmos vārtus (1:2) un 24 gadus vecais franču uzbrucējs Jaja Sanogo otrajā puslaikā ar hat-trick nokārtoja "Arsenal" uzvaru (5:2). Rakels 70. minūtē tika nomainīts pie rezultāta 2:3, un mājinieki pārējos vārtus ielaida nākamo trīs minūšu laikā.

Galvenajā komandā Rakels šosezon aizvadījis tikai trīs spēles – divas Anglijas pēc spēka otrajā līgā un vienu Līgas kausā -, bet U23 vienībā tas viņam bija ceturtais mačs un pirmais kopš 6. marta, kad ar 1:5 tika zaudēts "Liverpool". U23 Premjerlīgas pirmajā divīzijā piedalās 12 komandas, starp kurām "Reading" ar 18 punktiem 20 mačos ir pēdējā vietā. "Arsenal" ar 32 punktiem ir ceturtajā pozīcijā, savukārt līdere ar 44 punktiem 19 spēlēs ir "Everton". Rezultatīvākais ar desmit vārtiem ir Mančestras "City" spāņu uzbrucējs Paolo Fernandess. U23 Premjerlīgas otrajā divīzijā vairākos mačos rezervē bijis "West Ham" sistēmas vārtsargs Rihards Matrevics, kurš ikdienā spēlē U18 Premjerlīgā.

Izmantotie resursi:
Match report: Reading U23 2-5 Arsenal U23 |...