Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Eduards Višņakovs cenšas iekļūt Soļigorskas "Shakhtyor"

Ints Megnis
Ints Megnis

Eduards Višņakovs cenšas iekļūt Soļigorskas "Shakhtyor"
Eduards Višņakovs. Foto: RFS

Latvijas futbolists Eduards Višņakovs uz pārbaudes laiku pievienojies vienai no spēcīgākajām Baltkrievijas komandām Soļigorskas "Shakhtyor".

Baltkrievijas mediji vēsta par spēlētāja atrašanos treniņos, bet sīkākus apstākļus par potenciālo darījumu neizpauž. Tieši ceturtdien "Shakhtyor" aizvada pirmo treniņu pirms jaunās sezonas, bet pēc nedēļas dosies uz pirmo treniņnometni, kas risināsies Turcijā.

2017. gada vasarā jaunākais no brāļiem Višņakoviem pievienojās RFS komandai. Ja pirmajā pussezonā viņš aizvadīja desmit Virslīgas spēles un iesita četrus vārtus, pērn, cīnoties ar traumu, uzbrucējs tā arī neizgāja laukumā.

E.Višņakovs Virslīgā nonāca 2009. gadā, kad pievienojās Ventspils ''Tranzītam''. Turpinot progresēt itin loģiski nākamais solis bija ''Ventspils''. Kurzemes pilsētas komandā Eduards nospēlēja četras sezonas, 2011. gadā kļūstot par čempionu, bet 2010. un 2009. gadā iegūstot sudraba medaļas. 2011. gadā Višņakovs ieguva arī Latvijas kausa trofeju.

Pēc tam uzbrucējs pārcēlās uz Kazahstānas klubu ''Shakhter'', kur uzspēlēja 2012. un un 2013. gadā. Šajā laikā latvietis paspēja kļūt par Kazahstānas čempionu un iegūt kazahu Superkausu. Nākamās divas sezonas viņš pavadīja Polijā ''Ruch'' un ''Widzew'' sastāvā.

Ar sniegumu Polijā jaunākais no Višņakoviem arī izpelnījās Beļģijas čempionāta ''Westerlo'' komandas uzmanību. Sākums bija itin daudzsološs, pēc kā gan sekoja kritums, un lēnām Eduards izkrita no komandas rotācijas. Pēdējā pieraksta vieta uzbrucējam bija ''Ruch'', bet pirms pievienošanās RFS viņš jau atkal ilgāku laiku bija bez spēļu prakses.

Soļigorskas "Shakhtyor" kopš 2010. gada allaž bijusi Baltkrievijas čempionāta kopvērtējuma trijniekā - sešas sudraba medaļas (arī pērn) un trīs bronzas. Kopš 2006. gada par valsts čempioni kļuvusi vienīgi Barisavas BATE, bet pēdējā cita komanda, kas tika pie zelta, bija tieši "Shakhtyor".

Izmantotie resursi:
https://www.pressball.by/news/footb...

  -2 [+] [-]

, 2019-01-10 16:09, pirms 5 gadiem
Es kādreiz biju par FC Riga.

     [+] [-]

, 2019-01-10 16:13, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Es kādreiz biju par FC Riga.
Kas notika? Smadzene ieslēdzās?

  -4 [+] [-]

, 2019-01-10 17:09, pirms 5 gadiem
Jomajo! Vot, laiki pienākuši! Kādreiz Latvijas futbolisti centās iekļūt Anglijas Premjerlīgas klubos, tagad netiek uzreiz paņemti Baltkrievijas klubos. Augsts līmenis!

  -3 [+] [-]

, 2019-01-10 18:59, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Jomajo! Vot, laiki pienākuši! Kādreiz Latvijas futbolisti centās iekļūt Anglijas Premjerlīgas klubos, tagad netiek uzreiz paņemti Baltkrievijas klubos. Augsts līmenis!
toties 11 Vilks

  +1 [+] [-]

, 2019-01-10 19:26, pirms 5 gadiem
Tikmēr Romāns Mickevičš pievienojies Ventspilj. Tomēr Šiškanovs mēģina nolasīt arī pa kādam labas kvalitātes vietējam futbolistam.

Tāpat pieredzējušais aizsargs Vitālijs Smirnovs nomainījis galvaspilsētas klubu uz Jūrmalas Spartak!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-10 22:16, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Jomajo! Vot, laiki pienākuši! Kādreiz Latvijas futbolisti centās iekļūt Anglijas Premjerlīgas klubos, tagad netiek uzreiz paņemti Baltkrievijas klubos. Augsts līmenis!
Spēlētājs ir ilgstoši cīnījies ar traumu un pērn nav aizvadījis nevienu pašu oficiālu spēli. Tu tiešām domā, ka kāds klubs būtu tik pārgalvīgs, lai šādu spēlētāju ņemtu uzreiz bez pārbaudes laika?

     [+] [-]

, 2019-01-10 22:19, pirms 5 gadiem
Prieks beidzot kaut ko atkal dzirdēt par E. Višņakovu, citādi viņš, tāpat kā Zjuzins pērn bija teju līdz ar galiem pazuduši no Latvijas futbola informācijas telpas. Cerams, ka Eduardam ir izdevies pilnībā atkopties no traumas, un jau ar sagatavošanās posma sākumu viņš būs pilnībā gatavs uzņemt sportisko formu. Ja Karaušausks pāries uz Paphos, tad domāju, ka tas varētu būt pašu RFS interesēs Eduardu paturēt pie sevis, nevis laist uz Baltkrieviju.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-10 22:37, pirms 5 gadiem
reikons rakstīja: Spēlētājs ir ilgstoši cīnījies ar traumu un pērn nav aizvadījis nevienu pašu oficiālu spēli. Tu tiešām domā, ka kāds klubs būtu tik pārgalvīgs, lai šādu spēlētāju ņemtu uzreiz bez pārbaudes laika?
Es nerunāju par spēlētāju, es runāju par sistēmu.