Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ošam Šveicē sarkanā kartīte un zaudējums

Andrejs Siliņš

Ošam Šveicē sarkanā kartīte un zaudējums
Mārcis Ošs. Foto: Gabriel Lado

Šveices futbola čempionāta 17. kārtas spēlē Mārča Oša pārstāvētā "Xamax" ar 2:3 viesos piekāpās "St.Gallen". Ošs otrā puslaika sākumā saņēma noraidījumu.

Slovēnija

19. kārtas spēlē Ļubļanas "Olimpija" ar 3:1 viesos apspēlēja "ND Gorica", izcīnot pirmo uzvaru kopš 11. novembra (pēc tam viens neizšķirts un viena neveiksme). Pretinieki nav uzvarējuši jau desmit mačos pēc kārtas. Ļubļanas komandas sastāvā visu spēli laukumā pavadīja aizsargs Vitālijs Maksimenko. "Olimpija" ar 36 punktiem 19 mačos ieņem otro vietu desmit komandu konkurencē, no līderes "Maribor" atpaliekot par deviņiem punktiem.

Čehija

18. kārtas mačā "Jablonec" bez Dāvja Ikaunieka pat pieteikumā mačam viesos ar 1:2 atzina "Karvina" pārākumu. "Jablonec" piedzīvoja pirmo zaudējumu vietējā čempionātā kopš 16. septembra. Tiesa, zaudējumi piedzīvoti UEFA Eiropas līgā un vietējā kausa izcīņā. "Jablonec" turnīra tabulā ar 33 punktiem 18 spēlēs ieņem trešo pozīciju, bet tikpat ir arī ceturtajā vietā esošajai "Ostrava".

Itālija

C sŗijas B grupā "Imolese" ar 3:1 mājās uzveica tabulas pastarīti Veronas "Virtus", tiekot pie piektā panākuma sezonā. 21 gadu vecais vārtsargs Kristaps Zommers gan uzvaru noraudzījās no rezervistu soliņa. "Imolese" ar 22 punktiem 15 spēlēs ieņem devīto pozīciju 20 komandu konkurencē.

Šveice

Superlīgas 17. kārtas spēlē "Xamax" ar 2:3 viesos piekāpās "St.Gallen". Mārcis Ošs devās laukumā "Xamax" pamata sastāvā, bet otrā puslaika sestajā minūtē izklupienā, mēģinot pirmais tikt pie neitrālās bumbas, ar taisnu kāju iebrauca kājās pretiniekam. Par to latviešu aizsargs saņēma sarkano kartīti, atstājot savu komandu mazākumā. Tobrīd rezultāts bija 1:2, bet vēlāk komandas vēl guva pa vieniem vārtiem katra.

"Xamax" ar 13 punktiem 17 mačos ieņem pēdējo desmito pozīciju turnīra tabulā. Lai neizkristu uz pēc spēka otro līgu, sezonas beigās jābūt vismaz astotajā vietā. Šobrīd "Xamax" no astotajā vietā esošās "Lugano" šķir četri punkti, turklāt Lugano komanda aizvadījusi par spēli mazāk.