Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskim noraidījums Polijā, Šteinbors kaldina "Arka" panākumu Krakovā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gutkovskim noraidījums Polijā, Šteinbors kaldina "Arka" panākumu Krakovā
Vladislavs Gutkovskis. Foto: termalica.brukbet.com

Polijas Ekstraklasē par vienu no 15. kārtas varoņiem kļuva Gdiņas "Arka" vārtsargs Pāvels Šteinbors, atvairot piecus precīzos sitienus pa viņa sargātajiem vārtiem un palīdzot savai komandai ar 1:0 viesos pieveikt Krakovas "Wisla".

Latvijas izlases vārtsargam Šteinboram šī bija ceturtā sausā spēle šosezon. "Arka" sagādāja krakoviešiem astoto zaudējumu pēc kārtas, turnīra tabulā ar 13 punktiem pakāpjoties uz 13. vietu 16 komandu konkurencē. Gdiņas kluba labā uzvaras vārtus 72. minūtē guva Macejs Jankovskis.

Trešajā spēlē pēc kārtas Polijas 1. līgā panākumu nav izdevies gūt uzbrucēja Vladislava Gutkovska Ņecečas "Bruk-Bet Termalica" vienībai, kas šodien ielaida divus vārtus otrajā puslaikā, ar 0:2 kapitulējot Opoles "Odra" priekšā. Latvijas futbolists devās komandas sākumsastāvā, nopelnot divas dzeltenās kartītes un neilgi pēc pamatlaika beigām tika noraidīts.

Citā šā turnīra mačā uzbrucējs Valērijs Šabala 60. minūtē devās laukumā, palīdzot Legņicas "Miedz" pēdējās desmit minūtēs atspēlēt 0:2 deficītu un viesos cīnīties 2:2 ar "GKS Jastrzębie". Legņica pēc aizvadītām 17 kārtām ar 28 punktiem ir piektā, savukārt "Termalica" ar 22 punktiem ir desmitā.

Šveices Superlīgas 14. kārtā dramatisku zaudējumu piedzīvojusi aizsarga Mārča Oša Noišatelas "Xamax", kas gan spēja atspēlēties no 0:2, tomēr galotnē ielaida vēl vienus vārtus, ar 2:3 piekāpjoties "Thun". Ošs laukumā bija visu spēli. "Xamax" ar 12 punktiem saglabā priekšpēdējo devīto pozīciju.

Pārspēlēs par vietas saglabāšanu Lietuvas "A Lyga" čempionātā aizsarga Vladislava Kuzmina un pussarga Andreja Kiriļina "Palanga" savā laukumā nospēlēja 2:2 ar Gargždu "Banga". Divus spēļu summā "Banga" bija pārāka ar 4:2, atgriežoties Virslīgā. Kiriļinam šajā spēlē nopelnīts brīdinājums.

Visbeidzot jāmin Saļihorskas "Shakhtyor" graujošā 5:1 uzvara Baltkrievijas čempionāta 28. kārtā pār Maziras "Slavia". Uzbrucējs Eduards Višņakovs palika uz pašreizējās turnīra vicelīderes (62 punkti) rezervistu soliņa. Ļoti tuvu čempiones titula izcīnīšanai ir Brestas "Dinamo", kuras rīcībā trīs mačus līdz beigām ir 68 punkti. Pēc zaudētajiem punktiem tuvākā brestiešu sekotāja ir Barisavas BATE, kam ir 61 punkts.