Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Maksimenko atgriežas, Māliņa BATE triumfē devīto gadu pēc kārtas

Agris Suveizda

Maksimenko atgriežas, Māliņa BATE triumfē devīto gadu pēc kārtas
Vitālijs Maksimenko
Foto: JW Sportsfotografie

No Latvijas izlases kandidātiem ārzemju līgās šodien pilnu spēli aizvadīja Pāvels Šteinbors un Andrejs Kovaļovs, savukārt pēc piespiedu dīkstāves laukumā atgriezās Nīderlandes kluba VVV "Venlo" aizsargs Vitālijs Maksimenko

Pēc vairāk nekā pusotra mēneša pauzes beidzot komandas pieteikumā un arī laukumā atgriezās savainojumu izārstējušais Vitālijs Maksimenko. Latvijas izlases aizsargs 67. minūtē izgāja uz maiņu pie rezultāta 1:1, bet viņa pārstāvētais "Venlo" izbraukumā beigās piekāpās Nīderlandes pēc spēka otrās līgas līderei NEC (1:2). "Venlo" ar 18 punktiem 13 spēlēs ieņem 11. vietu 20 komandu konkurencē.

Polijas Ekstraklasē pie uzvaras tika Zabžes "Gornik", kas ar Pāvelu Šteinboru vārtos viesos apspēlēja Bidgoščas "Zawisza" (2:1). "Gornik" nebija uzvarējis jau piecus mačus pēc kārtas un līgā ar 25 punktiem 15 spēlēs ieņem sesto vietu. Līdere Varšavas "Legia" ir tikai četru punktu attālumā.

Uzvaru svinēja arī Hožuvas "Ruch", kas ar 5:2 sakāva Bjalistokas "Jagiellonia". Eduards Višņakovs pēc divām spēlēm pamatsastāvā atgriezās uz rezervistu soliņa un laukumā neizgāja. "Ruch" tā bija tikai otrā uzvara sezonā un pirmā gandrīz trīs mēnešu laikā. "Ruch" ar 11 punktiem tabulā atrodas priekšpēdējā pozīcijā.

Moldovas čempionātā Kišiņevas "Dacia" uzvarēja līderi Tiraspoles "Sheriff", pārtraucot tā astoņu uzvaru sēriju (3:2). Andrejs Kovaļovs laukumā pavadīja visu spēli, bet "Dacia" ar 25 punktiem 13 spēlēs ieņem ceturto vietu, no "Sheriff" atpaliekot par četru punktu tiesu.

Baltkrievijā 90 minūtes uzvarā pār "Slutsk" (2:0) aizvadīja Igors Tarasovs, bet Grodņas "Neman" ar 36 punktiem 30 spēlēs otrajā sešiniekā ieņem trešo vietu. Tikmēr jau devīto titulu pēc kārtas izcīnīja BATE, kas izmantoja tuvākās sāncenses Minskas "Dinamo" klupienu un divas kārtas līdz beigām nodrošināja pirmo vietu. Germans Māliņš šosezon gan piedalījies tikai vienā spēlē un vēl 15 reizes palicis rezervē.

Krievijas Premjerlīgā jau trešo spēli pēc kārtas neuzvarēja Maskavas CSKA, kas ar Aleksandru Cauņu rezervē zaudēja Maskavas "Dynamo" (0:1). CSKA līdz ar to neizmantoja "Zenit" zaudējumu Groznijas "Terek" (1:3) un ar 25 punktiem 13 spēlēs no Sanktpēterburgas kluba joprojām atpaliek par septiņiem punktiem. Cauņa Premjerlīgā šosezon joprojām nav izgājis laukumā.

Zaudējumu piedzīvoja arī Šveices klubi "Aarau" un "Sion", kas bez Naura Bulvīša, Edgara Gaurača un Andra Vaņina zaudēja attiecīgi "Zurich" (0:1) un "Young Boys" (1:2). "Aarau" ar 16 punktiem 15 spēlēs tabulā ir sestajā vietā, bet "Sion" ar 14 punktiem ir divas vietas zemāk. Portugāles pēc spēka otrajā līgā pie neizšķirta tika Igors Labuts un "Atletico", kas cīnījās 1:1 ar "Farense". Labuts sargāja komandas vārtus, bet "Atletico" ar 16 punktiem 15 spēlēs 24 komandu konkurencē ieņem 16. vietu.

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...

     [+] [-]

, 2014-11-10 01:21, pirms 9 gadiem
Ļoti labi, ka pirms izlases spēles klubos spēlējuši Kovaļovs un Maksimenko. Viņiem pret Nīderlandi noteikti būs jādodas laukumā. Vitālijs pie tam ir vienīgais mūsu pārstāvis, kurš tās futbolu kaut nedaudz iepazinis, Venlo spēlējot. Vēl savulaik Karļiks īslaicīgi De Graafschap cīnījās.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-10 09:51, pirms 9 gadiem
a kāds sakars Karalsonan ? Kurš sen vairs nav aktuāls izlasei ?

     [+] [-]

, 2014-11-10 11:37, pirms 9 gadiem
NANI27 rakstīja: a kāds sakars Karalsonan ? Kurš sen vairs nav aktuāls izlasei ?
Tāds, ka arī viņš savulaik Nīderlandē ir spēlējis.