Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ikauniekam vārti un piespēle, komandai kārtējā uzvara, Tarasovam vārti Polijā

Ikauniekam vārti un piespēle, komandai kārtējā uzvara, Tarasovam vārti Polijā
Dāvis Ikaunieks
Foto: fcvysocina.cz

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks piektdien otro spēli pēc kārtas izcēlās ar gūtiem vārtiem, palīdzot savai Jihlavas "Vysočina" ar rezultātu 3:1 Čehijas čempionāta spēlē viesos sakaut Prāgas "Dukla".

Ikaunieks bija tas, kurš desmitajā spēles minūtē atklāja rezultātu. Tika iesākts uzbrukums pa labo flangu, sekoja piespēle soda laukuma tuvumā esošajam Jakubam Fulnekam, kurš savukārt uzreiz to pārvirzīja pa centru soda laukumā ieskrējušajam Ikauniekam, un latvietis uzreiz bumbu raidīja vārtos - 1:0.

Divdesmit minūtes vēlāk Dāvis asistēja vārtu guvumā savam komandas biedram Lukāšam Zoubelem. Vēlreiz veidojot uzbrukumu caur labo flangu, bumba atkal nonāca pie Ikaunieka, kurš apspēlēja aizsargu un atdeva to kreisajā malā esošajam veterānam Zoubelem, kurš, apstrādājis bumbu, ar spēcīgu sitienu raidīja to tuvējā augšējā vārtu stūrī.

Otrajā puslaikā Jihlavas vienība panāca arī 3:0, bet mājinieki neilgi pirms beigām guva goda vārtus, un mačs noslēdzās ar rezultātu 3:1. 74. minūtē Ikaunieks nopelnīja dzelteno kartīti.

Šī bija "Vysočina" piektā uzvara pēc kārtas un ceturtā uzvara četrās spēlēs vietējā čempionātā kopš tā atsākšanās pēc ziemas pārtraukuma. Komanda, pateicoties pārliecinošajam panākumam, pakāpusies turnīra tabulā uz devīto pozīciju. Turklāt no astotās vietas Jihlavu šķir vairs tikai divi punkti.

Ikaunieks iepriekšējā komandas mačā guva divus vārtus, bet šajā Čehijas čempionāta sezonā 19 spēlēs guvis astoņus vārtus.

Polija

Savukārt Polijas Ekstraklasē ar pirmajiem vārtiem Vroclavas "Śląsk" rindās izcēlies Latvijas izlases aizsargs Igors Tarasovs, kurš zaudētajā mačā (1:3) viesos pret Krakovas "Wisła" spēles 37. minūtē izlīdzināja rezultātu (1:1).

Tarasovs bija precīzs pēc stūra sitiena izspēles, kuru Latvijas futbolists noslēdza ar veiksmīgu raidījumu ar galvu. Kopumā šosezon aizvadītajās 26 cīņās Tarasovam tas "Śląsk" rindās bija pirmais vārtu guvums.

"Wisła" komandas rindās ar visiem trim vārtu guvumiem izcēlās turnīra labākais snaiperis spānis Karlitoss Lopess.

Vroclavas "Śląsk" Polijas Ekstraklases kopvērtējumā ar 27 spēlēs izcīnītiem 29 punktiem ieņem viduvējo 11. pozīciju.

Rumānija

Visbeidzot pirmo puslaiku Jaši "Politechnica" sastāvā laukumā pavadīja cits Latvijas valstsvienības aizsargs Vitālijs Jagodinskis. Viņa pārstāvētā sestajā vietā esošā "Politechnica" spēles beigu daļā spēja atspēlēties, tomēr kompensācijas laika noslēgumā ar 1:2 izbraukumā atzina līderes "CFR Cluj" pārākumu.


, 2018-03-09 20:55, pirms 6 gadiem
Komanda uz laba viļņa! Dāvi turpini bliezt tik iekšā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-09 21:48, pirms 6 gadiem
Laikam var teikt, ka vienīgais, kurš ārzemēs izceļas. Vaņins tagad uz beņķa sēž. Kas ar citiem?
, 2018-03-09 21:49, pirms 6 gadiem
NBA liver rakstīja: https://youtu.be/aQtSbJ7eeaY
noņem to mūziku no video, uzreiz gribas slēgt ārā. Futbola video audio celiņā vajag likt komentētājus, vienalga kādā valodā, bet vismaz labāk nekā popmūzika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-10 09:32, pirms 6 gadiem
Gada sportists Kuldīgā!
, 2018-03-10 10:26, pirms 6 gadiem
Viņš dara savu darbu lai viņam veicas.
, 2018-03-10 12:28, pirms 6 gadiem
Ikaunieks jau domajam ir parspejis so limeni , jakapj augstak , tagad Bundesliga pec Rudneva neviena nav , varetu kāds piebiedroties !Bundesliga visticamak ir visinteresantakais turnirs! Tikai zel , ka otrs Ikaunieks pārāk augsti uzleca , bet zemu krita!
, 2018-03-10 12:47, pirms 6 gadiem
NBA liver rakstīja: https://youtu.be/aQtSbJ7eeaY
Malacis! Ļoti labi
, 2018-03-10 12:49, pirms 6 gadiem
Dāvis ir lieliskā formā šobrīd. Vēlreiz jāsaka - prieks, ka nolēma palikt Jihlavā. Cerams spēs pārnest savu rezultatīvo sniegumu arī uz izlasi marta pārbaudes spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".