Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Tarasovam ar VAR atceļ vārtu guvumu Polijas Ekstraklasē

Tarasovam ar VAR atceļ vārtu guvumu Polijas Ekstraklasē
Igors Tarasovs (otrais no labās). Foto: slaskwroclaw.pl

Polijas Ekstraklasē futbolā Igora Tarasova pārstāvētā „Slask” ar 2:0 pieveica „Zaglebie”. Tarasovs nospēlēja pilnu maču un sita bumbu vārtos, taču VAR sistēmas izmantošana šo vārtu guvumu atcēla.

Igors Tarasovs devās „Slask” sākumsastāvā, un viņa komanda jau mača septītajā minūtē izvirzījās vadībā. 20. minūtē Tarasovs sita bumbu vārtos ar galvu, taču tiesnesis nolēma izmantot VAR (tiesneša video asistents) un tika konstatēts, ka Tarasovs nospēlējis ar roku, attiecīgi vārtu guvums netika ieskaitīts.

„Slask” drīz nokļuva vairākumā un otrajā puslaikā panāca 2:0, ar šādu rezultātu arī svinot uzvaru. Tarasovam kompensācijas laikā pēc stūra sitiena bija vēl viena laba iespēja gūt vārtus.

Šodien gūtā uzvara palīdzējusi Tarasova pārstāvētajai komandai pakāpties uz 12. vietu kopvērtējumā, kamēr šodienas pretiniece „Zaglebie” ir pārliecinoši pēdējā vietā. Līdz labāko astotniekam, kas pēc divu apļu izspēles turpinās cīņu par titulu, „Slask” atpaliek deviņus punktus.

Savukārt Šveicē uzvaru izcīnīja Andra Vaņina pārstāvētā „Zurich”, ar 3:1 pieveicot „Grasshoppers”. Vaņins palika rezervē, bet viņa komanda pakāpās uz piekto vietu kopvērtējumā.


Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".