Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Piast" čehu treneris: "Karašausks vēl nav gatavs, taču mums palīdzēs"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Piast" čehu treneris: "Karašausks vēl nav gatavs, taču mums palīdzēs"
Artūrs Karašausks
Foto: piast-gliwice.eu

Polijas Ekstraklases līdervienībai Gļivices "Piast" pievienojušais Artūrs Karašausks aizvadījis pirmās pārbaudes spēles jaunajā darbavietā, kā arī dabūjis vērtējumu no kluba galvenā trenera.

Gļivices "Piast" pēc rudens daļas negaidīti ir Polijas Ekstraklases līdervienība, turklāt pārsvars pār 3.vietā esošo "Cracovia" (bijusī Denisa Rakela komanda) ir veseli deviņi punkti, kamēr tuvākais sekotājs ir Polijas bagātākais klubs Varšavas "Legia", kas atpaliek par pieciem punktiem. "Piast" ziemas pārtraukumā pastiprinājusi sastāvu ar dažiem spēlētājiem, tostarp mūsu Artūru Karašausku, kurš tiek īrēts no "Skonto".

"Piast" nupat aizvadīja treniņnometni Spānijā, kur tika izspēlēti arī vairāki pārbaudes mači. Karašausks ierasti nāca uz maiņu un pagaidām vārtus nav guvis. "Piast" Spānijā neuzrādīja pārāk labus rezultātus - 1:2 pret Norvēģijas "Stroemsgodset", 4:1 pret spāņu 4.līgas komandu "Benidorm", 1:2 pret Zagrebas "Dinamo", 1:3 pret Doņeckas "Shakhtar" un 1:2 pret Čehijas augstākās līgas šī brīža 11.komandu "Trinec". Zīmīgi, ka pēdējo spēli "Piast" aizvadīja aiz slēgtām durvīm.

Lai gan rezultāti bijuši viduvēji, "Piast" atbalstītāji par to nebēdā un atgādina, ka ļoti līdzīga situācija bija vasaras pārbaudes spēlēs pirms Ekstraklases sezonas, toties īstajos Polijas čempionāta mačos viss aizgājis uz urrā. Saprotams, ka uz to tiek cerēts arī šoreiz un pavasara daļas pirmā spēle jau pavisam drīz - sestdien, 13.februārī, "Piast" viesosies pie 9.vietā esošās Lenčnas "Gornik".

Būs grūti, jo, pirmkārt, Lenčnas komanda pēc 21 kārtas ir uz TOP8 robežas (8.vietā atrodas Igora Tarasova Bjalistokas "Jagiellonia", kurai tikpat punktu), un, kā zināms, pēc 30 kārtām turnīrs tiks sadalīts divos astotniekos, tā ka katrs punkts "Gornik" var būt zelta vērtē. Otrkārt, mājas spēle pēc pārtraukuma pret turnīra līderi - kur nu vēl lielāku motivāciju!

"Piast" treneris ir čehu speciālists Radoslavs Lātals, kuram bijusi lieliska spēlētāja karjera - karjeras labākie gadi (1994.-2001.) pavadīti Gelzenkirhenes "Schalke 04", 187 spēles un 14 vārti pussarga pozīcijā. Lātals ir arī "Euro 1996" vicečempions ar Čehijas izlasi (iepriekš pārstāvējis arī Čehoslovākijas izlasi) un UEFA kausa izcīņas (tagad: Eiropas līga) uzvarētājs 1996./97.gada sezonā ar "Schalke 04". Nupat Lātals ieguvis poļu futbola žurnāla ""Piłka Nożna" balvu kā labākais futbola ārzemnieks Polijā 2015.gadā.

Pēc minētās treniņnometnes Spānijā Lātals raksturoja komandas jaunieguvumus, tostarp Karašausku: "Maceju Kankovski zina visi no Krakovas "Wisla" laikiem, viņu nav jāreklamē. Kristijans Ipša [horvāts, mazliet spēlējis Bundeslīgā, krietni vairāk Dānijas augstākajā līgā un Itālijas B Sērijā - aut.] ir spēlējis labos klubos, viņam ir zināma reputācija. Viņš vienmēr ir bijis spēcīgs un saprātīgs aizsargs. Tāpat mums noteikti palīdzēs divi mazāk pieredzējuši aizsargi Kornels Osira un Heberts [brazīlietis - aut.].

Kas attiecas uz Artūru Karašausku, viņš šobrīd nav gatavs spēlēt tādā līmenī, kā es sagaidu. Taču futbolu spēlē lieliski un noteikti šosezon mums vēl ļoti palīdzēs. Sekoju viņam līdzi mazliet mazāk par pusgadu un zinu, kā viņu izmantot par 100%." Vēl dažas dienas iepriekš Lātals par Karašausku teica: "Karašauskam vēl jāuzņem forma pavasara daļai."

Pavasara daļai ar Zabžes "Gornik" gatavojas arī Mārcis Ošs, kurš pievienojies komandai, pārejot no "Jelgavas". Treniņnometnē "Gornik" aizvadījusi septiņas pārbaudes spēles. Ošs piedalījās sešos mačos (vienā spēlē "Gornik" deva iespēju rezervistiem), veidojot centra aizsargu pāri pārmaiņus ar komandas kapteini Adamu Danhu un 23 gadus veco Bartošu Kopaču.

Tieši šie divi aizsargi veidoja centra aizsargu pāri rudens daļā, taču, domājams, pavasara daļā Ošs varētu nomainīt Kopaču un spēlēt pārī ar Danhu, kura kontā kopš 2007.gada ir 234 spēles "Gornik" kreklā (šai posmā "Gornik" tikai vienu gadu pavadīja 1.līgā, bet pārējo laiku spēlēja Ekstraklasē). Oša debija Ekstraklasē varētu notikt šo sestdien, kad "Gornik" viesos cīnīsies ar labu sezonu aizvadošo "Cracovia", kas gan palikusi bez sava uzbrukuma līdera Rakela.

Polijas Ekstraklases tabula

VKlubsSP
1.Piast Gliwice2145
2.Legia2140
3.Cracovia2136
4.Pogon Szczecin2136
5.Ruch2131
6.Lech Poznan2128
7.Zaglebie2127
8.Jagiellonia2125
9.Leczna2125
10.Lechia Gdansk2124
11.Termalica2124
12.Korona Kielce2124
13.Wisla2123
14.Slask Wroclaw2122
15.Gornik Z.2121
16.Podbeskidzie2121

Izmantotie resursi:
PIAST GLIWICE S.A.
Górnik Zabrze Sportowa Spółka Akcyjna

     [+] [-]

, 2016-02-09 20:28, pirms 8 gadiem
Visticamāk Artūrs vēl nav pietiekami uzņēmis formu. Ziemas kauss hallē ir viens, bet futbols Polijā un treniņnometnēs uz dabīgiem laukumiem pavisam kas cits. Cerams pēc iespējas ātrāk iespēlēsies un izkaros vietu sastāvā.