Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņinam "sausā" uzvara, Dubra sezonu Baltkrievijā pabeidz ar uzvaru

Vaņinam "sausā" uzvara, Dubra sezonu Baltkrievijā pabeidz ar uzvaru
Andris Vaņins
Foto: blick.ch

Latvijas futbola leģionāri šodien aizvadīja kārtējās spēles Šveices superlīgā, Polijas Ekstraklasē, Baltkrievijas Premjerlīgā, Krievijas Premjerlīgā un Pirmajā līgā, kā arī Ukrainas un Kipras čempionātos.

Šveices superlīgas 15. spēļu kārtas mačā šodien Andra Vaņina pārstāvētais FC „Sion” savā laukumā ar 2:0 pieveica FC „Luzern”, bet Latvijas izlases pamatvārtsargs sargāja mājinieku vārtus visu spēli. „Sion” komanda pēc šīs uzvaras ar 21 punktu pakāpās uz ceturto vietu superlīgas kopvērtējumā, par punktu apsteidzot tieši „Luzern” futbolistus. 35 gadus vecais Vaņins šosezon ir sargājis „Sion” vārtus visās 15 superlīgas spēlēs.

Polijas Ekstraklases čempionāta 15. spēļu kārtas mačā Vladislava Gabova un Aleksandra Fertova pārstāvētā Kjeļces „Korona” izbraukumā ar 1:0 pārspēja Zabžes „Gornik”. Abi Latvijas futbolisti izgāja laukumā „Korona” pamatsastāvā un nospēlēja visu maču, bet Gabovs pirmā puslaika izskaņā nopelnīja dzelteno kartīti. Kjeļces klubs ar 23 punktiem 15 mačos ieņem piekto vietu Ekstraklases kopvērtējumā.

Ukrainas Prermjerlīgā visas 90 minūtes laukumā pavadīja 23 gadus vecais Vitālijs Jagodinskis, kura pārstāvētais Užhorodas "Hoverla" viesos ar 0:2 piekāpās Dņipropetrovskas "Dnipro". "Hoverla" komanda ar desmit punktiem 13 spēlēs ieņem 11. pozīciju 14 komandu konkurencē.

Baltkrievijas Premjerlīgas čempionātu šodien ar ceturto uzvaru pēc kārtas noslēdza Kaspara Dubras pārstāvētais Borisovas BATE, kas savā laukumā ar 4:1 pārspēja „Slutsk” futbolistus. 24 gadus vecais aizsargs laukumā pavadīja visu maču, bet BATE, kas jau iepriekš bija nodrošinājusi čempionu titulu, sezonu pabeidza ar 65 punktiem 26 mačos, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 10. augustā pret Minskas „Dynamo” (0:1).

Krievijas Premjerlīgas līdervienība Maskavas CSKA bez kārtējo reizi savainojumu guvušā Aleksandra Cauņas pieteikumā viesos ar 1:2 kapitulēja FK "Krasnodar", tādējādi piedzīvojot pirmo zaudējumu šīs sezonas 15 spēlēs. Tas gan neliedz CSKA saglabāt līderpozīciju ar 36 punktiem, par sešiem apsteidzot tuvāko sekotāju FK „Rostov”.

Ivana Lukjanova pārstāvētais Astrahaņas „Volgar” savās mājās Krievijas Pirmās līgas mačā ar 1:0 pārspēja Kaļiņingradas „Baltika” futbolistus. Lukjanovs laukumā izgāja „Volgar” pamatsastāvā, bet 54. minūtē nopelnīja dzelteno kartīti. Citā Krievijas Nacionālās līgas mačā Artūra Zjuzina Orenburgas „Gazovik” savā laukumā ar 2:0 pieveica Maskavas „Spartak-2”, bet Latvijas izlases pussargs laukumā devās pēc puslaika pārtraukuma, kad rezultāts vēl bija 1:0. Krievijas Nacionālās līgas kopvērtējumā „Gazovik” ar 47 punktiem 20 spēlēs ieņem pirmo vietu, bet „Volgar” ar 32 punktiem 20 mačos ir sestajā vietā.

Kipras čempionātā pēc diviem zaudējumiem (viens no tiem 0:9 pret APOEL) uzvaru izcīnīja "Nea Salamis" ar Pāvelu Šteinboru vārtos, savā laukumā ar 2:1 apspēlējot "Paralimni" komandu. "Nea Salamis" ar 16 punktiem desmit mačos pakāpās uz piekto vietu Kipras čempionāta kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
sfl.ch
championat.com
int.soccerway.com
fpl.ua