Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakels: "Latvijā biju viens no labākajiem. Likās, ka Polijā būs tikpat vienkārši"

Rolands Eliņš

Rakels: "Latvijā biju viens no labākajiem. Likās, ka Polijā būs tikpat vienkārši"
Deniss Rakels
Foto: Cracovia.pl

22 gadus vecaisDeniss Rakels Polijas sporta medijam "Sport.pl" norādījis, ka viņa neveiksmēs lielā mērā vainojama attieksme, proti, pēc labām sezonām Latvijā viņš iedomājies, ka Polijā viss notiks līdzīgā veidā, kas gan nav piepildījies. Rakels arī atklāj, ka viņa iecienītākais futbolists ir Andrejs Aršavins, bet iesauka komandā ir "velns".

"Deniss Rakels nav "Cracovia" zvaigzne vai līderis. Ļubinas komandā, kurā ierādās 2010. gadā no Liepājas, arī nebija. Nevar teikt, ka viņam klājās ļoti slikti Katovicē, taču tā tomēr ir pirmā līga. Vēl nesen bijām pilnībā pārliecināti, ka viņa dienas "Cracovia" ir skaitītas un var sākt meklēt jaunu klubu. Pagājušajā sezonā spēlēja maz, un, kad izgāja laukumā nevis sita vārtus, bet, galvenokārt, kaitināja līdzjutējus," šādi Latvijas uzbrucēju apraksta Polijas lielākais sporta portāls Sport.pl.

"Pats nezināju, vai palikšu Krakovā," par līguma pagarināšanu stāsta Rakels. "Tāda iespēja tika vērtēta uz 50%, taču treneris pateica vadībai, ka vēlas mani komandā, un tad arī manas šaubas zuda. Ja reiz viņš saka, ka redz manī kaut ko, tad vēlos vēl pamēģināt."

Treneris Roberts Podoļinskis norādījis, ka viņu satrauc situācija ar bieži traumēto Davidu Novaku, un Rakels esot fantastiska alternatīva uzbrukumā. Rakels, kurš komandā ieguvis iesauku "velns" ("diabeł"), nebija guvis vārtus nopietnā mačā jau 447 dienas, kad beidzot pagājušajā mēnesī laimīgs gadījums viņam palīdzēja to izdarīt Ekstraklases mačā pret "Jagiellonia". Pēc vārtu guvuma Rakels pieskrēja pie tribīnēm un pielika pirkstu pie lūpām it kā vēlētos apklusināt kritiķus, taču viņš pats šo žestu skaidro citādi: "Nē, doma pavisam cita nekā par kāda apklusināšanu. Tā vienkārši dara Andrejs Aršavins, kurš ir mans iecienītākais futbolists."

"Aizbraukšana no Latvijas mani nedaudz nomierināja," par neveiksmju cēloņiem stāsta Rakels. "Ierados Polijā kā viens no labākajiem savā zemē. Domāju, ka šeit būs tāpat, taču izrādījās, ka tik viegli nebūs. Neslēpšu, ka neizdošanos ņemu ļoti pie sirds. Pēc mačiem ilgi pārdomāju notikušo. Reizēs, kad man nevedas spēle, vēlos, lai mačs ilgtu daudz ilgāk un varētu uzņemt sportisko formu."

"Tagad, kad beidzot esmu iesitis, visam jāpaliek labāk. Sliktkāt jau vairs nevar būt. Vēlos pateikties savam trenerim par izrādīto uzticību un atstāšanu komandā, kā arī daudziem labajiem vārdiem. Ja reiz ne tagad, kad tad?" Savukārt par savu visai draudīgo iesaku Rakels vien pasmaida: "Polijā man vēl nav bijusi iesauka. Un šī nemaz tik slikta."

Rakels Polijā ieradās kā 2010. gada Virslīgas labākais vārtu guvējs, kad "Liepājas metalurga" rindās guva 18 vārtus. Kā jau minēts, Polijas plašumos viņam tik veiksmīgi nav klājies, un uz Latvijas izlasi arī viņš pēdējā laikā netiek aicināts. Jāatgādina, ka nesen Rakels sniedza interviju citam Polijas portālam "Weszlo.com", kurā netaupīja kritiku Latvijas U21 izlases trenerim Dainim Kazakevičam.

Izmantotie resursi:
Deniss Rakels pokorny jak diabe³

  +7 [+] [-]

, 2014-09-08 13:09, pirms 10 gadiem
Kuraa jomaa?

  +3 [+] [-]

, 2014-09-08 13:23, pirms 10 gadiem
Acerēsimies iemeslu, kādēļ viņu nesauc vairāk uz ilzasi - Disciplīnas neievērošanu un alkohola lietošana.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-08 13:47, pirms 10 gadiem
Aršavins iecienītākais futbolists? nopietni?

  +1 [+] [-]

, 2014-09-08 13:49, pirms 10 gadiem
Kāpēc tik bieži raksti par viņu? Acīmredzot, viņš nav diži respektēts futbolists Latvijā, tad kāpēc tik daudz intereses ap viņu? Turklāt vienmēr viens un tas pats tiek viņam prasīts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-08 14:10, pirms 10 gadiem
ko? kāds labākais? tikai pa taviem sapņiem tu tāds biji, tu esi amatieris
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-08 14:33, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Ballon d Or bijis 6.vietā,pokers pret Pool,super spēle Euro 2008! ļoti gudrs špielers,varēja golu no nekā uztaisīt! man ar Shava patīk,žēl ka Vengers viņu marinēja kā wingeri,da i sāka dzerstīties un pazuda forma!
nu cik sezonas viņš bija tādā formā? 1, 2? tas arī viss, ar to čipsu reklamētājam futbols beidzās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-08 14:55, pirms 10 gadiem
Viens no labākajiem kas?

  +2 [+] [-]

, 2014-09-08 14:55, pirms 10 gadiem
C.Ronaldo#7 rakstīja: Kāpēc tik bieži raksti par viņu? Acīmredzot, viņš nav diži respektēts futbolists Latvijā, tad kāpēc tik daudz intereses ap viņu? Turklāt vienmēr viens un tas pats tiek viņam prasīts.
Poļiem interesē futbols un viņi prasa. Un ja jau par mūsējiem ārzemēs runā, tad ir iemesls pārtulkot.

     [+] [-]

, 2014-09-08 15:00, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: un vispār par ko tur brīnīties,pasaule negriežas tikai ap Messi un Ronaldo
kungs tētīt, pasaulē ir vismaz 50 futbolisti, kas labāki par sārtvaidzi Aršavinu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-08 15:20, pirms 10 gadiem
Žēl, kādreiz likās diezgan perspektīvs, bet attieksmes problēmas ,acīmredzot, dara savu. Būtībā vēl jauns, varbūt vēl varam kaut ko sagaidīt no viņa.

     [+] [-]

, 2014-09-08 15:34, pirms 10 gadiem
Leo4a rakstīja: nu cik sezonas viņš bija tādā formā? 1, 2? tas arī viss, ar to čipsu reklamētājam futbols beidzās.
LM galvenajā komandā Rakels spēlēja pusotru gadu un tik ilgi ar šis bija labā formā(ar pirms tam LM-2 šis izcēlās)!Šai laika posmā (kad šis spēlēja LM-1) bija rezultatīvākais LM!
Bēdīgi ka šamam bija sakāpis galvā,jo to pat pats atzīst!Bet varēja izvērsties savādāk karjera!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-08 15:35, pirms 10 gadiem
U21 šodien visi sastāvā? SC jau protams guļ.

     [+] [-]

, 2014-09-12 15:41, pirms 10 gadiem
Kludijaas!