Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Karašausks Kazahstānas čempionātā debitē ar izcīnītu uzvaru

Krišs Upenieks

Karašausks Kazahstānas čempionātā debitē ar izcīnītu uzvaru
Artūrs Karašausks
Foto: LFF

Latvijas futbolists Artūrs Karašausks šodien aizvadīja pirmo spēli Kazahstānas spēcīgākajā čempionātā, un viņā pārstāvētā komanda Oralas "Akzhayik" izcīnīja minimālu 2:1 uzvaru pret Karagandu "Shakhtar".

Artūrs devās savas komandas sākumsastāvā un nospēlēja 80 minūtes, kad pie rezultāta 1:0 tika nomainīts. Nedaudz vēlāk Oralas klubs dubultoja savu pārsvaru, bet mājinieki vienus vārtus atguva jau otrā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē, ''Akzhayik'' svinot minimālu panākumu ar rezultātu 2:1.

Komandas Kazahstānas čempionātā 18 spēlēs iekrājusi 20 punktus un atrodas turnīra tabulas sestajā vietā 12 komandu konkurencē. Līdere ar 47 punktiem ir ''Astana''. Trešajā pozīcija ir 12 punktu attālumā.

Karašausks pērn nodemonstrēja spožu sniegumu Latvijas Virslīgā. Viņš bija "Liepājas/Mogo" galvenā zvaigzne, 24 spēlēs izceļoties ar 12 vārtu guvumiem. Tāpat Karašausks divreiz izcēlās Latvijas kausa finālā, tostarp ar fantastisku tālšāvienu, kā arī, pateicoties pēdējo sekunžu vārtu guvumam, ieveda liepājniekus UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Savukārt šosezon viņš Virslīgā bija paguvis izcelties ar četriem vārtiem, arī esot rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā. Tiesa, visi šie vārti iesisti pret pastarītēm "Metta"/"Latvijas Universitāte" un "Valmiera Glass ViA".

Tāpat jaunā galvenā trenera Miksu Pātelainena vadībā viņš atgriezies Latvijas nacionālajā izlasē, kur uzbrucēju nesauca Aleksandrs Starkovs. Izlasē Karašausks aizvadījis 14 spēles, bet vārtus vēl nav guvis. Latvijas izlasē Karašausks debitēja 2010. gada jūnijā, vien 18 gadu vecumā izejot uz maiņu zaudējumā pret Ganu (0:1).

     [+] [-]

, 2018-07-08 13:33, pirms 6 gadiem
Sākums OK.
Gan paspīdēs.

     [+] [-]

, 2018-07-08 21:23, pirms 6 gadiem
Nomainīja. Tātad neder.