Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šabalam skaisti vārti un rezultatīva piespēle, Kurakinam kļūme

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šabalam skaisti vārti un rezultatīva piespēle, Kurakinam kļūme
Valērijs Šabala šodienas spēlē
Foto: miedzlegnica.eu

Šodien dažādās Eiropas līgās mačus aizvadījusi virkne Latvijas futbola leģionāru.

Čehijas augstākajā līgā Kaspars Gorkšs un viņa Prāgas "Dukla" pēc uzvaras iepriekšējā kārtā atkal atgriezās uz neveiksmju takas - mājās 0:1 pret "Pribram", kurai pirms šīs kārtas bija par punktu mazāk. Gorkšam pilna spēle, un Kaspars nespēja apturēt pretinieku, kurš vēlāk izdarīja bīstamu piespēli gar vārtiem, kas noslēdzās ar Gorkša partnera savos vārtos ieraidītu bumbu (skatīt video). "Dukla" atkāpusies uz 12.vietu 16 komandu konkurencē. Izkrišanas zonas gan ir tālu, septiņu punktu attālumā.

Antons Kurakins joprojām nav izlaidis nevienu minūti Skotijas Premjerlīgā - gan viņam, gan "Hamilton" šodien 14.spēle. Diemžēl komanda piedzīvo neveiksmīgu posmu - šodien viesos 0:2 pret "Hearts" un pēdējās piecās spēlēs iekrāti tikai divi punkti. Kopvērtējumā "Hamilton" pēc punktiem ieņem 5.-7.vietu 12 komandu konkurencē. Šodienas mačā Kurakins lielā mērā vainojams otro vārtu zaudējumā, nespējot trāpīt pa bumbu pēc pretinieku centrējuma (skatīt video).

Austrijas Bundeslīgā Vitālija Maksimenko "Mattersburg" izbraukumā ar 1:2 zaudēja tā brīža pastarītei "Wolfsberger". Maksimenko pilns mačs, kopā viņam tādu jau septiņi (vēl vienā 77 minūtes). Komanda punktu ziņā joprojām nav tālu no trijnieka (trūkst trīs punktu), bet pozīcijas ziņā "Mattersburg" šobrīd izskatās sliktāk - atkāpšanās uz 6.vietu.

3.spēli Kipras augstākajā līgā aizvadījis mūsu 23 gadus vecais vārtsargs Jānis Krūmiņš. Ja pirmajās divās reizēs bija divi zaudējumi, tad šoreiz ar latvieti vārtos "Paphos" izcīnīja pirmo punktu - 1:1 viesos pret "Ayia". Tiesa, šī pretiniece 14 komandu turnīrā ir pastarīte, kamēr "Paphos" ieņem 9.vietu. Jāpiemin, ka Krūmiņš tika laukumā pēc pamatvārtsarga Roina Kvashvadzes (divas spēles Gruzijas nacionālajā izlasē) noraidījuma, un pagaidām pamatvārtsargs izcieš diskvalifikāciju.

Beļģijas augstākajā līgā Eduarda Višņakova pārstāvētā pastarīte "Westerlo" (16.vieta no 16) izbraukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar "Waasland-Beveren", kurai 10.pozīcija. "Westerlo" cīņas gaitā bija priekšā ar 2:0, bet uzvaru izlaida. Višņakovs uznāca laukumā 78.minūtē pie labvēlīgā rezultāta 2:1, tomēr "Waasland-Beveren" 88.minūtē izrāva neizšķirtu. Jāmin, ka "Westerlo" labā abus vārtus guva Beninas izlases uzbrucējs Frederiks Gunongbs un tieši viņu nomainīja Višņakovs. Minētajam Gunongbam tagad 13 spēlēs seši vārti, kamēr Višņakovam 10 spēlēs divi vārti.

Slovākijas augstākajā līgā "Zlate Moravce" bez Maksima Uvarenko pieteikumā nospēlēja 2:2 ar "Podbrezova" un ieņem 9.vietu 12 komandu konkurencē.

Polijas augstākajā līgā Bjalistokas "Jagiellonia" mājās ar 0:2 piekāpās turnīra negaidītajai (taču pārliecinošajai!) līderei Gļivices "Piast". Tarasovam pilna spēle - 15 kārtās viņam 12 spēles, visas pa 90 minūtēm.

Polijas 1.līgā šodien veiksmīga spēle Valērijam Šabalam - vārti un rezultatīva piespēle Ļegņicas "Miedz" 2:0 mājas uzvarā pār rezervē palikušā Sergeja Kožana Bitovas "Bytowia". Video piedāvāsim vēlāk, bet no teksta apraksta izriet, ka Šabala vārtus guvis, atrodoties ar muguru pret vārtiem, ar sitienu pāri sev, turklāt trāpot devītniekā.

Pēc mača "Miedz" treneris par Šabalu sacījis: "Viņš viegli atrod vārtu gūšanas iespējas un, lai gan ne vienmēr viņš šīs iespējas izmanto, viņš to dara ar augstāku procentu nekā pārējie divi mūsu uzbrucēji, kuri varbūt ir ātrāki un dinamiskāki. Pozitīvi, ka uzbrukumā veidojas laba konkurence." Šabalam kopā tagad trīs vārti. "Miedz" ieņem 11.vietu 18 komandu konkurencē - līdz vicelīderei deviņi punkti. Citā Polijas 1.līgas spēlē savainotā Maksima Rafaļska Suvalku "Wigry" mājās ar 1:2 piekāpās Plockas "Wisla", iekrītot izkrišanas zonā - 16. vieta no 18 komandām.

Tāpat kā Latvijā, šodien noslēdzās arī Igaunijas futbola čempionāts. Vladislava Kozlova "Infonet" pēdējās kārtas mačā viesos ar 0:5 cieta sagrāvi pret vicečempioni Tallinas "Levadia". Kozlovs pameta laukumu 74.minūtē pie 0:3. "Infonet" ieņēma augsto 4.vietu 10 komandu konkurencē. Savukārt Vitālija Ziļa Narvas "Trans" ar 1:2 zaudēja "Tammeka". Mūsu futbolistam pilna spēle, "Trans" turnīru pabeidza 6.vietā. Par čempioni kļuva Tallinas "Flora". Savukārt rezultatīvāko spēlētāju tabulā Ziļam 13 vārti un 6.vieta, bet Kozlovam 12 vārti un 7.vieta. Starp pieciem labākajiem četri Igaunijas pārstāvji un viens ukrainis. Viņiem tātad seko divi mūsējie.

Gorkša "Dukla" ielaiž

Kurakina "Hamilton" ielaiž divus vārtus

  +2 [+] [-]

, 2015-11-08 00:42, pirms 8 gadiem
Labi ka Vaļera sāk mosties .. ja aizies tad jau panākumi kā redzam neizpaliks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-08 04:57, pirms 8 gadiem
Gaidām Šabalas gola video. Pēc apraksta jau dikti skaisti. Duklas ielaistie vārti ārkārtīgi muļķīgi.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-08 10:53, pirms 8 gadiem
weedsmoker rakstīja: futbolaa neskaita rezultativas piespeles dalbajobs novickis!!!
Kurš te nu mētātos ar tādiem vārdiem. Un, ja kas https://en.wikipedia.org/wiki/Assis...