Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uldriķis: "Kāpumi un kritumi palīdz augt. Sionā esmu kļuvis par labāku futbolistu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Uldriķis: "Kāpumi un kritumi palīdz augt. Sionā esmu kļuvis par labāku futbolistu"
Roberts Uldriķis. Foto: FC Sion/Keystone

Sestdien pirmo spēli Šveices čempionāta jaunajā sezonā aizvadīja Roberts Uldriķis, kurš palīdzēja "Sion" savā laukumā izcīnīt trīs punktus. Intervijā kluba mājaslapai viņš dalījās iespaidos par savu lomu komandā, gada laikā pieredzēto progresu un franču valodas apguvi.

"Kad devos laukumā, atradāmies mazākumā, un rezultāts bija 1:1. Beigās uzvarējām ar 3:1, un es piedalījos abos vārtu guvumos, tāpēc esmu priecīgs. Paņēmām trīs punktus, un tas ir pats galvenais. Mēs, kas nācām laukumā uz maiņu, paveicām to, kas no mums tiek prasīts," par sestdien izcīnīto uzvaru pret "Zurich" teica Uldriķis.

"Tāpat kā jebkurš futbolists pasaulē, arī es gribu noturēties pamatsastāvā. Domāju, tas nav labākais jautājums, kuru esi uzdevis..." par vaicājumu, vai viņš tomēr negribētu spēlēt vairāk, teica Uldriķis. "Priecājos, ka treneris beidzot deva iespēju, un skaidrs, ka turpinājumā gribu spēlēt vēl vairāk. Tas ir normāli. Ikvienā pozīcijā mums ir konkurence, ieskaitot uzbrucējus. Trenerim ir jāpieņem lēmums, un es to ļoti labi saprotu."

Lai gan mačs pret Cīrihi bija jau trešais jaunajā Šveices čempionāta sezonā, Uldriķim tas bija pirmais izgājiens laukumā, un latvietis aizvadīja 16 minūtes. Zaudējumā pret Bāzeles "Young Boys" un bezvārtu neizšķirtā pret Ženēvu viņš palika uz soliņa.

"Pirms došanās laukumā treneris teica, ka spēlēsim ar 4-4-1 ["Sion" bija mazākumā - aut.] taktiku un ka man jābūt mērķim uzbrukuma smailē. Man jāpietur bumbas un jāpalīdz komandas biedriem virzīties uz priekšu," atklāja Uldriķis. "Jā, uzskatu, ka esmu labāks futbolists nekā pirms gada. Esmu progresējis un jūtos stiprāks, pateicoties Žuzē Sinvala padomiem. Man patīk strādāt kopā ar viņu – uzreiz redzams, ka viņš pats bija laba līmeņa uzbrucējs. Jā, viņš spēlēja pa malu, es esmu centra uzbrucējs, bet tāpat varu izmantot viņa padomus."

"Nē, viņš nerunā angliski, tāpēc mēs..." par saziņu ar savu padomdevēju teica Uldriķis. "Patiesībā varam mazliet sarunāties angliski, bet vairāk izmantojam franču valodu. Saprotu to arvien vairāk un vairāk. Nevaru teikt, ka runāju franciski, bet saprast varu gandrīz visu. Kad notiek video skatīšanās, nav nepieciešams, lai kāds man visu tulkotu."

Uldriķis norādīja, ka franču valoda nemaz neesot tik grūta, plus viņš pēc dabas esot ziņkārīgs, tāpēc jaunu lietu apguve nesagādājot problēmas. "Ja kaut ko nesaprotu, tad prasu, un tā progresēju katru dienu," teica uzbrucējs. Viņš atklāja, ka ar komandas biedru Ajububu Abdelavī noslēgta vienošanās – Uldriķis partnerim māca angļu valodu, bet pretī saņem apmācību franču valodā.

"Jā, pagājusī sezona bija mazliet dīvaina – te spēlēju, te nespēlēju, te atkal spēlēju. Taču tā bija laba pieredze, un man kā jaunajam tas ir nepieciešams. Šie kāpumi un kritumi palīdz augt, padara tavu prātu spēcīgāku. Kā jau teicu, uzskatu, ka tagad esmu labāks futbolists, un daļa no progresa slēpjas psiholoģiskajā izaugsmē."

Izmantotie resursi:
FC Sion - Roberts Uldrikis: «Je suis très...

     [+] [-]

, 2019-08-07 16:33, pirms 5 gadiem
Ja sakārtos savu galvu un mazāk klausīsies savā tēvā varbūt kautkas iznāks nākotnē..

Ieteiktu paprovēt tikt Anglijā!