Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

No "Skonto" aizgājušais Kožans karjeru turpinās Polijā

Agris Suveizda

No "Skonto" aizgājušais Kožans karjeru turpinās Polijā
Sergejs Kožans ar "Skonto" kapteiņa apsēju
Foto: Juris Gūtmans

Latvijas futbolists Sergejs Kožans savā Twitter kontā apstiprināja iepriekš Polijas presē izskanējušo informāciju, ka 28 gadus vecais centra aizsargs karjeru turpinās Polijas pēc spēka otrās līgas klubā Tihi GKS 71.

"Spēlētājs izgāja pārbaudes un vienojās par līguma nosacījumiem. Ceturtdien tas tiks parakstīts. Vēl redzēsim, vai viņš ir tas spēlētājs, kuru meklējām, bet šobrīd ir visi iemesli tā domāt. Viņš ir spēcīgs un agresīvs aizsargs ar lielu pieredzi," Polijas medijos Kožanu raksturoja GKS 71 galvenais treneris Pšemislavs Cehešs.

Sergejs Kožans karjeru sāka Rīgas "Skonto", bet 2009. gadā kopā ar Ivanu Lukjanovu pievienojās Polijas klubam Gdaņskas "Lechia". Gdaņskā Kožans pavadīja trīs sezonas, Ekstraklasē aizvadot 43 spēles un gūstot vienus vārtus. Pēc tam Kožans pārstāvēja Baltkrievijas klubus Soļigorskas "Shakhtyor" un "Slavia-Mozyr", bet iepriekšējā vasarā viņš atgriezās "Skonto".

Šosezon Kožans Virslīgā piedalījās 13 spēlēs, gūstot divus vārtus, un "Skonto" pameta kluba finansiālo problēmu dēļ. Tika lēsts, ka Kožans varētu pievienoties "Jelgavai", tomēr 28 gadus vecais spēlētājs izvēlējās karjeru turpināt Polijā. Iepriekšējā sezonā Tihi komanda Polijas pēc spēka otrajā līgā ar 41 punktu 34 spēlēs ieņēma 13. vietu 18 komandu konkurencē. Šīs sezonas pirmajā spēlē GKS cīnījās neizšķirti 1:1.

Šobrīd Polijas pēc spēka otrajā līgā spēlē arī Latvijas izlases uzbrucējs Eduards Višņakovs, kurš pārstāv Lodzas "Widzew" un kuram joprojām nav izdevies atrast jaunu klubu. "Widzew" nule aizvadīja kopumā 100 minūšu ilgu treniņspēli, kurā uzvarēja ar 7:1. Višņakovs atzīmējās ar diviem precīziem sitieniem.

Izmantotie resursi:
Łotysz nowym obrońcą GKS Tychy - GKS Tychy
Sparing zamiast treningu | WidzewToMy -...

  +2 [+] [-]

, 2014-08-07 11:11, pirms 10 gadiem
Lai veicās Polijas iekarošanas 2. piegājiens!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-08-07 12:07, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Nē nu tas ir traki ,ka tik labam uzbrucējam kā Višņakovam jāpūst poļu 2.līgā.
Neko darīt, bet varbūt jaunajā sezonā Višņakovs gūs kādus 20+ vārtus pa sezonu un nepamanīts viņš netiks, bet iespējams, ka Višņakova kļūda bija doties atrādīties uz Maskavas Torpedo un nevis piemēram uz Poznan Lech!!!!
Situācija ar Gauraču pierādīja, ka Krievija nav pats labākais izvēles variants!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-08-07 12:55, pirms 10 gadiem
Krievija tiesam nav labakais variants preks vidusmera legionariem.

     [+] [-]

, 2014-08-07 23:22, pirms 10 gadiem
Kožanam šobrīd jābūt formas pilnbriedā sezonas vidū, tāpēc domāju viņam tīri vienkārši vajadzētu nostiprināties pamatsastāvā. Viss pārējais jau būs atkarīgs no kopējā komandas snieguma, vai izdosies cīnīties par augstām vietām 1. līgā. Jo nu, manuprāt, Kožans vairāk atbilst Ekstraklases līmenim nekā 1. līgai.