Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Labas ziņas Jānim Ikauniekam – Norvēģija sezonu varēs uzsākt 16. jūnijā

Agris Suveizda

Labas ziņas Jānim Ikauniekam – Norvēģija sezonu varēs uzsākt 16. jūnijā
Jānis Ikaunieks. Foto: godset.no

Norvēģijas kultūras ministrs Abids Radža paziņojis, ka elites futbola komandām no šodienas ir atļauts treniņprocess ar kontaktu un oficiālas spēles drīkstēs aizvadīt no 16. jūnija.

Organizētas treniņu un sporta aktivitātes var notikt līdz 20 cilvēkiem un ar viena metra distancēšanos, taču ierobežojumi nav vienādi visiem sporta veidiem. "Panāksim, lai visi ar savu sporta veidu varētu nodarboties nedaudz normālākā veidā, nekā tas bija līdz šim. Visiem sporta veidiem situācija nebūs vienāda, un katram sporta veidam vajadzēs izveidot atbilstošus noteikumus," teica Abids Radža, kurš kultūras ministra amatā ir kopš janvāra.

"Esam gandarīti, ka elites futbolam ir dota zaļā gaisma. Lai arī spēļu rīkošanai būs citi ierobežojumi, kā, piemēram, tukšas tribīnes, futbola sākšanās dos ļoti daudz prieka ļoti daudziem cilvēkiem," piebilda Norvēģijas Futbola federācijas prezidents Terje Svensens. "futbols ir arī liela industrija ar daudzām darba vietām, un elites futbola atsākšana dos pozitīvu efektu visam Norvēģijas futbolam."

Norvēģijas augstākās līgas sezonai sākotnēji bija jāsākas 4. aprīlī. Šosezon tajā būs arī Latvijas futbola pārstāvis – Latvijas izlases uzbrūkošais pussargs un bijušais "Liepājas" līderis Jānis Ikaunieks, kurš ziemā parakstīja trīs gadu līgumu ar "Stromsgodset". Klubs, kā audzēknis ir Madrides "Real" īpašums Martins Ēdegors, iepriekšējā sezonā finišēja 11. vietā. "Stromsgodset" rēķinā ir divi čempiona tituli (1970. un 2013. gadā) un pieci Norvēģijas kausi (1969., 1970., 1973., 1991. un 2010.). Pagājušajā sezonā pie zelta medaļas tika "Molde".

Izmantotie resursi:
https://www.fotball.no/tema/nff-nyh...

     [+] [-]

, 2020-05-08 09:29, pirms 4 gadiem
Foto ir divi Jāńis un Dāvis Ikaunieki?

     [+] [-]

, 2020-05-08 10:06, pirms 4 gadiem
Dāvis nav redzams. Viņš fotogrāfē.