Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uldriķa pārstāvētā "Sion" atbrīvo treneri

Andrejs Siliņš

Uldriķa pārstāvētā "Sion" atbrīvo treneri
Roberts Uldriķis. Foto: FC Sion

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētais Šveices klubs "Sion" no galvenā trenera atbrīvojis vietējo speciālistu Muratu Jakinu.

"Sion" aizvadītajā nedēļas nogalē ar 0:4 savā laukumā atzina Šveices superlīgas līdervienības "Young Boys" pārākumu, un tas bija trešais komandas zaudējums pēc kārtas. Turnīra tabulā Sionas vienība noslīdējusi uz septīto pozīciju desmit komandu konkurencē. No priekšpēdējā vietā esošās "Xamax", ko pārstāv cits Latvijas futbolists Mārcis Ošs, Sionu šķir tikai viens punkts. Lai izvairītos no pārspēlēm par palikšanu līgā, sezonas noslēgumā jāieņem vismaz astotā pozīcija.

Klubs ziņo, ka Jakins un viens no viņa asistentiem darbu šobrīd neturpinās, taču pēc sezonas tikšot lemts par turpmāko sadarbību. Šveices mediji vēstī, ka Jakina atgriešanās pie komandas stūres esot ļoti maz ticama. Atlikušajā sezonā (vēl četras spēles) komandu vadīs cits līdzšinējais asistents Kristians Zermatens un U21 komandas treneris Sebastiens Bičards.

Jau iepriekš medijos parādījās informācija, ka "Sion" kluba prezidents neesot apmierināts ar Jakina darbu, tostarp pārāk mazo Uldriķa izmantošanu. Bijušais Šveices izlases aizsargs Jakins "Sion" vadīja no pagājušā gada septembra, pārņemot jau ātri pēc sezonas atlaistā Mauricio Jakobači vietu.

21 gadus vecais Uldriķis šosezon aizvadījis 20 spēles Šveices superlīgā (11 pamata sastāvā) un guvis četrus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://telebasel.ch/