Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

Dāvis Ikaunieks turpina bombardēt, Gutkovskim neveiksme Polijā

Dāvis Ikaunieks turpina bombardēt, Gutkovskim neveiksme Polijā
Vladislavs Gutkovskis
Foto: termalica.brukbet.com

Piecās dažādās Eiropas valstīs aizvadījušas spēles Latvijas futbola leģionāru komandas. Dāvis Ikaunieks atzīmējies ar trešajiem vārtiem pēdējās četrās spēlēs. Tikmēr neizprotama situācija Polijā, kur daudzi mediji nespēj saprast, kurš no ''Nieciecze'' spēlētājiem raidīja bumbu savos vārtos pret vienu no titula pretendentēm Poznaņas ''Lech'', daļa par vaininieku sauc Vladislavu Gutkovski.

Rezultatīvi Čehijā turpina Dāvis Ikaunieks, kurš 19. minūtē izvirzīja Jihlava ''Vysočina'' vadībā pret ''Mlada Boleslav'' (1:0). Latvietis no lielas distances veica tālu piespēli komandas biedram Popovičam, kurš līdz bumbai neaizsniedzās, bet iespējams labi, ka tā, jo tā lidoja garām arī pretinieku vārtsargam. Diemžēl pēc sešām minūtēm vadība tika izlaista (1:1), kamēr otrajā puslaikā ''Vysočina'' ielaida vēl divus un cieta smagu sakāvi (1:3). Neskatoties uz zaudējumu, Ikaunieka klubs saglabā 14. vietu Čehijas Augstākajā līgā, kas garantē palikšanu.

Ceturtais vērtīgākais latviešu futbolists (pēc transfermarkt.com datiem) Vladislavs Gutkovskis spēlē pret Poznaņas ''Lech'', kas aktīvi cīnās par ''Ekstraklasa'' titulu, pirmo reizi kopš otrā marta izgāja sākumsastāvā ar ''Nieciecza'' . Latvietis pirmoreiz izcēlās 25. minūtē, kad nopelnīja dzelteno kartīti, savu otro šosezon, rezultāts jau bija 0:1. Gutkovskis neilgi pirms pārtraukuma ieskrēja pretinieku soda laukumā un spēcīgi sita pa vārtiem, bumbai lidojot pāri.

Otrā puslaika sākumā bijušais ''Skonto'' uzbrucējs pēc stūra sitiena trāpīja pa vārtu konstrukciju. Drīz pēc tam Gutkovskis devās garā skrējienā, pārspējot vairākus pretspēlētājus un tiekot ''Lech'' soda laukumā, bet viņa sitiens nebija precīzs. 71. minūtē stūra sitiens uz ''Nieciecze'' vārtiem trāpīja pa aizsargājošās komandas aizsargu Putitsevu, kurš bumbu neuzņēma veiksmīgi, tai ielidojot vārtos. Daļa gan poļu mediju uzskata, ka tieši Gutkovskis bija tas, kurš pēdējais pieskārās bumbai (0:2). Pēc tā latvieša komanda divu minūšu laikā ielaida vēl vienus un cieta smagāko zaudējumu (0:3) kopš februāra.

Pēc sport.interia.pl datiem Gutkovskis tika novērtēts kā labākais pamatsastāva ''Nieciecze'' spēlētājs, iegūstot 3.6/5 balles.

Uz soliņa tikmēr turpināja atrasties Kristaps Zommers, kura komanda ''Parma'' izcīnīja uzvaru (1:0) noslēdzošajā kārtā un beidza otrajā vietā trešajā Itālijas līgā pēc spēka. Tādējādi klubs cīnīsies pārspēlēs par tikšanu uz ''Serie B''. Vēl viens neizmantots rezervistos palika Igors Tarasovs, kura komanda ''Giresunspor'' cieta zaudējumu (0:1) un divas kārtas pirms beigām atrodas tikai punktu priekšā septītajai vietai, kas negarantē pārspēles uz tikšanu Turcijas Augstākajā līgā. Tikmēr Anglijā otrajā līgā pēc spēka ar uzvaru beidza ''Reading'' (4:2), kam gan sezona turpināsies pārspēlēs, kur centīsies izcīnīt vietu uz Premjerlīgu. Deniss Rakels spēlei pieteikts netika.

Leģionāru šīs sezonas statistika (laukuma spēlētāji)

SpēlētājsKomandaSVRPSSMV
Vladislavs GutkovskisNieciecze2871-70
Deniss RakelsReading(U23)3(5)0(1)0(0)-38(58)
Igors TarasovsGiresunspor1421590
Dāvis IkaunieksVysočina2982-65

Leģionāru šīs sezonas statistika (vārtsargi)

SpēlētājsKomandaSZVSSMV
Kristaps ZommersParma2021990

SS - sausās spēles (tikai aizsargiem un vārtsargiem)
RP - rezultatīvās piespēles
ZV - zaudētie vārti
MV - minūtes vidēji spēlē

Izmantotie resursi:
Bruk-Bet Termalica Nieciecza KS
Mecz Bruk-Bet Termalica Nieciecza KS - KKS Lech...


, 2017-05-07 19:54, pirms 7 gadiem
Tik debilu virsraktu var uzrakstit, arprac!!! Kas tur par pokemoniem strada?
, 2017-05-07 20:09, pirms 7 gadiem
Virsraksts pamatskolnieka līmenī...
, 2017-05-07 20:10, pirms 7 gadiem
''Otrā puslaika sākumā bijušais ''Skonto'' uzbrucējs''

Kāpēc šis jāmin? Reklāma Skonto zīmolam? Kaut kā par citiem LV leģionāriem neraksta viņu bijušos klubus ikdienas rakstos.
, 2017-05-07 22:08, pirms 7 gadiem
Tiešām sportacentra strādā rada gabali, kas skolu ir beiguši ar vecāku palīdzību? Tiešām skumji, ka jālasa visādi abrakadabras ...
, 2017-05-07 22:28, pirms 7 gadiem
Dāvis malacis.
, 2017-05-08 01:28, pirms 7 gadiem
Autoram jāpiedomā pie saviem tekstiem un to virsrakstiem. Saprotu, ka vajag laiku, lai iemācītos, bet vismaz valodu un gramatiku jau jādara arī skolā. Piemēram - ja Gutkovskis paša autora norādītajā vērtējumā atzīts par labāko no komandas, tad šāds mača iznākums nav neveiksme viņam, bet komandai.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.