Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ikaunieks nespēlē, "Metz" praktiski nokārto atgriešanos "Ligue 1"

Ikaunieks nespēlē, "Metz" praktiski nokārto atgriešanos "Ligue 1"
"Metz" galvenais treneris Filips Hinšbergers
Foto: JEAN MARIE HERVIO / DPPI Media

Jānis Ikaunieks atkal nebija „Metz” pieteikumā, taču viņa klubs ar uzvaru 2:1 praktiski nodrošināja trešo vietu Francijas otrajā līgā, un atgriešanos „Ligue 1” var izjaukt tikai katastrofa pēdējā kārtā.

„Metz” šovakar 2:1 pārspēja „Tours”, izšķirošos vārtus gūstot 21. minūtē, turklāt mača gaitā arī bija spiesta atspēlēties. Latvijas futbolists Jānis Ikaunieks arī šajā mačā nebija „Metz” pieteikumā, kura čempionāta nogalē guvusi četras uzvaras pēc kārtas.

Līdz ar to „Metz” pirms pēdējās čempionāta kārtas saglabā trešo pozīciju pēc spēka otrajā Francijas līgā. Vienīgā komanda, kas vēl teorētiski var apdraudēt „Metz” atgriešanos augstākajā līgā, ir „Le Havre”, kura atpaliek par trim punktiem. Pēdējā kārtā „Metz” tiksies ar septītajā vietā esošo „Lens” un pietiks arī ar neizšķirtu, tāpat derēs arī zaudējums, kas nesagandēs „Metz” pārsvaru vārtu starpībā – „Metz” šobrīd +16, bet „Le Havre” +10. Savukārt par otrās līgas čempioni šodien kļuvusi „Nancy”, kas augstākajā līgā atgriezīsies pēc triju gadu pārtraukuma.

Čehijas čempionātā Kaspars Gorkšs palīdzēja Prāgas „Dukla” ar 2:0 pieveikt „Sigma Olomouc”, ko nesen pārstāvēja Renārs Rode. Gorkšs nospēlēja pilnu maču, un viņa komanda pakāpusies uz astoto vietu līgā 16 komandu konkurencē.

Polijas Ekstraklasē „Korona” rindās laukumā devās gan Aleksandrs Fertovs, kurš bija sākumsastāvā, bet 64. minūtē tika nomainīts, gan Vladislavs Gabovs, kurš 59. minūtē nāca uz maiņu. „Korona” lielāko mača daļu pret „Podbeskidzie” bija vadībā 1:0, turklāt izskaņā arī nokļuva vairākumā, taču kompensācijas laikā nelaimīgi ielaida vārtus un bija spiesta samierināties ar neizšķirtu 1:1. Tas ļauj Fertova un Gabova komandai praktiski nodrošināt palikšanu Ekstraklasē, tiesa, Polijas mediji vēsta, ka ar Fertovu jauns līgums sezonas beigās netiks noslēgts. Savukārt Igors Tarasovs atkal palika „Jagiellonia” rezervē, kamēr viņa komanda ar 0:1 zaudēja „Wisla”.

Krievijas pirmajā līgā Artūrs Zjuzins palika rezervē „Gazovik” neizšķirtā 1:1 pret „Volga”. Zjuzina komanda jau nodrošinājusi vietu Krievijas Premjerlīgā, taču Zjuzina līgums sezonas izskaņā beidzas un netiks pagarināts.

Savukārt uz pārspēlēm par iekļūšanu Premjerlīgā tēmē Ivana Lukjanova un Vitālija Meļņičenko klubi. Meļņičenko aizvadīja kārtējo sauso spēli „Fakel” sastāvā, palīdzot ar 2:0 pieveikt „Baikal”, kamēr Lukjanovs bija pamatsastāvā „Volgar” vienības zaudējumā „SKA Energiya” ar 0:1. Lukjanovs tika nomainīts 78. minūtē, kad rezultāts jau bija atklāts, un viņa komandai vairs tikai par trim punktiem apsteidz Meļņičenko vienību, un situācija turnīra tabulā liecina, ka pārspēles piedalīsies tikai viena no šīm komandām.

Bet vakardien Norvēģijas kausa 1/16 finālā izstājās Māra Eltermaņa pārstāvētā „Alta”, kas ar 1:4 piekāpās „Bodo/Glimt”. Eltermanim šī spēle izvērtās īpaši neveiksmīga, jo, rezultātam esot 1:2, viņš 44. minūtē saņēma sarkano kartīti par spēli ar roku ārpus sava soda laukuma. 34 gadus vecajam vārtsargam tas bija otrais noraidījums oficiālā kopš 2012. gada, kad viņš vēl spēlēja Lietuvas augstākajā līgā.


, 2016-05-07 01:06, pirms 8 gadiem
sasperjods kaifā
, 2016-05-07 01:10, pirms 8 gadiem
Tikmēr Rumānijā vietējā čempja spēles laikā saļimis Kamerūnas izlases spēlētājs, 26 gadus jaunais Patriks Ekengs, kurš tika nogādāts slimnīcā, bet diemžēl glābt viņu nav izdevies.
, 2016-05-07 12:59, pirms 8 gadiem
Nesaprotu kas notika ar Ikaunieku? Vai tiešām savainojuma seku dēļ netiek laukumā vai trenerim nepatīk? Žēl, ka LV viens no jaunās paaudzes talantīgākajiem futbolistiem netiek pie spēļu prakses. Ja tā turpināsies, tad jāmaina klubs.
, 2016-05-07 15:07, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: sasperjods kaifā
labāk būtu, ja spēlētu, bet netiktu, nevis tiek uz Ligue 1, bet nespēlē
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.