Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Vaņins atvaira sevis nopelnītu pendeli, tomēr sausā sērija pārtrūkst

Vaņins atvaira sevis nopelnītu pendeli, tomēr sausā sērija pārtrūkst
Andris Vaņins
Foto: bick.ch

Šovakar Šveices futbola Superlīgā Andris Vaņins un "Sion" aizvadīja maču pret "Zürich". Vaņina piecu sauso maču sērija pārtrūka, kad Andris ielaida vārtus no 11 metru soda sitiena atzīmes, bet pirmā puslaika beigās Latvijas izlases vārtsargs otro pendeli atvairīja, kuru turklāt bija nopelnījis pats. "Sion" visā mačā svinēja uzvaru ar 2:1, abus vārtus gūstot otrajā puslaikā.

"Sion" ar Andri Vaņinu vārtos savā laukumā uzņēma "Zurich". Uzvarot šo maču, Sionai atkal bija izredzes pietuvoties astotās vietas īpašniecei "Laussane Sport" līdz piecu punktu attālumam un turpināt cerēt uz izvairīšanos no pārspēlēm. Vaņins pēdējos piecos mačos bija pratis nosargāt savus vārtus neskartus un noteikti vēlējās sēriju turpināt.

Vairāk nekā pusstundu rezultāts bija neizšķirts, bet 33. minūtē pēc Vilmoša Vančaka pārkāpuma soda laukumā uz "Sion" vārtiem tika piespriests 11 metru soda sitiens. Jasine Čikauī bija precīzs, sitot bumbu vārtu augšējā stūrī un pārtraucot Vaņina piecu maču sauso sēriju. Puslaika beigās Cīrihe tika pie vēl vienas pendeles – Amine Čermiti pēc Sionas pasīvas spēles aizsardzībā izskrēja viens pret Vaņinu, un Latvijas izlases vārtsargs apturēja viesu futbolistu ar noteikumu pārkāpumu. Vaņins saņēma brīdinājumu, bet tas bija tā vērts – Čermiti pats arī izpildīja pendeli, bet nespēja pārspēt Andri, kurš uzminēja bumbas lidojuma virzienu un atvairīja bumbu.

Neilgi pēc puslaika pārtraukuma beigām Sionai izdevās panākt izlīdzinājumu – pretuzbrukumā Serejs Djē pēc Obradoviča piespēles ar patālu sitienu panāca 1:1. Tikai 13 minūtes vēlāk Vančaks pēc stūra sitiena ar galvu otrreiz raidīja bumbu Cīrihes vārtos, izvirzot mājiniekus vadībā un reabilitējoties par nopelnīto 11 metru soda sitienu pirmajā puslaikā. Mājinieki noturēja uzvaru, līdz ar to palielinot punktu skaitu tabulā līdz 12. Tagad Sionai jācer uz "Laussane Sport" rītdienas zaudējumu Bernē pret "Young Boys".

Turnīra tabula

VKlubsSP
1.FC Basel2759
2.FC Luzern2742
3.BSC Young Boys2639
4.FC Thun2634
5.FC Servette2634
6.FC Zurich2731
7.Grasshoppers2623
8.FC Laussane-Sport2617
9.FC Sion2712
10.Neuchatel Xamax1026

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-07 22:06, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Labākais LAT futbbolists
aiz manis
, 2012-04-07 22:09, pirms 12 gadiem
Labakais vartusargs.
Slēpts komentārs: Deal
, 2012-04-07 23:28, pirms 12 gadiem
Deal rakstīja: Kapēc Xamax 10 spēles, 26 punkti un pēdējā vieta tabulā? Vai vienkārši spēļu skaits ar punktiem vietām sajaukts?
nemeklē kļūdas, kur tās nav
, 2012-04-08 00:32, pirms 12 gadiem
..atvaira sevis NEnopelnitu pendeli...
, 2012-04-08 10:51, pirms 12 gadiem
nožēlojamais simulants otrajā pendelē! viņam pēc spēles vajag iedot pāris spēļu diskābeli. teica taču, ka cīnīsies pret simulantiem!!!
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov
1

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.