Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Deniss Ivanovs

Ivanovs: Angola - īstā Āfrika

Ivanovs: Angola - īstā Āfrika
Deniss Ivanovs
Foto: Mārtiņš Hartmanis, LFF

Sportacentrs.com lasītājiem piedāvā šīgada otro Latvijas futbola izlases aizsarga Denisa Ivanova blogu, kurā viņš stāsta par DĀR čempionāta noslēgumu, Latvijas izlases spēli Angolā, kā arī karstumu un futbola popularitāti Āfrikā.

Savā astotajā blogā Deniss Ivanovs Sportacentrs.com lasītājiem stāsta par čempionāta beigām Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), karstumu Āfrikā, komandas turpmākajiem plāniem, Latvijas izlases gaitām Angolā, kā arī futbolu un regbiju DĀR.

Spēli pārtrauca, lai varētu padzerties ūdeni

Sveiki! Komandai noslēdzies regulārais čempionāts. Pēdējos divus mačos nespēlēju – nezinu, kāpēc tā, ar treneri neesmu runājis par to, kas viņu neapmierināja. Pēdējoreiz, kad spēlēju, komanda uzvarēja ar 1:0, arī pats nospēlēju pieklājīgā līmenī, pretiniekam neļāvām izveidot neko īpašu. Tomēr treneris atbild par rezultātu – viņš pēc tam sastāvā veica izmaiņas. Pretenziju pret aizsargiem nebija, tā ka nekas netika mainīts arī vakar. Neko darīt – trenējos! Kad būs iespēja, tad pierādīšu! Komanda vakar nospēlēja neizšķirti 1:1 – būtu uzvarējuši, ieņemtu 5. vietu, taču tagad esam tikai septītie. Spēlējām pret komandu, kas cīnās par palikšanu līgā – redzams, ka tiesneši palīdzēja pretiniekiem, kuriem vajadzēja kaut vai neizšķirtu, lai neizkristu pa taisno, bet vēl varētu piedalīties pārspēlēs.

Īstenībā nezinu, kāpēc tā, taču vakar mājas spēli neaizvadījām Keiptaunā, bet gan citā pilsētā. Toties bija +40 grādu karstums – dzīvoju te jau kopš augusta, taču pirmoreiz bija tāda temperatūra un karstums. Spēli divreiz pārtrauca uz pāris minūtēm, lai spēlētāji varētu padzert ūdeni un atvilkt elpu.

Atgriezīsimies savā stadionā

Finišējām 7. vietā. Sākām ļoti labi – pirmo apli noslēdzām 2. vietā, taču pēc tam... Grūti teikt, kāpēc otro apli nospēlējām tik slikti. Pamainījās treneri, taču komanda palika tā pati – aizgāja vien pāris futbolistu, nevis puskomanda. Mērķis bija tikt trijniekā, četriniekā. Septīto vietu es neuzskatu par kaut kādu sasniegumu, taču vēl nav zināms, ko domā kluba vadība. Pēc vakardienas spēles kluba prezidents ienāca ģērbtuvē, bija diezgan labā noskaņojumā, visiem paspieda rokas un neko īpašu neteica – vien to, ka jāgatavojas kausa izcīņai. Vispirms būs interneta un TV firmas "Telkom" kausa izcīņa, bet pēc tam – "Net Bank" kausa izcīņa. Kura ir prestižāka – pat nezinu. Pirmajā spēlēs tikai Premjerlīgas komandas, bet otrajā piedalīsies arī 1. līgas komandas. Cik mums būs spēļu, ir atkarīgs tikai no mums pašiem – varam izkrist jau pašā sākumā, varam tikt līdz beigām. Treneris gan jau pateica – jebkurā gadījumā trenēsimies līdz 20. maijam, uz kausa izcīņas rezultātiem neskatoties.

Šodien ir brīvdiena. Atbraucu no izlases naktī no ceturtdienas uz piektdienu, tad sekoja divi treniņi pirms vakardienas mača. Nākamsestdien būs spēle kausa izcīņā mājās pret "Moroka Swallows". Gatavojamies šim mačam, kuru beidzot aizvadīsim savā laukumā – "Newslands Stadium". Rudenī tas tika aizvērts, lai nomainītu zālāju – beidzot varēsim atgriezties. Šajā stadionā bez mums spēlē arī regbisti.

Latvijas izlase Angolā okeāna krastā (Foto: Mārtiņš Hartmanis, LFF).

Angola: "Laipni lūdzam Āfrikā!"

Uz Angolu – tas man bija pēdējā laika īsākais ceļš uz izlasi. Par spēli – pirmo puslaiku aizvadījām neslikti – kontrolējām bumbu, guvām vārtus pēc labas kombinācijas. Laika apstākļi gan nebija parocīgi – ļoti karsts, elpot grūti, jo gaiss tāds sauss. Otrajā puslaikā Angola pārņēma iniciatīvu, bet mēs vairāk spēlējām no aizsardzības. Žēl, ka ielaidām – neteikšu, ka 1:1 ir slikts rezultāts, bet gribējās uzvarēt, un 1:0 izbraukumā pret tādu spēcīgu izlasi kā Angolu būtu bijis labi. Stadions tur bija ļoti labs – jauns, un tādā spēlēt bija patīkami.

Grūti bija arī man. Keiptaunā laiks ir līdzīgs kā Latvijā, kad ir karsts. Bet Angolā elpot bija ļoti, ļoti grūti – 15 minūtes paskrien, un jau sausa mute. Paša spēlē Skotijā, arī azerbaidžāņiem nav tāda karstuma – no viena klimata pierast pie cita nevienam nebija viegli. Četras dienas pirms izlases spēles guvu nelielu savainojumu, izlaidu pāris treniņus, lai nepaliktu sliktāk. Izlasē ārsts apskatījās traumu, veica procedūras, un nu vairs neko nejūtu, varu trenēties mierīgi.

Par Angolas valsti – situācija ir diezgan bēdīga, lai gan pati valsts, pateicoties resursiem, ir bagāta. Runāju ar aģentu, kurš Latvijai sarīkoja tur maču – viņš stāstīja, ka valstī bija pilsoņu karš, un tagad viss tiek būvēts pa jaunu, ko arī redzējām. Pilsētā uz katra stūra noris būvniecība, ir daudz ķīniešu, kas tur sabraukuši strādāt. Ceļu arī tur nav, lai gan mašīnas ir ļoti labas... Valsts atstāja eksotisku iespaidu. Puiši prasīja, vai arī man DĀR ir tāpat, taču Keiptaunu ar Luandu salīdzināt nevar... Pēc spēles izbraukājām pa turieni, fotografējāmies, dalījām autogrāfus. Un bija kāds plakāts ar uzrakstu: "Laipni lūdzam Āfrikā! Šeit ir īstā Āfrika." Keiptaunu nevar pieskaitīt pie turienes Āfrikas.

Skats uz Angolas ikdienu (Foto: Mārtiņš Hartmanis, LFF).

Futbols DĀR ir apsteidzis regbiju

Pie dzīves Keiptaunā esmu pieradis. Pirmajos mēnešos bija pagrūti, taču tagad jau pārzinu pilsētu, brīvi varu orientēties, kurp braukt. Ir daudz vieglāk nekā sākumā. Esmu pieradis arī pie komandas, viss ir kārtībā – arī angļu valodas ziņā ir daudz vieglāk. Dzīvojam divatā ar draudzeni dzīvoklī, vieta ir laba. Kad ir brīvs laiks, varam kaut kur aizbraukt – netrūkst vietu, kuras apskatīt. Nav tā, ka visu laiku jāsēž mājās.

Jūtams, ka tuvojas futbola čempionāts. Uz ielām parādās lieli plakāti: "Keiptauna ir gatava Pasaules kausa izcīņai!", ir daudz dažādu čempionātam veltītu vietu, cilvēki fotografējas pie stadioniem, tiek pārdoti suvenīri ar simboliku utt. Šobrīd viennozīmīgi futbols te ir populārāks par regbiju. Ja reiz te būs pasaules čempionāts, tad diskusiju nevar būt – regbijs ir atvirzījies otrajā plānā. Vispār regbijs te ir sporta veids numur viens, valstij ir ļoti spēcīga izlase. Regbijs te vairāk ir balto cilvēku sports, bet futbols – tumšādaino. Pašam vēl nav izdevies aiziet uz kādu regbija spēli, lai gan gribētos – prasīju puišiem, un viņi apsolīja visu parādīt, kad būs kāds mačs. Nekad neesmu bijis – būtu interesanti.

Līdz nākamajai reizei!

Denisa Ivanova iepriekšējie blogi:

Blogs: Ivanovs: Dažos Keiptaunas rajonos labāk...
Blogs: Ivanovs: Mājās braucot, laiks rit ātrāk
Blogs: Ivanovs: Maksimums būtu bijusi 2.vieta...
Blogs: Ivanovs: Nedēļas laikā trijos kontinentos
Blogs: Ivanovs: Jātrenējas četrreiz dienā
Blogs: Ivanovs: Lai izdodas pārdzīvot šos laikus!
Blogs: Ivanovs: Lauztas ribas un interese no...


, 2010-03-07 13:53, pirms 14 gadiem
Veiksmi turpmak.. gaidam mes ar vasarinju beidzot
, 2010-03-07 14:52, pirms 14 gadiem
labs blogs
, 2010-03-07 15:35, pirms 14 gadiem
Kā vienmēr - interesanti palasīt.
, 2010-03-07 16:46, pirms 14 gadiem
Paldies. Būtu baigi labi, ja sportacentrā vēl kāds blogu rakstītu. Krišjānis Vallers (Celtic) raksta parsportu.lv, par citiem nezinu...
, 2010-03-07 17:20, pirms 14 gadiem
piramjos blogos viņš tumšādainos vēl sauca par melnajiem, tagad jau par tumšādainajiem. keiptauna pārmaina arī viņu.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.
Andrejs Cigaņiks. Foto: RTS Widzew Łódź
1

Latviešu duelis Polijas Ekstraklasē izpaliek – Cigaņikam muskuļa savainojums

Polijas futbola Ekstraklases 28. kārtā Alvja Jaunzema pārstāvētā Melecas "Stal" savā laukumā cīnījās 0:0 pret tiešo sāncensi Lodzas "Widzew", kuras pieteikumā savainojuma dēļ netika iekļauts Andrejs Cigaņiks.