Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Lazdiņš turpina cīņu par Polijas bronzu, Maksimenko komanda spēlēs Vemblijā

Lazdiņš turpina cīņu par Polijas bronzu, Maksimenko komanda spēlēs Vemblijā
Vitālijs Maksimenko
Foto: seagulls.co.uk

Ziņojam par Latvijas futbola leģionāru gaitām.

Anglijas 3. līgā ("League One") šodien risinājās "play-off" 1. kārtas atbildes spēles un tika noskaidrotas tās divas komandas, kuras 19. maijā Vemblija stadionā sadalīs ceļazīmi uz 2. līgu jeb Čempionātu ("Championship"). Šai lielajai spēlei kvalificējusies bijušā Latvijas izlases trenera Gerija Džonsona vadītā "Yeovil Town", kas pēc zaudējuma pirmajā mačā ar 0:1 šodien atbildes cīņā savā laukumā uzvarēja ar 2:0. Otrie vārti tika gūti 85. minūtē.

Tiesa, tāpat kā pirmajā spēlē, arī šodien pie spēlēšanas netika "Yeovil Town" īrētais Latvijas futbolists Vitālijs Maksimenko, kurš atkal palika uz rezervistu soliņa. Lai nu kā, Maksimenko vismaz būs iespēja izjust Vemblija stadiona atmosfēru un, kas zina, varbūt viņš arī tiks pie spēlēšanas. "Yeovil Town" pretiniece finālā būs "Brentford".

Tikmēr Maksimenko īpašnieku komanda "Brighton" vēl tikai gaida "play-off" 1. kārtas pirmo spēli, lai sāktu cīņu par Anglijas Premjerlīgu. "Brighton" pirmo spēli aizvadīs piektdien, 10. maijā, kad cīnīsies viesos ar "Crystal Palace". Otrajā pārī sacentīsies "Watford" un "Leicester". Ceļazīmes liktenis tiks noskaidrots 27. maijā arīdzan Vemblija stadionā, kur tikai divas dienas iepriekš būs noticis Čempionu līgas fināls starp "Borussia" un "Bayern".

Šodien notikušas vairākas spēles Krievijas Nacionālajā līgā, un ļoti svarīgu uzvaru guvusi Aleksandra Koliņko, Artūra Zjuzina un Alekseja Višņakova "Baltika", kas izbraukumā ar 5:2 sasita Novokuzņeckas "Metallurg-Kuzbass". Koliņko turpina dalīt spēles laiku uz pusēm ar gruzīnu Giorgi Šeliju, un šodien vārtus sargāt bija Koliņko kārta, kurš ielaida divus vārtus, kas gan neliedza komandai iegūt trīs punktus. Arī Višņakovs izgāja sākumsastāvā un spēlēja līdz 82. minūtei, pametot laukumu pie 4:1. Zjuzins šoreiz nespēlēja, jo izcieta vienas spēles diskvalifikāciju četru sakrāto dzelteno kartīšu dēļ. "Baltika" turpina cīņu par iekļūšanu 3.-4. vietā, lai piedalītos "play-off" un tēmētu uz iekļūšanu Premjerlīgā. Šai kārtā gan uzvarēja arī konkurentes "SKA-Energia" un Naļčikas "Spartak", un "Baltika" trīs kārtas pirms beigām atpaliek no 4. vietas par trim punktiem.

Citā spēlē Oļega Laizāna "Enisey" ar 0:1 zaudēja "Ufa". Laizāns tika iekļauts pamatsastāvā un tika nomainīts 73. minūtē, trīs minūtes pēc tam, kad viņa komanda ielaida vienīgos vārtus. Savukārt Edgars Gauračs palika "Torpedo" rezervē, bet 60. minūtē uznāca uz maiņu pie labvēlīgā 1:0, nomainot Tadu Labuku. Gauračs sev atvēlētajā laikā bija aktīvs, taču katru reizi nedaudz pietrūka, lai tiktu līdz sitienam. "Torpedo" gan nosargāja uzvaru - 1:0. Tas ļāvis "Torpedo" attālināties no izkrišanas zonas.

Polijas Ekstraklasē kārtējos punktus ieguvusi līgas jaunpienācēja Gļivices "Piast", kas viesos ar 2:1 pārspēja Hožuvas "Ruch". Artis Lazdiņš iznāca "Piast" sākumsastāvā un pameta laukumu 66. minūtē pie 0:1, taču viņa partneri pēdējās 20 minūtēs prata rezultātu izlīdzināt un izraut uzvaru. Pēc šī panākuma "Piast" pacēlusies uz 4. vietu 16 komandu konkurencē (neskatoties uz vārtu starpību mīnus viens) un tikai par diviem punktiem atpaliek no 3. pozīcijā esošās Polijas čempiones Vroclavas "Slask". Kas to būtu domājis pirms sezonas! Vēl atlikušas piecas kārtas. 2. un 3. vietu ieguvējas piedalīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtā.


, 2013-05-06 20:56, pirms 11 gadiem
Interesanti būtu, ja Torpedo izkristu. Kur tad Gauračs spēlētu ar tik "fantastiskiem" sezonas statiem
, 2013-05-06 21:23, pirms 11 gadiem
Maximenko spēlēs pret Brentfordu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".