Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Deniss Ivanovs

Ivanovs: Sezona nebija ne laba, ne slikta

Ivanovs: Sezona nebija ne laba, ne slikta
Deniss Ivanovs
Foto: Mārtiņš Hartmanis, LFF

Sportacentrs.com lasītājiem piedāvā kārtējo Latvijas futbola izlases futbolista Denisa Ivanova blogu, kurā viņš stāsta par aizvadīto sezonu Āfrikā, gaidāmo atvaļinājumu un tajā laikā iekrītošajām izlases spēlēm, kā arī cirka izrādēm Keiptaunā.

Savā desmitajā blogā Deniss Ivanovs Sportacentrs.com lasītājiem stāsta par sezonas beigām, kluba noslēguma pasākumu, intensīvajiem pēcsezonas treniņiem, gaidāmajiem Latvijas izlases mačiem, ažiotāžu ap Pasaules kausa izcīņu, Maskavas cirka viesošanos Keiptaunā, kā arī rezumē aizvadīto laiku DĀR.

Atkal zaudēts finālā

Sveiki! Sezona mūsu komandai ir beigusies. Par visu pēc kārtas – kausa izcīņas 1/16 finālā tikāmies ar vienu 1. divīzijas komandu, kas īpašu pretestību izrādīt nespēja. Pēc katras kārtas ir izloze, un 1/8 finālā pretī trāpījās "FS Stars" – komandas no Premjerlīgas, kas turnīra tabulā atradās zemāk nekā mēs un spēlēja uz neizšķirtu. Sākām ļoti labi, guvām pirmos vārtus, pēc tam neizmantojām vēl dažas labas iespējas, bet pretiniekiem izdevās spēli izlīdzināt un puslaika beigās atgūt vienus vārtus. Otrais puslaiks bija līdzīgs, praktiski bez momentiem. Papildlaikā bumbu vairāk kontrolējām mēs, un bija redzams, ka pretinieki gaida pendeles. Tad arī zaudējām – pretinieku vārtsargs atvairīja divus mūsu sitienus, un mums viss ir beidzies. Pats nemaz nesitu – treneris uzreiz pēc svilpes bija sagatavojis sarakstu ar sitējiem. Latvijā situ bieži, taču, tā kā treneris jau visu bija uzrakstījis, negāju taču klāt un neteicu – iekļaujiet arī mani! Ja sērija būtu aizgājusi līdz sestajai, septītajai pendelei, tad varbūt sistu – būtu bijis gatavs.

Pirms tam iepriekšējā kausa finālā zaudējām – pret "Kaizer Chiefs". Jau otrais fināls šosezon, un īpaši atcerēties negribas... Stadions bija pilns, atmosfēra vakarpusē – laba. Šo finālu nedrīkst salīdzināt ar pirmo, kad zaudējām ar 0:6. Šoreiz bija diezgan līdzīga spēle, sākumā izveidojām pāris labu momentu – pēc standartsituācijas varēju iesist arī pats, taču tas šogad tā arī neizdevās – atkal mazliet pietrūka. Pretuzbrukumā ielaidām vārtus – zāle bija slapja, vārtsargs nenofiksēja bumbu un pretinieku uzbrucējs bija klāt. Otrajā puslaikā uzreiz ielaidām otros vārtus, vidusdaļā mani nomainīja, jo pārgājām uz spēli ar trim aizsargiem. Uzreiz vairāk uzbrukt sāka pretinieki, taču sanāca tā, ka vārtus guvām mēs – otrajiem gan laika nepietika – 1:2. Skatītāju, kā vienmēr, vairāk bija pretiniekiem, jo "Kaizer Chiefs" skaitās galvenā komanda valstī.

Komandas biedri neapmierināti ar pēcsezonas treniņiem

Pēcsezonas pasākums bija uzreiz pēc kausa spēles, tika svinēta arī kluba desmitgade. Vakariņas, muzikanti, daudz cilvēku, komiķi – neteikšu, ka sapratu visus viņu jokus, bet, cik sapratu, bija smieklīgi. Daudz joku par afrikāņu tēmu. Tāpat bija klāt sponsori, tāds solīds vakars. Par sezonu neko īpašu neteica – vien to, ka esam to noslēguši, bet trenēsimies līdz 22. maijam.

Spriežot pēc treniņu intensitātes, nemaz nepateikt, ka sezona ir beigusies. Salīdzinot ar sezonu, nekas nav mainījies, vienīgi mazliet samazinājies pats treniņu skaits – tikai pirmdienās ir divi treniņi, pārējās dienās – pa vienam. Man gan sezona vēl nav beigusies – vēl būs izlases spēles, ja vien izsauks, tāpēc trenējos kārtīgi. Taču daudzi spēlētāji komandā nav diez ko apmierināti, ka pēc sezonas jātrenējas vēl viens mēnesis. Pirmajā pēcsezonas treniņā visi bija tādi panīkuši, taču tad treneris lika saprast, ka tādā noskaņojumā nevarēs turpināt. Teica, ka netrenējamies tāpat vien, bet gan gatavojamies nākamajai sezonai. Nopietni parunāja ar mums, lai visi trenētos kārtīgi – katrā ziņā netiek ļauts atpūsties.

Tiek rīkotas arī pārbaudes spēles – pagājušajā ceturtdienā mūsu treniņbāzē bija pārbaudes spēle pret Keiptaunas "Santos". Pirmā komanda nospēlēja 2:2, otrā – 4:4. Pats nespēlēju, jo treniņos guvu nelielu rokas savainojumu – treneri teica, lai vēl nespēlēju, taču trenēties varu. Vienkārši traumu guvu tieši pirms spēles, tagad treniņos varu piedalīties normāli.

Ja būs piedāvājums no Eiropas, tas tiks izskatīts

Kad pagājušajā vasarā aizbraucu uz DĀR, nezināju, kāds būs čempionāts spēku ziņā. Jau pirmajās spēlēs kļuva skaidrs, ka čempionāts ir stiprs – te nav komandu, kuras var apspēlēt ar četru vai piecu vārtu pārsvaru. Šķiet, ka mums šogad nevienas tādas spēles nebija. Spēlētāji šeit ir labi – tieši komandās, kas atrodas turnīra tabulas pirmajā pusē, ir daudz futbolistu, kuri spēlē savu valstu izlasēs un šobrīd gatavojas pasaules čempionātam. Cik sapratu, 70% DĀR izlases būs no vietējā čempionāta, kas jau ir rādītājs.

Ko pirms sezonas gaidīju pats? Protams, gribējās kaut ko vinnēt. Spēlējām divos kausa finālos, pirmo sezonas pusi pabeidzām ļoti labi – 2. vietā. Otrajā aplī sākām spēlēt neveiksmīgi, neuzvarējām desmit spēļu pēc kārtas. Ja rezumē – pirmā sezonas puse bija ļoti laba, otrā – ne īpaši veiksmīga. Kopumā, neskatoties uz to, ka tā arī neko neuzvarējām, neteikšu, ka sezona bija neveiksmīga – tā bija vidēja. Nākamsezon gan jau gribētos kaut ko vinnēt. Kā pats esmu mainījies, grūti spriest – to jāprasa kādam citam, kurš zināja, kā spēlēju pirms tam un kā ir tagad. Ceru, ka esmu progresējis un gads nav bijis veltīgs.

Par nākamo sezonu – šobrīd palieku tepat, nekādu konkrētu piedāvājumu nav. Kaut kādas baumas ir, taču par tām negribas pat runāt. Arī kluba prezidents nesen sarunā apliecināja, ka šobrīd palieku tepat. Esmu jau teicis – ja būs piedāvājums no Eiropas, kas apmierinātu gan mani, gan klubu, tad tas tiktu izskatīts. Eiropa tomēr ir Eiropa.

Gatavs spēlēt izlasē arī atvaļinājumā

Izlases spēles iekrīt atvaļinājuma laikā, taču, ja izsauks - būšu. Negribētos izlaist nevienu izlases spēli – vasarā gribas paspēt gan atpūsties, gan arī spēlēt valstsvienībā. Tieši pēc Baltijas kausa izcīņas sanāks braukt atpakaļ uz DĀR.

Kad atgriezīšos, te ritēs Pasaules kausa izcīņa, taču nezinu, vai sanāks apmeklēt kādu spēli – man nav biļešu. Pagaidām nav izdevies tās iegādāties, jo cilvēku interese ir ārprātīga. Cilvēki stāv rindās vakarā, lai nākamajā rītā tiktu pie biļetēm – stāv visu nakti pie bankas. Viens cilvēks mūsu pilsētā pat nomira, kamēr stāvēja rindā... Klubā arī neviens biļešu ziņā nevar palīdzēt – jāgādā pašiem.

Par Čempionu līgu – tā arī domāju, ka "Barcelona" visu sezonu ir spēlējusi lieliski, bija galvenā favorīte. Taču bieži tā arī gadās, ka galvenā favorīte, no kuras visi gaida uzvaru, izkrīt. "Inter" ar savu treneri ir spējīga uz daudz ko, taču finālā vairāk fanošu par "Bayern". Tuvāk uzvarai gan droši vien būs "Inter", taču man vairāk gribas, lai čempioni ir "Bayern".

Afrikāņi jūsmo par cirku

Nesen šeit bija atbraucis slavenais Maskavas cirks, kura dēļ bija sacelta liela ažiotāža. Tāpat kā ar pasaules čempionātu, arī uz Maskavas cirka izrādēm biļetes bija jāiegādājas jau laikus. Viņi šeit uzstājās nedēļu, katru dienu bija pilna zāle. Teica, ka tikai pēc divu gadu ilgušām pārrunām Maskavas cirks piekritis braukt šurp. Bijām ar francūzi, viņa sievu un manu draudzeni aizgājuši – super šovs, skaista programma! Skatījās arī daudzi citi no komandas, visi bija sajūsmā. Afrikāņi pirmoreiz dzīvē bija cirkā, mēs jau cirkā bijām bijuši, taču ļoti interesanti šķita visiem.

Sekoju līdzi arī Virslīgai, skatos internetā pēc katras kārtas, kas noticis. Esmu kursā par visu, kas notiek – Liepājai iet grūti, taču domāju, ka pamazām spēle aizies un viss būs normāli!

Līdz nākamajai reizei!


, 2010-05-06 17:11, pirms 14 gadiem
Novēlu veiksmi Denisam nākamajā sezonā! Kā vienmēr - ļoti labs blogs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-06 17:55, pirms 14 gadiem
Novēlu nākamajā sezonā izcīnīt kādu titulu!
, 2010-05-06 22:49, pirms 14 gadiem
Paldies. Interesants blogs. Kaut šādu būtu vairāk, jo faniem ir iespēja ātri interesantā veidā uzzināt lielākos jaunumus par spēlētājiem, kas ikdienā ir tik tālu...
, 2010-05-07 11:20, pirms 14 gadiem
blogus veido zvaigznes , laikam Ivanovs ir zvaigzne
, 2010-05-07 11:37, pirms 14 gadiem
Viens no nedaudzajiem blogiem, kas neapsīkst pēc pirmajiem pāris ierakstiem, visu cieņu! Vienmēr interesanti palasīt kas notiek tik eksotiskā čempionātā
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.