Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Maksimenko par sezonas pirmo pusi Austrijas Bundeslīgā un šī brīža situāciju

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Maksimenko par sezonas pirmo pusi Austrijas Bundeslīgā un šī brīža situāciju
Vitālijs Maksimenko
Foto: sport.arf.at

Latvijas futbola izlases malējais aizsargs Vitālijs Maksimenko sarunā ar Sportacentrs.com atzinis, ka viņa situācija Austrijas Bundeslīgas klubā "Mattersburg" nav viennozīmīga.

Vitālijs Maksimenko pēc vienas 2015./16. gada sekmīgas sezonas "Mattersburg" sastāvā (19 spēles, 15 pamatsastāvā, komandai 9. vieta 10 klubu konkurencē, nosargājot pierakstu spēcīgākajā līgā) pērnvasar pagarināja līgumu uz vēl diviem gadiem.

Arī 2016./17. gada sezonu Maksimenko sāka kā pamatsastāva spēlētājs un 20 kārtās sakrāja 16 spēles, visās tajās izejot sākumsastāvā. Mūsu aizsargs šai laikā trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, bet spilgtākā spēle Maksimenko un komandai padevās 6. novembrī, kad savā laukumā ar 2:1 tika pārspēta daudzkārtējā valsts čempione "Salzburg" - toreiz Vitālijs vienā no versijām tika iekļauts kārtas simboliskajā izlasē. Maksimenko uzsver, ka ar šo maču ļoti lepojas.

Diemžēl kopumā "Mattersburg" sezonas pirmajā pusē neklājās labi un gads tika noslēgts pēdējā vietā četrus punktus aiz pirmspēdējās vietas īpašnieces "St. Polten". Tā rezultātā darbu zaudēja treneris Ivica Vastičs un viņa vietā 2017. gada 2. janvārī par treneri apstiprināts Geralds Baumgartners.

Sezonai atsākoties, "Mattersburg" ievērojami uzlaboja rezultātus, Bundeslīgas septiņās spēlēs izcīnot četras uzvaras un tikai divreiz zaudējot. Tas ļāvis izlīst no pēdējās vietas un šobrīd Maksimenko komanda jau apsteidz "Ried" par četriem punktiem un arī 8. pozīcijā esošā "St. Polten" ir tikai par vienu punktu priekšā.

Sliktā ziņa ir, ka Maksimenko jaunā trenera vadībā praktiski nespēlē. Mūsu aizsargs 2017. gadā kluba rindās aizvadījis tikai vienu spēli, kuru "Mattersburg" zaudēja (11. martā 0:3 viesos pret vicelīderi "Altach"). Pēdējos divos Bundeslīgas mačos Maksimenko nebija pat pieteikumā.

Sarunā ar Sportacentrs.com Maksimenko, kuram līgums ar komandu ir līdz 2018. gada vasarai, neslēpj, ka situācija nav rožaina un ka viņš vēlas spēlēt. Vitālijs atklāja, ka tuvākajā laikā veiks pārrunas ar klubu, lai saprastu savas perspektīvas nākotnē. Iespējami dažādi karjeras pavērsieni, taču par iespējamo kluba maiņu Maksimenko runā negribīgi, respektējot spēkā esošo līgumu.

Tikmēr Jānis Ikaunieks sarunā ar Sportacentrs.com informēja, ka vakar Grieķijas Superlīgas mačā nebija AEL pieteikumā, jo ir guvis muguras savainojumu. Pussargs sacīja, ka, visticamāk, bez futbola būs jāiztiek vienu nedēļu.

     [+] [-]

, 2017-04-06 21:37, pirms 7 gadiem
Nemaz nezinaju par tadu spileri, zheel ka netiek zippat , limenis jau augsts tur. Jatiek uz red bull.

     [+] [-]

, 2017-04-07 06:02, pirms 7 gadiem
Gan jau krievu Riga aci uzlikuši