Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bulvītis pārvar FA kausa pirmo kārtu, Gabovam uzvara pār Gutkovski

Bulvītis pārvar FA kausa pirmo kārtu, Gabovam uzvara pār Gutkovski
Nauris Bulvītis
Foto: Dave Rowntree

Nauris Bulvītis ar „Plymouth” iesoļojis prestižā Anglijas FA kausa otrajā kārtā, kamēr ielilgušo zaudējumu sērijā pārtrauca Vladislava Gabova komanda, sarūgtinot uz maiņu nākušo Vladislavu Gutkovski. Savukārt Krievijas pirmajā divīzijā uz pārspēlēm aktīvi turpina tēmēt Ivana Lukjanova un Vladimira Kameša komandas.

Artūrs Zjuzins Krievijas pirmajā divīzijā jeb pēc spēka otrajā līgā nāca uz maiņu „Tambov” spēlē pret „Chimki”, kurā nācās ciest zaudējumu ar 0:1. Zjuzins laukumā iznāca 68. minūtē, kad vienīgie vārti jau bija ielaisti. Zjuzina komanda šajā mačā vairāk kontrolēja bumbu, bet tik un tā bija spiesta trešo maču pēc kārtas palikt bez uzvaras un atkāpties uz 12. vietu kopvērtējumā.

Šajā pašā līgā uzvara tikmēr Ivanam Lukjanovam „Fakel” rindās. Viņš devās sākumsastāvā izbraukuma mačā pret Nalčikas „Spartak” un nospēlēja līdz 83. minūtei, palīdzot uzvarēt ar 2:1. „Fakel” arvien drošāk nostabilizējas trešajā vietā. Savas komandas sākumsastāvā šodien bija arī Vladimirs Kamešs, kura „Yenisey” nospēlēja 2:2 ar turnīra līderi Maskavas „Dynamo”. Kameša komanda kopvērtējumā ir ceturtajā vietā un no „Fakel” atpaliek piecus punktus. Gan trešā, gan ceturtā vieta sezonas beigās iegūs tiesības piedalīties pārspēlēs par vietu Premjerlīgā.

Ungārijas čempionātā Vitālijs Jagodinskis DVTK vienības sastāvā izgāja pamatsastāvā zaudējumā pret „Honved” ar 0:2. Jagodinskis nospēlēja visu maču, bet viņa komanda joprojām nespēj izrāpties no pēdējās vietas kopvērtējumā.

Polijas Ekstraklasē tikās Vladislava Gabova un Vladislava Gutkovska komandas. Gutkovskis nāca uz maiņu 68. minūtē, kad viņa komanda jau bija mazākumā, un nespēja glābt „Termalica” no zaudējuma ar 1:3. Gabovs nospēlēja visu maču un kompensācijas laikā saņēma brīdinājumu, taču palīdzēja savai „Korona” vienībai pārtraukt sešu zaudējumu sēriju. „Korona” bija nonākusi pamatīgās problēmās, līdz ar to Gutkovska komandai šīs iespējas neizmantošana ir visai smags trieciens. „Termalica” joprojām ir ceturtā kopvērtējumā, taču pēdējās četrās spēlēs guvusi tikai vienu punktu.

Anglijas FA kausa otrajā kārtā iekļuvis Nauris Bulvītis un „Plymouth”, kas ar 2:1 pieveica „Mansfield”. Abas komandas pārstāv pēc spēka ceturto Anglijas līgu. Bet Itālijas „Lea Pro” turnīrā ceturtā uzvara pēc kārtas Kristapam Zommeram un slavenajai „Parma”, kas ar 3:1 apspēlēja „Gubbio”. Zommers vienīgo reizi tika pārspēts mača astotajā minūtē, bet pēc tam viņa komanda atspēlējās, kas ļāva kopvērtējumā pakāpties uz otro vietu.

Vācijas Bundeslīgā Artjoms Rudņevs palika „Koln” rezervē zaudējumā „Eintracht” ar 0:1. Vienīgos vārtus „Koln” ielaida jau piektajā minūtē, bet kopvērtējumā atkāpusies uz sesto vietu.

Sezona tikmēr beigusies Igaunijā, kur Aleksandra Solovjova pārstāvētā „Sillamae” ieguvusi piekto vietu desmit komandu konkurencē. Solovjovs šodien izgāja pamatsastāvā pret līgas pastarīti „Rakvere” un palīdzēja uzvarēt 3:0, tiesa, piekto vietu viņa komanda bija garantējusi jau iepriekš. Solovjovs kopumā piedalījās 19 Igaunijas čempionāta spēlēs šosezon un guva vienus vārtus.

Baltkrievijas čempionātā retu zaudējumu cieta bez traumētā Kaspara Dubras spēlējošā BATE, ar 1:2 savā laukumā piekāpjoties „Zhodino”. Tas gan vairs neko nenozīmē kopvērtējumā, jo BATE jau garantējusi čempiones titulu.


, 2016-11-06 01:00, pirms 7 gadiem
Zommers labi Itālijā laiž. Tā turēt! Prieks arī par Bulvīti. Ja uz izlašniekiem skatāmies, tad, protams, ne viss tik spoži. Labi, ka Gabovs ir ticis atpakaļ pamatsastāvā un pēc šīs uzvaras cerams tur arī paliks. Jagodinskis spēlē pamatsastāvā, un tas izlasei ir labi. Zjuzins pa ziemu cerams apsvērs variantu par komandas maiņu, jo domāju, kamēr ir jauns un viens no izlases līderiem, būtu uz rietumiem jātēmē, nevis pa Krievijas pēc spēka 2. līgas kluba rezervistu soliņu jādzīvojas. Viņš ir spējīgs uz daudz vairāk.
, 2016-11-06 10:25, pirms 7 gadiem
Zommers uz izlasi jāaicina. Aiz Vaņiņa neviena tāda ļoti stabila vīra nemaz nav..
, 2016-11-06 21:19, pirms 7 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: Zommers uz izlasi jāaicina. Aiz Vaņiņa neviena tāda ļoti stabila vīra nemaz nav..
Kāpēc tad, lai Šteinbors un Ikstens nebūtu stabili? Drīzāk jau Zommers, tik jauns būdams, uz izlasi izsaukts, nebūtu stabils. Lai spēlē pie U-21, kamēr vecums atļauj. Arī jauniešu izlasē viņam vēl sīva konkurence ar Latvijas čempionu Kurakinu, un sava vieta pamatā jāizcīna ar sniegumu. Kas attiecas uz 4. izlases vārtsargu, tad domāju, ka vajadzības gadījumā tas būtu Māliņš, kurš aizvadījis teicamu sezonu RFS.
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.
Lodzas "Widzew" komanda un līdzjutēji Sliēzijas stadionā Hožuvā. Foto: Marcin Bryja/Widzew Łódź
1

Cigaņiks atgriežas laukumā Ekstraklasē, "Widzew" uzvar 50 tūkstošu klātbūtnē

Polijas futbola Ekstraklasē pēc vienas kārtas izlaišanas spēlēja Latvijas valstsvienības malējais aizsargs Andrejs Cigaņiks, kurš Lodzas "Widzew" komandai nedaudz vairāk nekā 50 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē palīdzēja Silēzijas stadionā pieveikt Hožuvas "Ruch".