Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

R. Uldriķis: "Jau sākumā man teica, ka Sionā viss var mainīties ļoti strauji"

R. Uldriķis: "Jau sākumā man teica, ka Sionā viss var mainīties ļoti strauji"
Roberts Uldriķis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

20 gadus vecais futbola uzbrucējs Roberts Uldriķis atzīst, ka pēdējo spēli Šveices kluba "Sion" rindās aizvadījis labi, taču tas neko nenozīmē, jo sākumsastāva rotācija viņa pārstāvētajā komandā ir ļoti plaša.

Paredzēt to, vai Roberts nākamajā spēlē dosies pamatsastāvā vai vispār nebūs pieteikts spēlei, ir neiespējami. Šveices kausa ceturtdaļfināla mačam pret "Basel" viņš nebija pieteikts, bet nākamajā spēlē Superlīgas ietvaros devās sākumsastāvā pret līdervienību Bernes "Young Boys". "Tā sanāca, jo šeit ir Siona. Man jau no paša sākuma teica, ka šeit viss var mainīties ļoti strauji. Pēc pievienošanās klubam spēlēju, tad atnāca jauns treneris un netiku laukumā, bet tagad gadās tā, kā pēdējās divās spēlēs - vienai pat neesmu pieteikts, bet jau nākamajā eju pamatsastāvā. Taču šeit tas nav nekas jauns, jābūt gatavam uz visu."

Pēdējā spēlē sestdien Uldriķis laukumā pavadīja visas 90 minūtes, bet "Sion" viesos ar 0:1 piekāpās pārliecinošajiem līderiem "Young Boys" futbolistiem. "Principā aizvadījām ļoti labu spēli. Šosezon viņi savā laukumā gandrīz vai nav zaudējuši, bet UEFA Čempionu līgā pārspēja pat Turīnas "Juventus" un nospēlēja neizšķirti ar "Valencia". Mans uzdevums bija aizķert bumbas un tās saglabāt, jo mūs visu laiku spieda un vajadzēja atbrīvot aizsargus. Tas arī labi izdevās līdz pat mača beigām, taču jau kompensācijas laikā ielaidām vārtus un mājās atgriezāmies tukšā," atceras uzbrucējs.

"Treneris [Murats Jakins] teica, ka gaidījis šādu spēli, kurā mums būs grūti un mūs spiedīs, lai dotu man iespēju spēlēt, jo bija vajadzīgs kāds, kurš uzbrukumā var saglabāt bumbas. Vairāk spēlējām ar tālajām piespēlēm, kur man ir priekšrocības salīdzinājumā ar augumā mazākiem uzbrucējiem. Tādēļ izvēle tika izdarīta par labu man."

Šo sestdien Uldriķa "Sion" izbraukumā tiksies ar Mārča Oša pārstāvēto Neišateles "Xamax", tomēr Robertam nav ne jausmas par viņa izredzēm piedalīties šajā spēlē. "Ja godīgi, tad nezinu. Aizvadīju gana labu spēli, to atzina arī komandas biedri. Ka esmu pieturējis bumbas un palīdzējis no aizsardzības pāriet uzbrukumā. Taču galvenais tik un tā būs tas, ko domās treneris," secina futbolists.

Pašlaik Sionas komanda ieņem tikai septīto vietu Šveices Superlīgas kopvērtējumā. Uldriķis skaidro, ka komanda diezgan bieži izlaidusi no rokām punktus spēles beigās. "Tāpēc arī esam septītajā vietā. Tomēr tabula ir blīva. Ja uzvari divas spēles pēc kārtas, tad kopvērtējumā pakāpsies uz ceturto vietu. No izkrišanas zonas it kā esam gana tālu, taču liela nozīme būs gaidāmajai spēlei pret Oša "Xamax". Ja uzvarēsim, tad atrausimies no viņiem jau par desmit punktiem. Bet, ja zaudēsim, tad būsim priekšā vairs tikai četrus punktus."

Izdevuma "Sporta Avīze" komanda devusies plašā Eiropas ekspedīcijā un žurnāla nākamajos numuros būs lasāmi plaši klātbūtnes materiāli ar vairākiem no vadošajiem Latvijas sportistiem.


Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Kroļļa komandai otrais panākums piecu dienu laikā

Čehijas otrajā spēcīgākajā līgā otro uzvaru ar rezultātu 1:0 pēc kārtas izcīnīja Raimonda Kroļļa pārstāvētā Viškovas komanda, izbraukumā pieveicot Prostejovas futbolistus.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.