Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ikauniekam skaista rezultatīva piespēle, Vaņinam neizdodas noturēt uzvaru pār "Sion"

Rolands Eliņš

Ikauniekam skaista rezultatīva piespēle, Vaņinam neizdodas noturēt uzvaru pār "Sion"
Dāvis Ikaunieks
Foto: Zuzana Javurkova/Vysocina

Latvijas futbolists Dāvis Ikaunieks šodien palīdzēja „Vysocina” pārtraukt četru zaudējumu sēriju, Čehijas čempionāta spēlē ar 3:1 pieveicot Līberecas „Slovan”.

Dāvja Ikaunieka pārstāvētā komanda spēlē savā laukumā izvirzījās vadībā jau sestajā minūtē pēc veiksmīgi izpildīta stūra sitiena. Drīz gan „Slovan” atspēlējās, bet tad triju minūšu intervālā divus vārtus guva „Vysocina” pussargs Jans Zaviska.

Vispirms viņš tika izgājienā viens pret pretinieku vārtsargu, kamēr „Slovan” divi aizsargi bija pievērsušies uz aizmugures robežas spēlējošajam Dāvim Ikauniekam. Savukārt drīz pēc tam Ikaunieks saņēma bumbu ātrajā uzbrukumā kreisajā flangā un atkal palika pret diviem sedzējiem. Dāvis pieturēja bumbu un sagaidīja Zaviskas pieslēgšanos uzbrukumam un izdarīja vieglu, bet ļoti precīzu piespēli pa gaisu, un Zaviska uzreiz no gaisa izdarīja spēcīgu sitienu, triecot bumbu vārtu apakšējā stūrī.

Mača turpinājumā Ikaunieka komanda arī ieguva skaitlisko vairākumu un noslēdza spēli ar uzvaru 3:1 pār līgas ceturtās vietas īpašnieci. „Vysocina” savukārt šodien guvusi trešo uzvaru sezonā un pārtraukusi četru neveiksmju sēriju. Ar desmit punktiem „Vysocina” turnīra tabulā no pēdējās 16. vietas līdz ar to pakāpusies uz 12. vietu.
Ikaunieks „Vysocina” rindās šosezon guvis piecus vārtus 12 spēlēs, kas ir dalīts ceturtais labākais rādītājs visā līgā.

Šveices čempionātā uzvaru pār savu bijušo klubu neizdevās noturēt Andrim Vaņinam un „Zurich”, kas viesos spēlēja neizšķirti 1:1 pret „Sion”. Vaņina komanda izvirzījās vadībā otrā puslaika sākumā, bet Latvijas izlases pamatvārtsargs un jaunais kapteinis, kurš ieņēmis Kaspara Gorkša atstāto pozīciju, palika sausā līdz 81. minūtei. Tad viņu ar lielisku sitienu pārspēja Pajtims Kasimi, Šveices izlases pussargs.

Vaņinam tā bija otrā spēle pret „Sion”, kopš viņš atstāja šo klubu, zaudējot vietu sākumsastāvā. Vaņina pašreizējā komanda „Zurich” Šveices čempionātā ieņem trešo vietu ar 22 punktiem, kamēr „Sion” pie uzvaras nav tikusi jau piecos mačos pēc kārtas un 14 punktiem ir septītajā vietā.

Deniss Rakels Ekstraklasē Poznaņas "Lech" sastāvā devās laukumā uz maiņu 60. minūtē, kad viņa komanda bija iedzinējos 0:2 pret "Gornik". Uzreiz pēc viņa došanās laukumā "Lech" guva laimīgus vārtus pēc stūra sitiena, bet 75. minūtē tomēr pati ielaida vārtus un zaudēja 1:3.

Polijas pirmajā līgā Valērijs Šabala otrajā puslaikā devās uz maiņu „Podbeskidzie” sastāvā, taču nespēja glābt savu komandu no sakāves 0:3 pret „Suwalki”. „Suwalki” turklāt šobrīd atrodas izkrišanas zonā, kamēr Šabalas komanda nav uzvarējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas un atkāpusies uz 11. vietu 18 komandu konkurencē.

Krievijas pirmajā līgā Vladimirs Kamešs aizvadīja pilnu maču „Yenisey” sastāvā, viņa klubam spēlējot 0:0 pret čempionāta desmitajā vietā esošo „Sibir”. Turnīra līderei Kameša komandai tas ir otrais neizšķirts pēc kārtas, kas licis pārsvaram pār tuvāko sekotāju „Krylya Sovetov” sarukt līdz pieciem punktiem.

Vārti netika gūti arī Ivana Lukjanova un „Fakel” spēlē. Lukjanovs devās sākumsastāvā un nospēlēja visas 90 minūtes neizšķirtā 0:0 pret „Dynamo SPB”. Lukjanova komanda šobrīd atrodas izkrišanas zonā, ieņemot 18. vietu 20 komandu konkurencē, tiesa, 13. vieta ir tikai trīs punktu attālumā.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-04 18:38, pirms 6 gadiem
Nu tas Nr.26!!! Pārkāpj noteikumus pret komandas biedru, kad viņš skrien pateikties komandas biedram par piespēli!!!

     [+] [-]

, 2017-11-04 19:07, pirms 6 gadiem
Šabalam 45.minūtes.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-04 22:05, pirms 6 gadiem
Cīrihei vajadzēja vinnēt, jo momentu bija vairāk, tikai pietrūka precīzas pēdējās piespēles. Vaņinam variantu nebija, sitiens bija stiprs un no tuvas distances.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-04 22:10, pirms 6 gadiem
Gorņik Lech 2-0. 40.minūte. Rakels gan rezervē.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-04 22:14, pirms 6 gadiem
Šabala monstrs! Izlasē tiek likts kā bombardieris un Polijas 2.pēc spēka līgā veselas 45 minūtes.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-04 22:17, pirms 6 gadiem
Būs atkal FC Rigai viņš jāīrē.