Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakels slīcina "Lech", Dubra vēl nekļūst par čempionu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rakels slīcina "Lech", Dubra vēl nekļūst par čempionu
Deniss Rakels atzīmē vārtu guvumu
Foto: Andrzej Banaś/Gazeta Krakowska

Ziņojam par Latvijas futbola leģionāru gaitām. Deniss Rakels guvis vārtus, plus nopelnīja pendeli Polijā, bet Kasparam Dubram vēl jāatliek svinības sakarā ar Baltkrievijas čempiona titula iegūšanu.

Par vairāku leģionāru sekmēm šodien ziņojām jau iepriekš (raksts šeit). Dienas otrajā pusē darbiņš bija arī citiem mūsu futbolistiem.

Denisa Rakela "Cracovia", kurai pietiekami labs sezonas sākums un 6.vieta pirms šodienas spēles, 10 tūkstošu skatītāju klātbūtnē uzņēma valsts čempioni Poznaņas "Lech". Tiesa, šeit svarīgi minēt, ka Artjoma Rudņeva bijušais klubs sezonas sākumu totāli izgāza un arī tas vēl par maigu teikts. Polijas čempionei 10 kārtās nožēlojama 1-2-7 bilance.

Polijā gaida, kad "Lech" beidzot atgūsies, bet šodien tablo jau pēc četrām minūtēm rādīja 2:0 "Cracovia" labā! Jau 1.minūtē Krakovas komanda atklāja rezultātu, bet 4.minūtē tieši Rakels iecirta vēl vienu brūci jau tā asiņojošajā "Lech" mehānismā. Mājiniekiem padevās laba kombinācija, viesu futbolisti bija statistu lomā un Rakels no brīvas pozīcijas sita precīzi. Deniss arī spēles turpinājumā sagādāja daudz problēmu "Lech" komandai, kas pāris reizes tikai ar pārkāpumu apstādināja Latvijas futbolistu.

36.minūtē Rakelam pretuzbrukumā bija lieliska iespēja gūt vēl vienus vārtus, taču neizdevās trāpīt vārtos. Tomēr Deniss reabilitējās 40.minūtē, nopelnot 11 metru soda sitienu. To realizēja partneris un jau graujošais 3:0! Beigās pat 5:2 (poļu mediji čempiona aizsardzību nodēvēja par cauru kā Šveices sieru), Rakelam pilna spēle. Pēc šīs uzvaras "Cracovia", kas pēdējos gados daudz cīnījusies par palikšanu Ekstraklasē, pēc 11 kārtām pacēlusies uz augsto 3.vietu. 23 gadus vecajam Rakelam, kurš spēlē malējā pussarga/uzbrucēja pozīcijā, 10 spēlēs četri vārti.

Šodien par Baltkrievijas čempioni bija jākļūst Kaspara Dubras BATE, tādējādi noslēdzot fantastisku nedēļu pēc "Roma" sakaušanas Čempionu līgā. BATE tik vien vajadzēja kā mājās uzveikt 5.pozīcijas īpašnieci "Granit", lai nodrošinātu titulu četras kārtas pirms turnīra beigām. Pārsteidzošā kārtā BATE to nespēja, ielaižot agrus vārtus, bet neizšķirtu izraujot tikai 81.minūtē. Dubra atkal nospēlēja 90 minūtes, nopelnīja dzelteno kartīti.

Lai gan šodien BATE neizdevās sagādāt sev svinības, ir skaidrs, ka tituls nekur neaizmuks. Tas ir tikai laika jautājums. Ja rīt šīs pašas kārtas maču neuzvarēs konkurente Minskas "Dinamo" (jāuzņem tabulas vidusdaļas komanda Brestas "Dinamo", tad tituls būs rokās jau pirms izlašu pārtraukuma. Ja konkurenti tomēr uzvarēs, tad nāksies pagaidīt līdz 16.oktobrim, kad BATE viesos spēlēs ar pirmspēdējo vietu "Vitebsk".

Krievijas Nacionālajā līgā Ivana Lukjanova Astrahaņas "Volgar" mājās nospēlēja 1:1 ar Krasnojarskas "Enisey". Lukjanovam pilna spēle, komandai 13.pozīcija 20 komandu konkurencē.

Vācijas U19 Bundeslīgā Leverkūzenes "Bayer" jauniešu komanda šodien ar 5:1 sakāva Minsteters "Preussen" vienaudžus, un ar diviem vārtiem "Bayer" sastāvā izcēlās Andrejs Cigaņiks. Latvijas futbolists guva abus savas komandas pirmos vārtus, palīdzot ielikt pamatus pārliecinošajai uzvarai. "Bayer" mājaslapā viņam pēc spēles veltīti slavinoši vārdi, kā arī norādīts, ka viņš izsaukts uz U21 izlasi. Tās treneris Dainis Kazakevičs oficiālo kandidātu sarakstu nākamajam izsaukumam vēl nav paziņojis, bet Cigaņiks U21 izlasē vēl nav debitējis.

     [+] [-]

, 2015-10-04 21:18, pirms 8 gadiem
Ciganikam atkal 2 vārti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja