Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Treneris: "Polijas Ekstraklase ir smieklīga, bezcerīga un nabadzīga"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Treneris: "Polijas Ekstraklase ir smieklīga, bezcerīga un nabadzīga"
Mihals Probiežs
Foto: Marcins Onufrijuks

Polijas Ekstraklases kluba Bjalistokas "Jagiellonia" treneris Mihals Probiežs pēc pēdējās spēles vietējā čempionātā izteica skarbus vārdus par visu Polijas klubu futbolu, mazo naudu tajā un pat infrastruktūru, lai gan četrās pilsētās risinājās "Euro2012" finālturnīrs.

Igora Tarasova pārstāvētā Bjalistokas "Jagiellonia" pagājušajā sezonā Polijas Ekstraklasē ieņēma augsto 3.vietu (lielākais sasniegums kluba vēsturē), bet Eiropas līgā pēc Lietuvas "Kruoja" sagraušanas izstājās cīņā ar Kipras "Omonia" (0:0, 0:1). Pirms tam "Jagiellonia" vasaras "brīvlaikā" zaudēja četrus potenciālus pamatsastāva spēlētājus, no kuriem divi pārgāja uz Turcijas klubu "Rizespor" (kopā par 1.5 miljoniem eiro), viens uz pašmāju grandu Varšavas "Legia" (par 0.7 miljoniem eiro), bet vēl viens devās prom kā brīvais aģents.

"Jagiellonia" treneris Mihals Probiežs, atbildot uz pārmetumiem (sak, tiek palaisti prom komandas līderi), pievērsās arī visai Polijas klubu futbola problēmai: "Kāds laikam domā, ka esam pasaules naba, ka varam visus noturēt, ka esam finanšu magnāti, ja runājam par Polijas līgu. Patiesībā Polijas Ekstraklase ir smieklīga, nebaidīsimies par to runāt skaļi. Esam tikai kāda 20.līga [Eiropā - aut.] pēc futbolistu algu līmeņa, bet neviens negrib to atzīt, neviens nerunā patiesību. Taču tā ir tāda, ka futbolisti brauc prom un brauks prom, jo nekādā veidā nevaram viņus noturēt. Futbolistiem, kuri Eiropā pelna 400 tūkstošus eiro gadā, šeit Polijā neviens klubs tādu naudu nav spējīgs maksāt. Mums tikai patīk atcerēties pagātni, kad bijām spēcīgi, taču runāsim tiešu valodu - šobrīd esam vāji, mega vāji.

Vēl cits temats ir futbola infrastruktūra, uz kurām izbrauc mūsu līgas spēlētāji - raudāt gribas, kad klausies, ko stāsta tie, kas vēlāk atgriežas, mēs esam smieklīgi šajās kategorijās. Treneri Polijā lielākoties zaudē darbu pēc tam, kad piedalās Eirokausos - tāda ir samaksa par sasniegumiem. Finansiāli esam bezcerīgi un tāpat esam vāji, ja runājam par organizāciju. Mēs runājam tikai par vēsturi, bet ne par realitāti. Mums ir 2-3 klubi, bet pārējie mokās ar finanšu problēmām. Mēs nevaram konkurēt ne ar Šveices, ne ar Kipras klubiem."

Citam medijam Probiežs domu turpina: "Visi smejas par Kipru, Turciju, Grieķiju, taču šo valstu klubi savāc mūsu līgas spēlētājus, kad grib un kā grib. Mums ir kaut kāda lielummānija - tagad pat dzirdu, ka mums tagad jāpērk jauni spēlētāji vietā, taču kādam par to arī ir jāmaksā. Ja kāds smejas par to pašu "Rizespor", apskatieties, kāda viņiem ir bāze - viena no labākajām Turcijā! Ļoti stabils klubs. Mums pārmet, ka Eiropas līgā zaudējām Kipras "Omonia", taču mēs nevarētu atļauties iegādāties nevienu šīs komandas spēlētāju! Tas ir asi jāpasaka, mums jāzina sava vieta. Šobrīd normālus transfērus Polijā var atļauties tikai "Legia" un "Lech". Savukārt mūsu klubs var tikai mēģināt virzīt un reklamēt esošos spēlētājus. Viņiem tā ir iespēja - redzu, ka ir tādi, kas smagi strādā, un viņiem ir cerības aizbraukt prom."

Vēlāk preses konferencē Probiežs līdzīgas domas pauda pragmatiskāk: "Visiem ir pretenzijas pret klubiem, ka ļauj no sevis izvilkt labākos spēlētājus. Taču mēs vienkārši esam nabadzīgi klubi, kuriem jādarbojas tieši tā, nevis citādi. Mums komandas būvēšana ir kā "Lego" klucīšu likšana - šodien šie klucīši ir, bet rīt viens pazūd, bet jaunu vietā iegūt neizdodas.

Aicinu visus būt mierīgiem. Tas, ka pagājušajā gadā iekļuvām Eirokausos [3.vieta Ekstraklasē - aut.], nenozīmē, ka esam grands. Mums prasmīgi jāskolo futbolisti. Brīžiem ir jābūt pacietīgiem. Mēs, futbola cilvēki, esam pacietīgi. It sevišķi treneri, jo visbiežāk tiekam atlaisti. Jau esmu sacījis, ka spēlēšana Eirokausos ir kā nāves skūpsts un jau pēc brīža runās, ka Probiežs nekam neder."

Noslēgumā retorisks jautājums - ja poļu treneris ir tik pesimistisks par Polijas Ekstraklasi, kuru tik ļoti kāro pat Latvijas izlases spēlētāji (tur spēlē ne tikai Tarasovs, bet arī Eduards Višņakovs, Deniss Rakels, Vladislavs Gabovs, Aleksandrs Fertovs, nesenā pagātnē spēlēja vēl vesela virkne), tad ko lai sakām par Virslīgu?

Izmantotie resursi:
Bia³ystok - Sport.pl
SportoweFakty.pl - informacje, relacje live,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-08-04 22:23, pirms 9 gadiem
Arhivs x
Nu mes esam maza valsts, mees nevaram sliekties uz vairakiem sportiem, esam augstaa liimenii hokejaa un loti labaa basketbolaa, futbols ir seviski normaals taadaa sakaraa.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-04 22:26, pirms 9 gadiem
Nu Ekstraklase ir diezgan interesanta un var dažreiz pavērot, bet Eiropā neko jau neskatāmus gadus nespēj izdarīt, liels iemesls laikam ir atrašanās blakus Vācijai, diezgan daudz talantīgu Poļu

     [+] [-]

, 2015-08-04 22:26, pirms 9 gadiem
Poļu Bundeslīgā

  +3 [+] [-]

, 2015-08-04 22:30, pirms 9 gadiem
Futbols iz bizness, vienmēr ir bijis un būs. Vienmēr būs līgas, kurās jaunie talanti var iesākt, bet skaidrs, ka vēlāk pāries pie tā, kuram ir nauda un infrastruktūra. Nezinu kam jānotiek, lai kāda no tagad viduvējajām Eiropas līgām izkonkurētu kādu no augstu stāvošajām.
Tas ir kā krīzē - nabagie paliek vēl nabagāki, bet bagātie bagātāki.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-04 22:32, pirms 9 gadiem
Ja jau pat daudzi mūsu spēlētāji nereti ne tikai atrod vietu Polijas klubu sastāvos, bet arī kļūst par līderiem, tas liecina, ka poļu futbolā patiesi ir iestājušies grūti laiki...

  +3 [+] [-]

, 2015-08-04 22:34, pirms 9 gadiem
Viss atkarīgs no tā, ar ko tu salīdzini. Ja polis salīdzina Ekstraklasi ar Grieķiju, Turciju un Kipru, tad var sevi nopelt. Grieķi, turki un kiprieši pielīdzinās sevi Anglijai, Vācijai un Itālijai un arī jutīsies mazi un nevarīgi. Skaidrs, ka neviena cita līga Eiropā nav tuvu Anglijai, Spānijai, Vācijai, Itālijai un Francijai - līgām, kas sevi var saukt par tiešām bagātām un spēcīgām -, bet katram sava vieta un loma. Ekstraklase ir vidusmēra Eiropas līga ar labām tālākām karjeras iespējām futbolistiem, neviens to nekad nav uzskatījis par grandu līgu. Pat tad, kad Lech Rudņeva ziedu laikos pieveica Juventus Eiropas Līgā, tas bija pārsteigums, nevis kaut kas loģisks un iepriekš paredzams.

Varam tagad attiecīgi pielīdzināt Virslīgu, bet, ja paskātāmies uz futbola tradīcijām, valsts lielumu, iedzīvotāju skaitu utt., tad saprotam, ka lielas jēgas to darīt nav. Virslīga nekad nebūs TOP līga Eiropā, bet tai jābūt pietiekami labai, lai spētu izaudzināt konkurētspējīgus futbolistus un trenerus Eiropas tirgum un izlasei, kā arī ieinteresētu ārvalstu investorus klubos ieguldīt naudu.

  -3 [+] [-]

, 2015-08-04 22:35, pirms 9 gadiem
o, šis nav no Tamaza cunftes?

  +1 [+] [-]

, 2015-08-04 22:38, pirms 9 gadiem
Visi ambiciozi futbolisti grib kāpt pa karjeras kāpnēm, tieši tāpēc ne Virslīgai, ne Ekstraklasei nav sevišķu izredžu runāt par savu labāko spēlētāju noturēšanu. Ja būs labs piedāvājums no kādā spēcīgāka čempionāta, tad rets kurš ambiciozs futbolists atteiks. Izņēmums varbūt ir patriotisms un mīlestība pret savu klubu, kā, piemēram, Žigajeva un FKV gadījumā, kad spēlētājs pagarina līgumu, jo citi piedāvājumi no ārvalstīm vienkārši nespēj ieinteresēt.

     [+] [-]

, 2015-08-04 22:39, pirms 9 gadiem
zviedrss rakstīja: Ja jau pat daudzi mūsu spēlētāji nereti ne tikai atrod vietu Polijas klubu sastāvos, bet arī kļūst par līderiem, tas liecina, ka poļu futbolā patiesi ir iestājušies grūti laiki...
Es saprotu ka gribeeji patrollot,bet ...nevajag,tie kas kluva par liideriem bija un ir tikai Artjoms,bet ieveero faktu,uzreiz nopirka HSV,lai arii treneris runaa par nabadziibu,taa plus miinus ir vinu probleema,es kaut kaa vairaak redzu to ka Polijaa var kluut par peerkamu produktu un tas mans draugs ir lielisks jaunums prieksh muusu futbolistiem

  -1 [+] [-]

, 2015-08-04 22:42, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Visi ambiciozi futbolisti grib kāpt pa karjeras kāpnēm, tieši tāpēc ne Virslīgai, ne Ekstraklasei nav sevišķu izredžu runāt par savu labāko spēlētāju noturēšanu. Ja būs labs piedāvājums no kādā spēcīgāka čempionāta, tad rets kurš ambiciozs futbolists atteiks. Izņēmums varbūt ir patriotisms un mīlestība pret savu klubu, kā, piemēram, Žigajeva un FKV gadījumā, kad spēlētājs pagarina līgumu, jo citi piedāvājumi no ārvalstīm vienkārši nespēj ieinteresēt.
Žiga negrib iet uz Polijas vidusmēra vai pat lejas gala komandu
Pluss, jāņem vērā traumas.
Ja būtu izredzes tikt kāda top čempionātā, diez vai paliktu Ventspilī

     [+] [-]

, 2015-08-04 22:43, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Viss atkarīgs no tā, ar ko tu salīdzini. Ja polis salīdzina Ekstraklasi ar Grieķiju, Turciju un Kipru, tad var sevi nopelt. Grieķi, turki un kiprieši pielīdzinās sevi Anglijai, Vācijai un Itālijai un arī jutīsies mazi un nevarīgi. Skaidrs, ka neviena cita līga Eiropā nav tuvu Anglijai, Spānijai, Vācijai, Itālijai un Francijai - līgām, kas sevi var saukt par tiešām bagātām un spēcīgām -, bet katram sava vieta un loma. Ekstraklase ir vidusmēra Eiropas līga ar labām tālākām karjeras iespējām futbolistiem, neviens to nekad nav uzskatījis par grandu līgu. Pat tad, kad Lech Rudņeva ziedu laikos pieveica Juventus Eiropas Līgā, tas bija pārsteigums, nevis kaut kas loģisks un iepriekš paredzams.

Varam tagad attiecīgi pielīdzināt Virslīgu, bet, ja paskātāmies uz futbola tradīcijām, valsts lielumu, iedzīvotāju skaitu utt., tad saprotam, ka lielas jēgas to darīt nav. Virslīga nekad nebūs TOP līga Eiropā, bet tai jābūt pietiekami labai, lai spētu izaudzināt konkurētspējīgus futbolistus un trenerus Eiropas tirgum un izlasei, kā arī ieinteresētu ārvalstu investorus klubos ieguldīt naudu.
Lech Juvi neuzveica gan!

  -1 [+] [-]

, 2015-08-04 22:44, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Viss atkarīgs no tā, ar ko tu salīdzini. Ja polis salīdzina Ekstraklasi ar Grieķiju, Turciju un Kipru, tad var sevi nopelt. Grieķi, turki un kiprieši pielīdzinās sevi Anglijai, Vācijai un Itālijai un arī jutīsies mazi un nevarīgi. Skaidrs, ka neviena cita līga Eiropā nav tuvu Anglijai, Spānijai, Vācijai, Itālijai un Francijai - līgām, kas sevi var saukt par tiešām bagātām un spēcīgām -, bet katram sava vieta un loma. Ekstraklase ir vidusmēra Eiropas līga ar labām tālākām karjeras iespējām futbolistiem, neviens to nekad nav uzskatījis par grandu līgu. Pat tad, kad Lech Rudņeva ziedu laikos pieveica Juventus Eiropas Līgā, tas bija pārsteigums, nevis kaut kas loģisks un iepriekš paredzams.

Varam tagad attiecīgi pielīdzināt Virslīgu, bet, ja paskātāmies uz futbola tradīcijām, valsts lielumu, iedzīvotāju skaitu utt., tad saprotam, ka lielas jēgas to darīt nav. Virslīga nekad nebūs TOP līga Eiropā, bet tai jābūt pietiekami labai, lai spētu izaudzināt konkurētspējīgus futbolistus un trenerus Eiropas tirgum un izlasei, kā arī ieinteresētu ārvalstu investorus klubos ieguldīt naudu.
Katrā ziņā virslīga varētu vismaz nedaudz pacelties, ja paveiktos ar sponsoru piesaistīšanu
Tādas komandas kā Rabotnicki un Debrecen Latvijas klubiem būtu jāmēģina pieveikt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-08-04 22:56, pirms 9 gadiem
Noslēgumā retorisks jautājums - ja poļu treneris ir tik pesimistisks par Polijas Ekstraklasi, kuru tik ļoti kāro pat Latvijas izlases spēlētāji (tur spēlē ne tikai Tarasovs, bet arī Eduards Višņakovs, Deniss Rakels, Vladislavs Gabovs, Aleksandrs Fertovs, nesenā pagātnē spēlēja vēl vesela virkne), tad ko lai sakām par Virslīgu?

Tieši tādus vārdus gribēju rakstīt,bet autors pats to uzrakstīja pēdējā rindkopā.Bingo!!!

  +8 [+] [-]

, 2015-08-04 23:32, pirms 9 gadiem
Ar Virslīgu ir pavisam cita līmeņa problēmas!
Nevienam Virslīgas klubam nav sava stadiona (agrāk tāds bija tikai Skonto FC) visi šie stadioni pieder pašvaldībām, bet tas nozīmē, ka šiem klubiem nav nekādas darīšanas šos stadionus rekonstruēt un labiekārtot pa nopietnam.
Mums Latvijā ir tikai 2x stadioni kur vispār ir mākslīgais apgaismojums (Skonto un Daugavas stadions Liepājā) Daugavas stadionu Rīgā nevar vairs pieskaitīt, jo tas nav vairs futbolam atbilstošā lietošanas kārtībā.
virslīgā ir tādi ''stadioni'', kurus ir grūti vispār ielikt tik cēlā kategorijā kā stadions vispār - Hanzas vsk. laukums (Metta/LU mājvieta) un Daugavpils Celtnieka ''stadions'' (BFC Daugavpils mājvieta) (speciāli ielieku pēdiņās vārdu stadions) - tie ir laukumi un nevis stadioni.
Pat 1.līgā dažiem klubiem ir labāka infrastruktūra pieejama nekā Virslīgas klubiem - FK Ogre, SC Jēkabpils, Valmiera FK (šīm komandām ir stadioni ar 1500-2000 skatītāju vietām un ar kārtīgiem jumtu segumiem utt.).
Staiceles bebriem ir tāda bāze Staicelē, ka FK Ventspils, FK Jelgava, FK Jūrmala Spartaks utt. vienkārši nobāl.
Pirms mēs te domājam par Eiropas līmeņa panākumiem un kādus spēlētāju pirkt un pārdot - mums ir jāizveido stabilas akadēmijas, normālas bāzes katrai Virslīgas un 1.līgas komandai, normāliem stadioniem, kas nav gluži ''Nou Camp'' stadions, bet vismaz atbilst normāliem Ziemeļeiropas futbola stadionu standartiem (apgaismojums, jumts virs galvas, kārtīgas sēdvietas un iespēju iegādāties siltu dzērienu). Ziemeļeiropā tikai Top klubiem ir dabīgais zāliens un sintētiskais zāliens arvien vairāk iekaro savu lomu Zviedrijas un Norvēģijas augstākajās līgās.

Tā, ka ko risināt LFF un visiem Latvijas futbola darboņiem ir uz ilgu laiku pirms mums te lasītājiem spriedelēt un salīdzināt Polijas līgas problēmas ar Latvijas līgas problēmām, jo mums joprojām lielākā daļa Virslīgas klubu nespēj uzdrukāt uzvārdus uz kreklu muguras, lai vismaz skatītājiem ir interesanti zinot, kas tas par spēlētāju, kas tik labi spēlē, vai arī nespēj iesist bumbu tukšos vārtos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-08-05 08:52, pirms 9 gadiem
konkurētspējīgs A-Eiropas čempis, labi, ja ir tieksme un spēja pilnveidoties, visur Baltijas reģionā ir krīze, mēs par šādu Extraclass varam atļauties tikai sapņot un 16 klubiem augstākā līmenī

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 09:12, pirms 9 gadiem
oioi88 rakstīja: ko var gribēt no klubiem,ja pat Valsts izlasei sava stadoina nav. Vakar uzmetu aci Daugavpils - Mettas spēlei. un radās doma , mus šitādā stadionā izlasei būs jāspēlē, gan seguma, gan tribīņu ziņā, pilnīga āfrika
Tas, ka beidzot pievērsīsies LU stadionam ir apsveicami, bet par mākslīgo zālienu es tikai gribu teikt, ka piemēram Kazahstānas izlase arī spēlē uz mākslīgā zāliena (kvalitatīva protams) un nav nekādas traģēdijas. Liela daļa Norvēģijas un Zviedrijas futbola klubi spēlē uz mākslīgajiem zālieniem (jo esam Ziemeļeiropa) Norvēģijā dabīgais zāliens nav tādiem klubiem kā Odd, Bodø/Glimt, Tromsø IL utt. bet Zviedrijā tādiem klubiem kā Örebro SK, GIF Sundsvall, Gefle IF utt.
Bet tiešām priekš izlases es ļoti ceru, ka varēs spēlēt ''Daugavas'' stadionā Rīgā pēc tā rekonstrukcijas ko solīja Kultūras ministrija - kur būs dabīgais zāliens un vismaz 10 000 skatītāju vietas, bet cik sapratu tad rekonstrukcija visticamāk nebūs pabeigta ātrāk par 2018.g.!

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 09:15, pirms 9 gadiem
Tie dienvidnieki jau nav bagātāki, tik pietiek nekaunības lielus parādus taisīt
Varbūt vienīgi turkiem tā nauda vairāk

     [+] [-]

, 2015-08-05 11:13, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Ar Virslīgu ir pavisam cita līmeņa problēmas!
Nevienam Virslīgas klubam nav sava stadiona (agrāk tāds bija tikai Skonto FC) visi šie stadioni pieder pašvaldībām, bet tas nozīmē, ka šiem klubiem nav nekādas darīšanas šos stadionus rekonstruēt un labiekārtot pa nopietnam.
Mums Latvijā ir tikai 2x stadioni kur vispār ir mākslīgais apgaismojums (Skonto un Daugavas stadions Liepājā) Daugavas stadionu Rīgā nevar vairs pieskaitīt, jo tas nav vairs futbolam atbilstošā lietošanas kārtībā.
virslīgā ir tādi ''stadioni'', kurus ir grūti vispār ielikt tik cēlā kategorijā kā stadions vispār - Hanzas vsk. laukums (Metta/LU mājvieta) un Daugavpils Celtnieka ''stadions'' (BFC Daugavpils mājvieta) (speciāli ielieku pēdiņās vārdu stadions) - tie ir laukumi un nevis stadioni.
Pat 1.līgā dažiem klubiem ir labāka infrastruktūra pieejama nekā Virslīgas klubiem - FK Ogre, SC Jēkabpils, Valmiera FK (šīm komandām ir stadioni ar 1500-2000 skatītāju vietām un ar kārtīgiem jumtu segumiem utt.).
Staiceles bebriem ir tāda bāze Staicelē, ka FK Ventspils, FK Jelgava, FK Jūrmala Spartaks utt. vienkārši nobāl.
Pirms mēs te domājam par Eiropas līmeņa panākumiem un kādus spēlētāju pirkt un pārdot - mums ir jāizveido stabilas akadēmijas, normālas bāzes katrai Virslīgas un 1.līgas komandai, normāliem stadioniem, kas nav gluži ''Nou Camp'' stadions, bet vismaz atbilst normāliem Ziemeļeiropas futbola stadionu standartiem (apgaismojums, jumts virs galvas, kārtīgas sēdvietas un iespēju iegādāties siltu dzērienu). Ziemeļeiropā tikai Top klubiem ir dabīgais zāliens un sintētiskais zāliens arvien vairāk iekaro savu lomu Zviedrijas un Norvēģijas augstākajās līgās.

Tā, ka ko risināt LFF un visiem Latvijas futbola darboņiem ir uz ilgu laiku pirms mums te lasītājiem spriedelēt un salīdzināt Polijas līgas problēmas ar Latvijas līgas problēmām, jo mums joprojām lielākā daļa Virslīgas klubu nespēj uzdrukāt uzvārdus uz kreklu muguras, lai vismaz skatītājiem ir interesanti zinot, kas tas par spēlētāju, kas tik labi spēlē, vai arī nespēj iesist bumbu tukšos vārtos!
Ar šī brīža spēles līmeni ir vienalga ko drukāt uz muguras. Ja zaudējam amatieriem, tad neko vairāk par Mettas žogu neesam pelnījuši. Līmenim arī kaut kādam jābūt
Ja Skonto nav naudas spēlētāju algām, par ko citu vērts ir vispār runāt

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 13:53, pirms 9 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Arhivs x
Nu mes esam maza valsts, mees nevaram sliekties uz vairakiem sportiem, esam augstaa liimenii hokejaa un loti labaa basketbolaa, futbols ir seviski normaals taadaa sakaraa.
Tu pa ko runā? Par vispārēju sportisko līmeni vai par valsts čempionātu un infrastruktūru?
Jā, par sportisko līmeni Tev daudz maz varētu piekrist, bet ja tu pa otru runā... Hokeja čempja līmenis ārprātīgi slikts - tīrs amatieru hokejs. Vietējās komandas atbalsta tikai spēlētāju ģimenes. Es šodien šokā, ka mums beidzot parādīsies kāds leģionārs. Mums ir viena profesionāla komanda, kura spēlē un tiek finansēta Krievijā. Un viena nopietna halle, pārējās šķūņi. Kāds tur augsts līemenis?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja