Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Deniss Ivanovs

Ivanovs: Turki 2003. gadu atcerēties nevēlas

Ivanovs: Turki 2003. gadu atcerēties nevēlas
Deniss Ivanovs
Foto: Mārtiņš Hartmanis, LFF

Sportacentrs.com lasītājiem piedāvā kārtējo Latvijas izlases aizsarga Denisa Ivanova blogu, kurā viņš stāsta par pirmajiem iespaidiem savā jaunajā darba vietā - Turcijas Superlīgas futbola klubā "Sivasspor".

Savā kārtējā blogā Deniss Ivanovs Sportacentrs.com lasītājiem stāsta par pirmssezonas gatavošanās posmu jaunā kluba "Sivasspor" rindās, iejušanos kolektīvā, treniņnometni, sarunvalodu un Sivasas pilsētu. Tāpat aizsargs apliecina, ka būs ierindā nākamajā Latvijas izlases spēlē pret Čehiju.

Karstāk nekā Āfrikā

Sveiki! 2. augusta vakarpusē atgriezāmies no treniņnometnes Nīderlandē, tagad piešķirtas divas brīvdienas. Spēlētāji izklīduši kur nu kurais, bet Sivasā palicis tikai viens futbolists, kurš komandā ir vienīgais vietējais. Pats pagaidām dzīvoju viesnīcā, bet jau tuvākajās dienās plānots meklēt dzīvokli. Pilsētas apskatei daudz laika nav bijis, jo te esmu vien pāris dienu. Sivasa nav liela, taču te ir karstāks nekā Keiptaunā – vakar bija +35, aizvakar – +37. Āfrikā tomēr bija okeāns blakus, un karstumu nevarēja tā just. Spēlētāji teica, ka ziemā – varbūt pat jau oktobrī – gan te būs sniegs un -10.

Treniņnometnē bijām ap 30 cilvēku, kopumā aizvadījām septiņas spēles, ja nemaldos. Viens sastāvs spēlēja vienu spēli, pēc divām dienām pavisam cits sastāvs – nākamo. Es aizvadīju četrus pilnus mačus – pret Nīderlandes 3. līgas klubu "Oss" (3:1), augstākās līgas komandu "NAC Breda" (2:1), "Al-Ettigaq" no Saūda Arābijas (1:1) un Grieķijas Superlīgas vienību "Skoda Xanthi" (1:2). Pret arābiem to nevarēja nosaukt par maču, bet par slaktiņu... Ļoti rupja spēle jau no pirmajām minūtēm, mūsu komandā tika parādītas divas sarkanās kartītes.

Par savu sniegumu – pēc treniņnometnes runāju ar treneri, un viņš teica, ka ar mani ir apmierināts. Skatīsimies, kā būs tālāk. Pašam vienmēr gribas nospēlēt labāk, un esmu paškritisks, pret sevi ir pretenzijas – vairākās epizodēs varēju nospēlēt labāk. Vidējā līmenī aizvadīju šīs spēles, un labi, ka treneris ir apmierināts. Tā kā tie bija mani pirmie mači jaunajā komandā, tad sniegums, var teikt, bija pieklājīgs. Arī par manām pozīcijām sastāvā ir grūti spriest, treniņnometnē bija aktīva spēlētāju rotācija. Treneris teica, ka ar mani rēķinās, un domāju, ka viņam par 80% pamatsastāvs ir zināms. Kādas pozīcijas vēl viņam ir neskaidras, gan nav zināms.

Trīs aizsargi uz vienu vietu

Esam četri centra aizsargi. Viens – no Gvinejas ar beļģu pilsonību, bet pārējie divi ir turki. Viens no turkiem ir manā vecumā, bet otrs ir pieredzējušāks, turklāt vicekapteinis, un viņa vieta nav apdraudēta. Tā ka trīs aizsargi cīnāmies par atlikušo vienu vietu centra aizsarga postenī – konkurence ir liela, esam līdzīga līmeņa spēlētāji, un viss būs skaidrs tikai 14. vai 15. augustā, kad sāksies Turcijas čempionāts.

Mums pirmā spēle ir savā laukumā pret "Galatasaray" – lai gan pagaidām spēle ieplānota 15. datumā, ir liela iespēja, ka tā tiks pārcelta uz 14., jo pretiniekiem gaidāma spēle Eiropas līgā. Ne tikai starp spēlētājiem, bet arī vadības cilvēkiem jūtams sasprindzinājums pirms sezonas – pirmais mačs pret tādu pretinieku... Sezonas sākums mums vispār solās būt ļoti grūts, jo pretī nāks daudz ļoti stipru komandu. Konkrēta mērķa jaunajai sezonai nav, taču domāju, ka labāk par iepriekšējo sezonu noteikti ir jānospēlē.

Ir sanācis tā, ka tikpat ilgu laiku, kādu es sezonai gatavojos Keiptaunā, gatavojās arī "Sivasspor", tāpēc man ierodoties nebija nekādu priekšrocību, ar konkurentiem esam vienās pozīcijās. Treniņi nav viegli – Nīderlandē trenējāmies divreiz dienā – no rīta un vakarā, lai nepatrāpītos karstumā. Trenerim patīk spēlētājus padzenāt, un skriešanas treniņnometnē bija ļoti daudz. Ceru, ka pēc tādas treniņnometnes sezonai būšu gatavs – vēl ir desmit dienu laika, lai mazliet pagatavotos.

Laukumā jārunā turku valodā

Vēl nevaru teikt, ka "Sivasspor" komandā jūtos kā savējais, taču pamazām pierodu, visiem spēlētājiem vairāk vai mazāk vārdus esmu iemācījies. Mani uzņēma ļoti labi, un šķiet, ka visi spēlētāji ir draudzīgi. Taču sportā vienmēr ir tā – kad ir labi, tad visi ir priecīgi, bet daudz atklājas tikai tad, kad ir grūtības. Pārsvarā te ir turki, daži afrikāņi un pāris eiropiešu. Vairāk turos kopā ar tiem, kuri prot angļu valodu.

Laukumā jau esmu iemācījies svarīgākās futbola frāzes – pa labi, pa kreisi, uz priekšu, atpakaļ, viens utt. – arī turku valodā. Ārsts ir no Azerbaidžānas, kurš uz Turciju pārcēlies jau sen, taču zina arī krieviski. Un arī viens futbolists no Gabonas izlases, kādreiz spēlēja Minskas "Dinamo" trīs gadus, mazliet runā krievu valodā. Starp citu, ar pāris turku futbolistiem parunāju, un viņi 2003. gada spēles pret Latviju vai nu neatceras, vai nevēlas atcerēties! Latviju šeit gan daudzi zina – nav kā Āfrikā.

Visu treniņnometni nospēlēju ar 28. numuru, un šķiet, ka tāds man arī te būs turpmāk. Varu teikt, ka komanda spēlē uzbrūkošu futbolu, un aizsargiem ir daudz darba. Daudz futbolistu pieslēdzas uzbrukumam, un diviem centra aizsargiem ir grūti, jo nepārtraukti ir arī pretuzbrukumi, bet atpakaļ vairums nepaspēj. Līdz ar to aizsardzībā darba netrūkst. Par komandas spēku pagaidām grūti teikt, jo tad ir jānospēlē kāds mačs čempionātā. Salīdzinot ar Āfriku, te valda daudz asāks futbols, bet spēlētāji ir pieredzējušāki. Treniņos ir vienalga, vai kādam ir 23 vai 32 gadi, visi veic izklupienus un nežēlo nevienu. Pietiek mazliet atslābināties, un var palikt bez kājas!

No Turcijas pa taisno došos uz Čehiju, lai tur pievienotos Latvijas izlasei spēlē pret čehiem, biļetes jau ir pasūtītas. Klubs gan īpaši apmierināts ar to nav, jo atgriezīšos tikai 12. augusta naktī – tieši pirms sezonas. Cerams, ka tas neko nemainīs. Līdz nākamajai reizei!

Denisa Ivanova spilgtākās epizodes no pavadītā laika Keiptaunas "Ajax"


, 2010-08-04 15:44, pirms 14 gadiem
Tad atgadini viniem,ka latviesi vel mak spelet futbolu
, 2010-08-04 15:45, pirms 14 gadiem
Es atceros Toļika sajūsmas saucienus pēc Verpakovska vārtiem.
, 2010-08-04 15:50, pirms 14 gadiem
Tiešām interesants blogs, labi, ka futbolisti komunicē ar sabiedrību, Ivanovs raksta blogu, Gorkšs un Verpakovskis twitterī
, 2010-08-04 16:00, pirms 14 gadiem
Domāju gan, ka viņi negrib atcerēties
, 2010-08-04 16:04, pirms 14 gadiem
Tiešām foršs blogs Denisam. Lai tik turpina cītīgi trenēties un iekarot stabilu vietu pamatsastāvā, mēs uz to ceram.
, 2010-08-04 16:06, pirms 14 gadiem
malacis. tā turēt un spēlēt stabili pamat sastāvā
, 2010-08-04 16:07, pirms 14 gadiem
Nu tad skaidrs vēl viena vieta CB ir brīva
, 2010-08-04 16:11, pirms 14 gadiem
lai vieta sastava un veiksme tava pusē malacis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-04 16:23, pirms 14 gadiem
Interesants blogs. Paldies. Paldies arī par video. Varējām vismaz redzēt, kā apmēram viņam tur tajā Āfrikā gājis... Cerams, ka Turcija būs veiksmīga vieta viņam. Līmenis Turcijas Superlīgā ar visiem Besiktas, Fenerbahce un Galatasaray jau nu ir baigi augstais. Lai veicas. Mēs ar tevi, Denis!
, 2010-08-04 16:29, pirms 14 gadiem
labs video
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-04 22:10, pirms 14 gadiem
Lai Ivanovam izdodas ieņemt savu vietu - pamatsastāvā zem kārstās turku saules...
, 2010-08-04 22:15, pirms 14 gadiem
lai veicas
, 2010-08-04 22:43, pirms 14 gadiem
resnais putns rakstīja: Manuprāt, otrs labākais aizsargs aiz Dzintara Zirņa
un kura vieta Gorkshu liksi???
, 2010-08-05 12:29, pirms 14 gadiem
vitas rakstīja: un kura vieta Gorkshu liksi???
Nu acīmredzot ne augstāk kā trešā vieta viņa skatījumā...
, 2010-08-05 19:01, pirms 14 gadiem
Nevēlas atcerēties 2003.Gadu!!! hihihihihihi
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.