Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jagodinskis Kijevas "Dynamo" pamatsastāvā pret Varšavas "Legia"

Jagodinskis Kijevas "Dynamo" pamatsastāvā pret Varšavas "Legia"
Vitālijs Jagodinskis
Foto: fcdynamo.kiev.ua

Ukrainas spēcīgākais futbola klubs Kijevas "Dynamo" Austrijā gatavojas jaunajai sezonai un aizvadījis pirmās pārbaudes spēles, vispirms ar 2:0 pārspējot Rumānijas piekto komandu Krajovas "Universitatea" un pēc tam cīnoties 0:0 ar Polijas vicečempioni Varšavas "Legia".

Kopā ar galveno komandu uz pirmo treniņnometni devās arī Latvijas izlases centra aizsargs Vitālijs Jagodinskis, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja īrē citā Ukrainas komandā "Hoverla". Abās pirmajās cīņās galvenais treneris Serhijs Rebrovs, kā ierasts, daudz rotēja ar sastāvu un lielu spēles laiku atvēlēja arī Jagodinskim.

Pirmajā mačā 2. jūlijā Jagodinskis laukumā pavadīja otro puslaiku (tas tika uzvarēts ar 1:0, visā spēlē kopumā 2:0). Lai arī pirmajās 45 minūtēs "Dynamo" rindās spēlēja, piemēram, viena no kluba lielākajām zvaigznēm Andrijs Jarmolenko, kopumā tieši otrajā puslaikā spēlēja uz papīra spēcīgāks sastāvs. Spriežot pēc izdarītajām maiņām, puslaika pirmās 25 minūtes Jagodinskis spēlēja vienā centra aizsargu pārī ar Aleksandaru Dragoviču, bet pārējās 20 – ar savu potenciāli galveno sāncensi Mikitu Burdu.

Vakar otro spēli pret "Legia" Jagodinskis jau sāka sākumsastāvā, taču arī šajā mačā, protams, sastāvi pa puslaikiem tika jaukti un ne vienu, ne otru nevar nosaukt par optimālo. Pēc pirmā puslaika, kurā spēlēja vienā pārī ar brazīlieti Danilu Silvu, Jagodinskis tika nomainīts, bet 70. minūtē viņš atgriezās laukumā.

Uz treniņnometni Austrijā devās pieci centra aizsargi, no kuriem tikai Jagodinskis iepriekšējā sezonā nepārstāvēja Kijevas "Dynamo". Starp viņiem ir jau pieminētais Austrijas izlases aizsargs Dragovičs (24 gadi, no "Basel" nopirkts par deviņiem miljoniem eiro), 28 gadus vecais brazīlietis Danilu (pārejas summa 2,86 miljoni eiro), kurš var spēlēt arī kā labās malas aizsargs, un arī 20 gadus vecais Burda, kuram iepriekšējā sezonā Ukrainas čempionātā tika atvēlētas četras spēles. Sastāvā nometnei ir arī Ukrainas izlases aizsargs Jevhens Hačeridi (27 gadi), bet viņš pagaidām nevienā no pārbaudes spēlēm vēl nav piedalījies.

Nākamo pārbaudes spēli Kijevas "Dynamo" aizvadīs aizparīt, kad tiksies ar Albānijas "Skenderbeu", bet 14. jūlijā "Dynamo" jau gaida cīņa Ukrainas superkausa finālā pret Doņeckas "Shakhtar". Jagodinskim līgums ar Kijevas "Dynamo" ir spēkā līdz šā gada beigām.

Šodien plkst. 12:00 pēc Latvijas laika nākamo pārbaudes spēli aizvadīs Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA, kas tiksies ar krievu klubu "Tosno".Paralēli pārbaudes spēle paredzēta Eduarda Višņakova Hožuvas "Ruch" (pret Katovices "Rozwoj"). 16:30 pret Šveices "Lausanne" pārbaudes spēli aizvadīs Andra Vaņina "Sion", bet plkst. 18:00 pirmajā pārbaudes spēlē starpsezonā dosies Jāņa Ikaunieka "Metz", kuras pretiniece būs "Auxerre".

Izmantotie resursi:
Динамо К - Університатя - ФK «Динамо» Київ....
Динамо К - Легія - ФK «Динамо» Київ. Офіційний...


, 2015-07-04 14:43, pirms 9 gadiem
Bez troksna aziotazas slavas dziesmam un visas tautas milestibas ticis tur kur kadreiz tika Maritis
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.