Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Eduardam Višņakovam brīnišķīgi vārti Polijā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Eduardam Višņakovam brīnišķīgi vārti Polijā
Eduards Višņakovs
Foto: ekstraklasa.net

Šodien Polijas Ekstraklasē brīnišķīgus vārtus guvis Latvijas futbola izlases uzbrucējs Eduards Višņakovs, palīdzot Hožuvas "Ruch" izbraukumā ar 2:1 pārspēt Vladislava Gabova un Aleksandra Fertova Kieļces "Korona". Višņakovs puslaika otrajā pusē izlīdzināja rezultātu.

Rets gadījums, bet Polijas Ekstraklases spēlē pamatsastāvā izgāja uzreiz trīs Latvijas futbolisti - Aleksandra Fertova un Vladislava Gabova pārstāvētais Kieļces "Korona" uzņēma Eduarda Višņakova pārstāvēto Hožuvas "Ruch". Pirmajās divās kārtās "Korona" izcīnīja divas uzvaras 3:2 un 2:0, bet "Ruch" zaudējums 0:2 un uzvara 2:0, kurā pirmos vārtus iesita tieši Višņakovs.

Vakar trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja daudzkārtējā Polijas čempione "Legia", un Fertova un Gabova pieticīgā "Korona" šodien 8 251 skatītāja klātbūtnē vēlējās atkārtot to pašu. Sākums izdevās lielisks, jo jau 8.minūtē pēc centrējuma no labā flanga un cīņas vārtu priekšā bumba, nevienu neskarot, ielidoja viesu vārtos. Momentu spēlē nebija daudz, taču kā zibens spēriens no skaidrām debesīm sekoja Višņakova panāktais 1:1 mača 34.minūtē - Eduards nospēlēja uz aizmugures robežas, izskrēja sitiena pozīcijā un no soda laukuma stūra (ne tā labākā pozīcija, lai gūtu vārtus...) ar velnišķīgu spēku trieca bumbu tālajā vārtu stūrī, apklusinot tribīnes! "Korona" vārtsargs skāra bumbu, tomēr nespēja liegt tai ielidot vārtos.

"Korona" ar punktu nebija mierā un dominēja, tomēr pretēji spēles gaitā 80.minūtē ielaida vārtus, tiesnešiem nefiksējot aizmugures stāvokli, kas, šķiet, bija. Jāmin, ka abus vārtus "Ruch" guva caur uzbrukuma labo flangu, tātad ne Gabova flangā. Spēles beigās Gabovs sarežģītā situācijā uzvarēja gaisa divcīņu un uzsita ar galvu, tomēr virsū vārtsargam. "Ruch" aizveda laimīgu 2:1 uzvaru, visiem mūsu futbolistiem 90 minūtes. Višņakovam, kuru nomainīja kompensācijas laika pašās beigās, ne tikai vārti (otrie sezonā un 17.vārti Polijas Ekstraklases karjerā), bet arī dzeltenā kartīte.

Vakar citā 3.kārtas spēlē Polijas Ekstraklases ietvaros Igora Tarasova Bjalistokas "Jagiellonia" nenoturēja 1:0 vadību un ar 1:2 piekāpās Ļubinas "Zaglebie". Tarasovam 90 minūtes, "Jagielonnia" uzvara un divi zaudējumi.

Pēc dokumentu sakārtošanas šodien pirmo reizi sezonā spēles pieteikumā Krievijas Nacionālajā līgā tika Ivans Lukjanovs. Astrahaņas "Volgar" savā laukumā ar rezultātu 2:1 pārspēja Voroņežas "Fakel", bet Lukjanovs laukumā izgāja 72. minūtē, kad visi vārti jau bija gūti. "Volgar" svinēja otro uzvaru sezonā un ar septiņiem punktiem piecos mačos 20 komandu konkurencē ieņem desmito pozīciju.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-03 20:56, pirms 9 gadiem
Tiesneša asistents uzdāvināja otros vārtus. Divi spēlētāji bija 100% aizmugurē piespēles brīdī, vārtu guvēju ieskaitot.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-03 20:57, pirms 9 gadiem
tikko beidzās spēle,jau raksts gols bija smuks
Slēpts komentārs: RolandsB

 +19 [+] [-]

, 2015-08-03 21:31, pirms 9 gadiem
RolandsB rakstīja: Visādus uzvārdus cenšamies latviskot. Man jautājums - kas ir flangs? Vai latviešu valodā tāds vārds eksistē? Nevajadzētu teikt mala?
Iesaku gan tev parakņāties netā !
EN flank
LV flangs (laukuma mala)
RU фланг
DE Flanke
Sporta spēļu vārdnīca
Akadēmiskā terminu datubāze - flangs (laukuma...


flangs -a, v.; mil.
1. Labais vai kreisais (ierindas, karaspēka novietojuma, kaujas iekārtas, gājiena iekārtas) gals (sāns).
Latviešu literārās valodas vārdnīca. 1.–8. Rīga, Zinātne, 1972.–1996

flangs
Izcelsme - franču flanc.
Ierindās vai kaujai izkārtota karaspēka labais vai kreisais spārns.
Vispārināti — kāda izvietojuma labā vai kreisā mala.
tezaurs.lv

  +4 [+] [-]

, 2015-08-03 22:02, pirms 9 gadiem
RolandsB rakstīja: kas ir flangs? Vai latviešu valodā tāds vārds eksistē?
Diezgan nožēlojami, ka vīrietis nekad acīmredzot nav lasījis nevienu kaujas aprakstu

     [+] [-]

, 2015-08-03 22:33, pirms 9 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=fAu...
Tiesneši strādā virslīgas līmenī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-08-03 23:30, pirms 9 gadiem
Liels prieks par mūsu poļiem. Fertovam, Gabovam, Tarasovam un Višņakovam visiem 90 minūtes + vēl pēdējam gols. Domāju, ka Pahars šajā brīdī arī priecājas un atliek vien vēlēt arī turpmāk tik stabilu spēles laiku mūsējiem Polijā.

     [+] [-]

, 2015-08-04 08:44, pirms 9 gadiem
vārtsargs jau ar mazliet ...
kad vīri tādus vārtus trieks Latvijas izlasē ???
6 spēlēs 2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja