Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Žuļevam uzvara pret Zoltanu Geru, Zjuzinam rezultatīva piespēle

Žuļevam uzvara pret Zoltanu Geru, Zjuzinam rezultatīva piespēle
Vadims Žuļevs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šodien futbolu spēlējuši vairāki mūsu leģionāri. Vadims Žuļevs palīdzējis "Lombard Papa" Ungārijas čempionāta 2. kārtā izcīnīt pirmo uzvaru, bet Artūrs Zjuzins Krievijā ar stūra sitienu pie rezultatīvas piespēles ticis Artūrs Zjuzins.

Liela uzvara šodien Vadimam Žuļevam un viņa "Lombard Papa" (12.vieta pagājušajā sezonā), kas, pateicoties 62.minūtē gūtajiem vārtiem, ar 1:0 pārspēja bronzas īpašnieci "Ferencvaros", kuras rindās spēlēja arī 35 gadus vecais ilggadējais Anglijas Premjerlīgas spēlētājs Zoltans Gera. Žuļevs aizvadīja pilnu maču, turklāt piedalījās vārtu guvumā, spēlējot vidējās līnijas labajā flangā, kamēr kreisajā flangā spēlēja bijušais skontietis Marians Sluka no Slovākijas. "Lombard Papa" kontā tagad zaudējums un uzvara. Jāpiebilst, ka Žuļevs šodien spēlēja malējā pussarga pozīcijā 4-4-2 shēmā, bet pirmajā mačā viņš pildīja malējā aizsarga lomu 5-3-2 shēmā (trīs centra aizsargi) un aktīvu pieslēgšanos uzbrukumiem.

Kurioza situācija šodien Šveices Superlīgā. Tas, ka līst un pielijuša laukuma dēļ nereti pārceļ spēles, nav nekas jauns, taču "Aarau" un "Vaduz" (Lihtenšteina) mačs sākās un... tika apturēts pēc divām minūtēm, jo futbola vietā, tēlaini runājot, notika ūdenspolo. Nauris Bulvītis pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezās "Aarau" ierindā, tomēr bija iekļauts tikai rezervistu pulkā. Savukārt Edgars Gauračs, kā zināms, savainots uz ilgu laiku.

Nespēlēja arī Valērijs Šabala, kurš netika iekļauts "Club Brugge" pieteikumā cīņai ar "Lierse". Šabalas klubs uzvarēja ar 1:0, un "Club Brugge" ir trīs uzvaras trīs spēlēs. Ceturtdien "Club Brugge" aizvadīs Eiropas līgas atbildes spēli ar "Brondby" - viesos būs jānosargā 3:0 pārsvars.

Krievijas Nacionālajā līgā (2. pēc spēka) notika Latvijas futbolistu pārstāvēto klubu savstarpējais duelis - Ivana Lukjanova "Volgar" 5. kārtā mājās nocīnījās 1:1 ar Aleksandra Koliņko un Artūra Zjuzina "Baltika". Koliņko otro reizi šai sezonā stājās savas komandas vārtos, pamatsastāvā bija arī pārējie divi mūsējie, tiesa, Zjuzins 60.minūtē pie 1:1 tika nomainīts. Tomēr tieši Zjuzins 8.minūtē izpildīja stūra sitienu, pēc kura "Baltika" ieguva vadību. Gan Zjuzins, gan Lukjanovs bija ļoti aktīvi un spēles teksta tiešraidē izcelti vairākkārt. Koliņko, lai arī pāris reizes nospēlēja nepārliecinoši izgājienos, vienīgos vārtus ielaida no 11 metru soda sitiena atzīmes. Lukjanova "Volgar" piecās spēlēs tikai trīs punkti, kamēr "Baltika" iekrājusi astoņus punktus un ieņem 7.vietu. TOP10 komandām ir 7-11 punkti.

Lietuvas čempionātā 40 gadus vecā Mihaila Ziziļeva Klaipēdas "Granitas" viesos ar 3:2 pārspēja "Ekranas", un mūsu pussargam pilna spēle. "Granitas" izvirzījusies 7. pozīcijā un tikai par trim punktiem atpaliek no 6.vietā esošās "Ekranas". Lietuvas līderu spēlē "Žalgiris" viesos ar 2:0 pārspēja "Trakai", palielinot pārsvaru pār šo vicelīderi līdz septiņiem punktiem.

Baltkrievijas čempionātā Igora Tarasova "Neman" izbraukumā ar 2:0 uzvarēja "Gomel". Mūsu futbolists nospēlēja visu spēli un reizi apdraudēja vārtus. "Neman" 12 komandu konkurencē ieņem 8.vietu un tikai trīs punkti ir līdz 5.pozīcijas īpašniecei.

"Lombard Papa" - "Ferencvaros" 1:0 (Žuļevs ar 11.numuru)

"Ekranas" - "Granitas" 2:3 (Ziziļevs ar 8.numuru)


, 2014-08-03 22:17, pirms 10 gadiem
Malacis Žuļevs, lai veicas! Uz izlasi!
, 2014-08-03 22:31, pirms 10 gadiem
Vēl joprojām atceros kā Zoltana goli EL palīdzēja Fulham tikt līdz finālam!
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.