Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Tobers: "Viens panākums vai neveiksme var būtiski mainīt situāciju kopvērtējumā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tobers: "Viens panākums vai neveiksme var būtiski mainīt situāciju kopvērtējumā"
Kristers Tobers. Foto: lechia.pl

Pagājušajā nedēļā atsākās Polijas Ekstraklase futbolā, un kārtas dramatiskākajā spēlē Kristera Tobera pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" derbijā ar 4:3 pieveica Gdiņas "Arka", kuras vārtus sargāja Pāvels Šteinbors. Tobers palika rezervē, bet futbolists sarunā ar Latvijas Futbola federāciju norādīja, ka satraukumam nav pamata.

"Viena lieta ir tas, ka treniņā pagājušajā nedēļā guvu traumu un kādu laiku trenējos individuāli. Otra lieta - mums nav daudz izvēles iespēju centra aizsargu un balsta pussargu pozīcijās. Man ir trīs brīdinājumi, vēl vienam pussargam ir trīs brīdinājumi, tāpēc treneris vēlējās vienlaikus riskēt tikai ar vienu no mums, lai nav tā, ka nākamajā mačā trūkst divu spēlētāju. Tā arī notika - mūsu balsta pussargs nopelnīja brīdinājumu, un viņam būs jāizlaiž nākamā spēle," pēdējo dienu notikumus ieskicēja 19 gadus vecais Kristers Tobers.

"Lechia" turnīra tabulā ieņem septīto vietu, taču trešā pozīcija ir tikai divu punktu attālumā. Tiesa, arī komandas aiz muguras nav tālu atpalikušas – devītā vieta sakrājusi par četriem punktiem mazāk. Vēl pēc trim kārtām Ekstraklases komandas tiks sadalītas divos astoņniekos.

"Mūsu komandas mērķis ir tikt labāko astoņniekā, lai varētu turpināt cīņu par augstākām vietām. Šobrīd katrs punkts ir ļoti svarīgs, komandas tabulā izvietojušās blīvi, punktu starpība ir maza, viens panākums vai neveiksme var būtiski mainīt situāciju kopvērtējumā," pauda Tobers. Viņš pirms neilga laika kļuva par pilntiesīgu "Lechia" spēlētāju. Pirms tam Latvijas izlases futbolists pusgadu tika īrēts no "Liepājas".

"Tuvākajā laikā būs ļoti daudz spēļu ar maziem laika intervāliem. Gaidāms ļoti saspringts grafiks sezonas finišā," atzina rucavnieks.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12619/tobers-g...