Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbora "Arka" izglābjas pēdējās sekundēs, Cigaņiku gaida "play-off"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šteinbora "Arka" izglābjas pēdējās sekundēs, Cigaņiku gaida "play-off"
Pāvels Šteinbors. Foto: arka.gdynia.pl

Polijas Ekstraklases atpalicēju turnīra ceturtajā kārtā svarīgu punktu cīņā par vietas saglabāšanu līgā izcīnījusi Latvijas izlases vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvētā Gdiņas "Arka", kas viesos kompensācijas laika ceturtajā minūtē izrāva neizšķirtu 1:1 pret Plockas "Wisla". Tikmēr Andreja Cigaņika pārstāvētā "Cambuur" komanda noslēgusi regulāro turnīru Nīderlandes otrajā līgā un tagad to sagaida "play-off" turnīrs par iespēju iekļūt augstākajā līgā.

Savā 33. spēlē "Arka" vārtos šosezon Šteinbors atvairīja vienu no diviem pretinieku precīzi izdarītajiem sitieniem. Pēc pirmā puslaika rezultāts bija saglabājies 0:0, savukārt otrā puslaika ievadā "Wisla" guva pirmos vārtus, rezultatīvi izceļoties Oskaram Zavadam, kuram pēc partnera piespēles no laukuma sāna bumbu atlika iesist tukšos vārtos. Šteinbors šajā situācijā nespēja aizsniegties līdz piespēlei.

Spēles izskaņā "Arka" komandu izglāba dānis Frederiks Helstrups, kurš viesu centrējuma soda laukumā laikā leca visaugstāk no visiem futbolistiem, ar galvu pārvirzot bumbu "Wisla" vārtu tālajā stūrī - 1:1.

Polijas Ekstraklases atpalicēju grupas kopvērtējumā "Arka" ar 34 spēlēs iekrātiem 26 punktiem pakāpās par vienu pozīciju un šobrīd atrodas piektajā vietā astoņu komandu konkurencē.

Savukārt Nīderlandes pēc spēka otrās "Eerste Divisie" regulāro turnīru noslēdza Andreja Cigaņika pārstāvētā Lēuvārdenas "Cambuur", kas mača pēdējās minūtēs atspēlēja 0:2 deficītu un izcīnīja neizšķirtu 2:2 viesos ar turnīra uzvarētāju Enšēdes "Twente". "Twente" abus vārtus guva pirmajā puslaikā, izceļoties piektajā un 38. minūtē. Tikmēr "Cambuur" atbildi deva 89. un 90+3. minūtē. Jāpiebilst, ka Cigaņiks kompensācijas laikā guva arī trešos vārtus, taču tie netika ieskaitīti aizmugures dēļ.

"Cambuur" ar 38 spēlēs nopelnītiem 58 punktiem ieguva desmito vietu 20 komandu konkurencē. Ierasti uz "play-off" turnīru būtu tikušas tikai deviņas komandas, tomēr augstāk bija PSV fārmklubs, kas uz augstāko līgu nepretendē. Zīmīgi, ka ar devīto vietu "Cambuur" bija vienāds punktu skaits un arī vienāda vārtu attiecība, tomēr šoreiz tas neliedza tikt uz nākamo posmu. Play-off fāzē desmit komandas trijās kārtās cīnīsies par divām ceļazīmēm uz Nīderlandes čempionāta augstākajā "Eredivisie" līmenī. "Cambuur" pirmajā kārtā tiksies ar regulārajā sezonā septīto vietu ieņēmušo "Almere City" vienību.

Latvijas izlases kreisās malas pussargs piektdien nospēlēja visas 90 minūtes un kompensācijas laiku. Šosezon kopumā latvietis "Cambuur" krāsas aizstāvējis 30 spēlēs, izceļoties ar vienu vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm.