Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šabalam uzvaras vārti Polijā, Mārcim Ošam pilna spēle Šveicē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šabalam uzvaras vārti Polijā, Mārcim Ošam pilna spēle Šveicē
Valērijs Šabala.Foto: Tspodbeskidzie.pl

Polijas 1. līgā pēc astoņu spēļu pārtraukuma vārtus izdevies gūt Latvijas izlases uzbrucējam Valērijam Šabalam, kurš tādējādi nokārtoja Belsko-Bjalas "Podbeskidzie" panākumu pār Ņepolomices "Puszcza" - 3:1.

Šabala ar devīto rezultatīvo sitienu sezonā izcēlās mača 50. minūtē, kad rezultāts bija 1:0 "Podbeskidzie" labā. Vēlāk abas vienības apmainījās vēl pa vienam vārtu guvumam, "Podbeskidzie" atgriežoties uz uzvaru takas. Līdz ar to pēc 26 spēļu kārtām "Podbeskidzie" ar 38 punktiem Polijas 1. līgas kopvērtējumā ir piektā.

Savukārt ar iekrātiem 33 punktiem pieticīgākajā 11. pozīcijā atrodas cita uzbrucēja Vladislava Gutkovska Ņecečas "Termalica Bruk-Bet", kas šovakar nospēlēja 0:0 ar "GKS Jastrzębie". Gutkovskis laukumā mājinieku rindās devās 61. minūtē.

Ja Šabala šosezon "Podbeskidzie" sastāvā ir piedalījies 25 spēlēs, gūstot deviņus vārtus un atdodot divas rezultatīvas piespēles, tad Gutkovskis "Termalica Bruk-Bet" krāsas aizstāvējis 20 mačos, izceļoties ar sešiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Šveice

Latvijas valstsvienības aizsarga Mārča Oša pārstāvētā Šveices Superlīgas tabulas lejasgala komanda Noišateles "Xamax" šovakar izturēja spiedienu, izbraukumā nospēlējot 0:0 ar "Lugano". Mājiniekiem piederēja milzīgs bumbas kontroles pārsvars (75:25(%)), kā arī viņi izdarīja par desmit sitieniem vairāk (14:4). Ošs sezonas 19. mačā "Xamax" aizsardzību balstīja visas 90 minūtes.

Tikmēr kārtējo reizi uz "Zürich" rezervistu soliņa palika vārtsargs Andris Vaņins. Viņa komanda ar 0:2 mājās piekāpās vicelīderei "Basel". Līdz ar to "Zürich" ar 33 punktiem ir ceturtā, kamēr "Xamax" ar 26 punktiem Šveicē saglabā priekšpēdējo devīto vietu.

Igaunija

Visbeidzot Igaunijas Meistarlīgas ceturtajā spēļu kārtā pirmo zaudējumu šosezon cietusi Dmitrija Kalašņikova trenētā Narvas "Trans", kas ar 1:2 atzina Tallinas "Levadia" pārākumu. Ar pieciem punktiem "Trans" šobrīd aizņem ceturto vietu.