Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Sion" Uldriķim palīgos nolīgst bijušo "Roma" un CSKA uzbrucēju Dumbiju

"Sion" Uldriķim palīgos nolīgst bijušo "Roma" un CSKA uzbrucēju Dumbiju
Seidū Dumbija (centrā). Foto: Sion FC

Šveices Superlīgas klubs “Sion” paziņojis, ka transfēru perioda pēdējā dienā noslēdzis līgumu ar Kotdivuāras izlases uzbrucēju Seidū Dumbiju. “Sion” kluba vadība norāda, ka Dumbija komandā palīdzēs pārējiem uzbrucējiem Robertam Uldriķim un Patrikam Luanam.

“Esmu ļoti priecīgs, ka mums izdevās atrast papildinājumu Seidū Dumbijas personā,” kluba mājaslapā citēts “Sion” prezidents Kristians Konstantēns. “Viņam jau ir pieredze Šveices futbolā, viņš iepriekš bija bīstams pretinieks, bet tagad ir mūsu sastāvā. Es redzu Dumbiju kā ideālu papildinājumu Robertam un Patrikam mūsu uzbrucēju līnijā, kurus abus uzskatu par svarīgiem “Sion” spēlētājiem. Tuvākajā laikā mums vajadzēs katru pieejamo palīdzību.”

“Sion” paziņojumā norādīts, ka Dumbija optimālo fizisko formu varētu iegūt pāris tuvāko nedēļu laikā. Viņš komandā ieradies kā brīvais aģents, jo šovasar beidzās viņa līgums ar “La Liga” klubu “Girona”, bet “Sion” uzsver preses relīzē uzsvērts, ka Dumbija komandā ieradies kā pašreizējo uzbrukuma līderu Uldriķa un Luana palīgs (nevis aizstājējs). Gan Uldriķis, gan brazīlietis Luans ir gados jauni spēlētāji, bet ar Dumbiju noslēgts līgums uz vienu sezonu.

Dumbija ir Eiropas futbolā labi pazīstams spēlētājs – viņš ir trīskārtējas Šveices Superlīgas sezonas rezultatīvākais spēlētājs un divkārtējas sezonas rezultatīvākais spēlētājs Krievijas Premjerlīgā, kur 2011. gadā tika atzīts par gada labāko spēlētāju. Dumbijas rēķinā ir Krievijas un Šveices čempiona tituli, Portugāles līgas kauss, kā arī kopā ar Kotdivuāras izlasi, kurā viņš 36 spēlēs guvis deviņus vārtus, pirms četriem gadiem Dumbija triumfēja Āfrikas Nāciju kausā.

Dumbija īsto veterāna vecumu vēl nemaz nav sasniedzis – viņam ir 31 gads. Taču iepriekšējā sezona Spānijas augstākajā līgā sanāca pieticīga, 17 spēlēs gūstot divus vārtus. Pirms tam Dumbija bija “Roma” sastāvā, taču A Sērijā spēlēja maz, biežāk tiekot izīrēts (ieskaitot tādus klubus kā “Newcastle” un Lisabonas “Sporting”). Dumbijas karjeras labākie gadi bija Šveices “Young Boys” sastāvā, kad viņš Šveices līgā divās sezonās iesita 50 vārtus, un Maskavas CSKA rindās, kad viņš piecu gadu posmā izcēlās ar 61 vārtu guvumu.

2011./12. gada sezonā Dumbija kļuva par pārliecinošu labāko Krievijas līgas snaiperi, iesitot 28 vārtus, bet 2014. gadā viņš par sevi lika runāt Eiropas pašās augstākajās futbola aprindās – UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā viņš Mančestrā iesita divus vārtus pret “City”, nokārtojot CSKA šokējošu uzvaru ar 2:1.

“Sion” ar Uldriķi sastāvā šo sezonu sākusi veiksmīgi, sešās spēlēs tiekot pie 13 punktiem, kas ļauj ieņemt trešo vietu līgā.

Izmantotie resursi:
FC Sion - Seydou Doumbia rejoint le FC Sion


, 2019-09-02 15:48, pirms 5 gadiem
Kādos vēl palīgos ? Nopirkts tiešais konkurents sastāvā , Askolda puika paretam nāks uz maiņu .
, 2019-09-02 16:32, pirms 5 gadiem
2014 gadā City ne tuvu nebija tas City kas ir šodien!
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur
7

Uldriķa "Cambuur" rūk izredzes atgriezties "Eredivisie", Krollis tukšā Čehijā

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā līgā jeb "Eerste Divisie" Leuvardenas "Cambuur" izbraukumā ar 0:2 zaudēja Alkmāras AZ jaunatnes komandai, piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas un neuzvarot devītajā no pēdējām 11 cīņām.