Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

E. Višņakovs: "Poļi sākumā negribēja pārdot, taču beļģi piedāvāja lielu naudu"

Agris Suveizda

E. Višņakovs: "Poļi sākumā negribēja pārdot, taču beļģi piedāvāja lielu naudu"
Eduards Višņakovs vienā no Latvijas izlases treniņiem pirms spēles pret Turciju
Foto: LFF.lv

Latvijas izlases futbolists Eduards Višņakovs augusta izskaņā negaidīti pārcēlās uz Beļģijas klubu "Westerlo". Pārejas summa bija divi miljoni zlotu jeb aptuveni 470 tūkstoši eiro, un Višņakovs sarunā ar Sportacentrs.com uzsvēra, ka ar viņu jaunajā komandā rēķinās kā pamatsastāva uzbrucēju.

25. augustā Eduards Višņakovs parakstīja divu gadu līgumu un jau 30. augustā debitēja jaunajā komandā, pie rezultāta 0:3 izejot uz maiņu pret čempioni "Anderlecht". "Bija patīkami debitēt Beļģijas līgā, lai gan, protams, rezultāts bija bēdīgs. "Anderlecht" tomēr ir stiprākais klubs valstī, pret to bija grūti spēlēt."

Višņakovs apstiprināja jau iepriekš medijos izplatīto informāciju, ka pārejas maksa bijis nepilns pusmiljons eiro. "Protams, "Westerlo" mani ņem kā pamatsastāva uzbrucēju, jo par mani samaksāja lielu naudu. Kad ierados klubā, runāju ar treneri. Viņš bija priecīgs, ka parakstījuši ar mani līgumu, un uz mani cer kā pamatsastāva spēlētāju," sacīja 25 gadus vecais Višņakovs.

Latvijas izlases uzbrucējs gan nepārdzīvo, ka pirmajā spēlē viņam atvēlēja tikai 18 minūtes, un saprot, ka visam jānotiek pakāpeniski: "Protams, ka tā uzreiz mani neviens pirmajā spēlē starta sastāvā nelaida. Viņiem ir arī citi uzbrucēji bez manis, kuri klubā bija jau iepriekš. Viens uzbrucējs [Frederiks Gunongbē no Beninas] jau ir guvis trīs vārtus, tāpēc būs laba konkurence par vietu sastāvā. Uzbrucēju skaits atkarīgs no pretinieka. Piemēram, pret "Anderlecht" un "Club Brugge" spēlē ar vienu, bet citādi teica, ka bieži spēlē ar diviem (4-4-2). Kopumā komandā ir pieci uzbrucēji."

Atgriežoties pie pārejas, Višņakovs atzina, ka Beļģijas variants uzradies negaidīti un ka pats nebija mērķtiecīgi meklējis jaunu komandu: "Zināju, ka iepriekšējo sezonu neaizvadīju labi, Hožuvā bija arī cits uzbrucējs [kurš tagad spēlē Gdaņskas "Lechia"]. Labi sagatavojos sezonai. Biju gatavojies spēlēt Polijā, gūt vārtus un nemaz nebiju gaidījis, ka sanāks tik ātri atrast jaunu klubu. Domāju, ka varbūt tikai ziemā."

"Jā, 470 tūkstoši ir liela nauda, taču viņi arī nav nabadzīgs klubs – budžets ir deviņi miljoni eiro," Višņakovs turpināja. "Polijā labi sāku sezonu, guvu vārtus, un viņi mani pamanīja. Līdz līguma parakstīšanai sarunas ritēja jau trīs nedēļas. Klubs sākumā negribēja mani pārdot, taču beļģi neatkāpās un pēc tam panāca vienošanos. Piedāvāja tādu naudu, turklāt "Ruch" jau bija parakstījuši uzbrucēju [20 gadus vecais Mariušs Stenpiņskis no "Nurnberg"] un viņiem bija, ar ko mani aizstāt."

Beļģijas "Westerlo" nebija vienīgais klubs, kas interesējās par Višņakovu: "Bija viens variants arī Krievijas Nacionālajā līgā – no Armaviras "Torpedo", kur treneris tagad ir Valērijs Karpins. Arī bija nopietnas sarunas, no tā kluba jau atbrauca cilvēki, taču pats ne pārāk gribēju pāriet uz Krievijas 1. līgu. Beļģijā, protams, algu piedāvāja labāku nekā Hožuvā. Tā ir labāka līga, kas ir labs atspēriena punkts uz visu Eiropu – labi spēlējot Beļģijā, tepat blakus ir Anglija, Vācija, Francija. Labākas iespējas izsisties."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-02 22:56, pirms 9 gadiem
Cerams, ka jaunajā klubā veiksies tā pat kā iepriekšējā un pat vēl labāk, protams, lieliski būtu ja Eduards rīt gūtu savus pirmos vārtus izlases kreklā.

     [+] [-]

, 2015-09-02 23:15, pirms 9 gadiem
Baigais prieks par džeku. Rudņevu noķers drīz

  +1 [+] [-]

, 2015-09-02 23:16, pirms 9 gadiem
Pern luni laida, tad 7 spēlēs iesita 4 golus (ceru nekludos) un jau dabuja ligumu Belgija.

Kas ar Rakelu notiek? Vinam vispar pa vasaru nebija nekadu piedavajumu? Jauns futbolists un aizvadija loti labu sezonu, bet prieks, ka paliek, tagad saja sezona var turpinat attistities

     [+] [-]

, 2015-09-03 18:22, pirms 9 gadiem
Vislielākais potenciāls tieši šobrīd no izlases uzbrucējiem,manuprāt ir Karašauskam,bet čali regulāri iegāž rakstursbun attieksme.Rakels labojās,tagad laiks Karam,čalim iekšās ir.