Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Zjuzina komanda iekļūst Krievijas Premjerlīgā, CSKA zaudē kausa finālā

Rolands Eliņš

Zjuzina komanda iekļūst Krievijas Premjerlīgā, CSKA zaudē kausa finālā
Artūrs Zjuzins
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas izlases futbolists Aleksandrs Cauņa nebija savas komandas Maskavas CSKA pieteikumā, un armijnieki cieta sakāvi 1:4 Krievijas kausa finālspēlē. Savukārt Artūrs Zjuzins palīdzēja "Gazovik" garantēt iekļūšanu Krievijas Premjerlīgā.

Maskavas CSKA Krievijas kausu ieguvusi septiņas reizes un divreiz par kausa izcīņas uzvarētāju kļuva ar Latvijas pussargu Aleksandru Cauņu sastāvā. Arī šosezon CSKA aizcīnījās līdz kausa finālam, un Cauņa palīdzēja līdz tam tikt, piedaloties divos mačos un gūstot vienus vārtus.

Sava kluba pieteikumā Cauņa pēdējoreiz bija devītajā aprīlī Krievijas Premjerlīgas spēlē, kad bija sākumsastāvā, kā arī trešajā aprīlī cīņā pret „Zenit”. Pret Sanktpēterburgas komandu viņš gan laukumā neizgāja, tāpat kā to nedarīja šodienas mačā pret „Zenit”.

Bez Cauņas pieteikumā CSKA pirmo puslaiku noslēdza ar neizšķirtu 1:1, jo Halka precīzi realizētajai pendelei uzreiz pēc pāris minūtēm bija atbildējis Ārons Olanars. Taču otrais puslaiks Maskavas komandai izvērtās par katastrofu, jo Vasilijs Berezuckis saņēma sarkano kartīti, Halks iesita vēl vienu pendeli, un „Zenit” dominēja, izcīnot pārliecinošu uzvaru 4:1.

„Zenit” ieguvusi trešo Krievijas kausu savā vēsturē, kā arī kļuvusi par pirmo komandu, kas finālmačā guvusi četrus vārtus. CSKA un tās vārtsargam Igoram Akinfejevam tikmēr jāsamierinās ar analoģisku antirekordu, proti, tā ir pirmā komanda, kas finālā ielaidusi tik daudz vārtus.

Savukārt Krievijas Nacionālajā līgā jeb pēc spēka otrajā līgā vietu labāko divniekā garantējis Orenburgas „Gazovik” ar citu Latvijas izlases vidējās līnijas pārstāvi Artūru Zjuzinu ierindā. Šodien, Zjuzinam nākot uz maiņu 84. minūtē, „Gazovik” ar 2:0 pārspēja „Saratov” un pēc trīs neizšķirtu sērijas beidzot guva uzvaru, kas ļāva tai sasniegt 78 punktu robežu.

Savukārt trešās vietas īpašniece „Tomsk” šodien zaudēja un četras kārtas pirms beigām no Zjuzina komandas atpaliek par 16 punktiem, līdz ar to vairs nevar apdraudēt tās automātisku iekļūšanu nākamās sezonas Premjerlīgā. Zjuzins šosezon piedalījies 15 "Gazovik" spēlēs, taču pēc pagājušajā sezonā "Baltika" rindās gūtajiem četriem vārtiem šosezon nav izcēlies ar bumbas raidījumu vārtos.

Ivans Lukjanovs tikmēr nebija „Volgar” spēles pieteikumā, bet viņa komanda spēlēja 1:1 pret „Luch Energiya”. Kopvērtējumā Lukjanova komanda noslīdējusi uz piekto vietu, kas joprojām ļaus piedalīties pārspēlēs par vietu Premjerlīgā, jo priekšā esošā "Spartak 2" šādu iespēju izmantot nevarēs.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат

  +1 [+] [-]

, 2016-05-02 19:14, pirms 8 gadiem
Volgar īstenība ir 4.vietā, jo tagad ceturtais ir Spartāks 2, bet viņi nevar spēlēt PL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-05-03 01:14, pirms 8 gadiem
Prieks par Zjuzinu. Tas, vai viņš nākamsezon tur vēl spēlēs, izšķirsies vasarā un būs lielā mērā atkarīgs no tā, kādi būs Orenburgas komandas plāni un finansiālais varējums. Cerams, ka nenomainīs sastāvu par 70%, jo tādā situācijā leģionāri, kas nav stabilas pamatsastāva vērtības kā tas ir Zjuzina gadījumā, krīt pirmie. Artūrs šosezon varbūt nav rezultatīvs, bet nu jau labu laiku ir spēlējis Krievijas 1. līgā + kopš Pahara ierašanās vienmēr bijis stabila izlases pamatsastāva vērtība. Būtu interesanti viņu pavērot RPL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja