Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas labākais futbolists D. Ikaunieks traumas dēļ nespēlēs aptuveni mēnesi

Latvijas labākais futbolists D. Ikaunieks traumas dēļ nespēlēs aptuveni mēnesi
Dāvis Ikaunieks (pa kreisi). Foto: fkjablonec.cz

2018. gada Latvijas labākais futbolists Dāvis Ikaunieks guvis ceļgala sānu saišu savainojumu, kas liks aptuveni mēnesi pavadīt bez futbola, spēlētājs atklāja Sportacentrs.com.

Ikaunieka trauma nozīmē, ka viņš nepalīdzēs Latvijas izlasei arī 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajās spēlēs - 21. martā Ziemeļmaķedonijā un 24. martā Polijā.

Ikdienā Ikaunieks pārstāv Čehijas komandu "Jablonec", kuras sastāvā gan laukumā tiek neregulāri - šī gada pirmajās trijās oficiālajās spēlēs viņš laukumā pavadījis vien 28 minūtes, bet šosezon kopā nacionālajā čempionātā laukumā bijis 12 mačos.

"Jablonec" ir pagājušās sezonas Čehijas trešā spēcīgākā komanda un Latvijas futbolists pērn ar to noslēdza trīs gadu līgumu. Šosezon divas līderes Čehijā Prāgas "Slavia" un "Plzen" ir tālu, bet "Jablonec" cīnās par trešo vietu kopvērtējumā.

Latvijas izlase galvenā trenera Slavišas Stojanoviča vadībā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā tiksies ar Poliju, Austriju, Izraēlu, Slovēniju un Ziemeļmaķedoniju. Pēc divu apļu turnīra divas labākās izredzes automātiski kvalificēsies finālturnīram. Jau zināms, ka pirmajās divās spēlēs Latvijas izlasei nepalīdzēs arī Ivans Lukjanovs, kurš pagājušā rudens spēlēs Latvijas izlasē bija pamatsastāva spēlētājs, bet pašlaik ārstē traumu.


Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķis piedalās pēdējā pusstundā, "Cambuur" zaudē "Ajax" jauniešiem un stagnē

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Leuvardenas "Cambuur", izbraukumā ar 1:2 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax" jauniešu komandai.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieks iesit, kad jau ūdens smeļas mutē, Sorokins atgriežas sākumsastāvā

Lietuvas A līgā futbolā Šauļu komandas zaudējumā (1:2) pret Telšu "Džiūgas" Dāvis Ikaunieks guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē.
Andrejs Cigaņiks. Foto: RTS Widzew Łódź
1

Latviešu duelis Polijas Ekstraklasē izpaliek – Cigaņikam muskuļa savainojums

Polijas futbola Ekstraklases 28. kārtā Alvja Jaunzema pārstāvētā Melecas "Stal" savā laukumā cīnījās 0:0 pret tiešo sāncensi Lodzas "Widzew", kuras pieteikumā savainojuma dēļ netika iekļauts Andrejs Cigaņiks.