Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Kosmačovs izīrēts Ukrainas 1. līgas vienībai

Kosmačovs izīrēts Ukrainas 1. līgas vienībai
Jevgēņijs Kosmačovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbolists Jevgēņijs Kosmačovs līdz pat vasarai pārstāvēs Ukrainas 1. līgas klubu "Sevastopol", kas šobrīd turnīra tabulā ieņem piekto vietu. Kosmačovu ukraiņiem izīrējis futbola klubs "Ventspils".

Centra pussargs Jevgēņijs Kosmačovs (24) Latvijas izlasē debitēja 18 gadu vecumā, taču pēdējā laikā netiek izsaukts uz izlases treniņnometnēm. Kopumā izlases kreklā viņam trīs mači. Kosmačovs bija izteikts bijušā "Ventspils" galvenā trenera Romāna Grigorčuka mīlulis, tādēļ nepārsteidza, ka viņam tika uzticēts kapteiņa apsējs. Pēc Grigorčuka aiziešanas no ventspilnieku nometnes Žeņa pamazām zaudēja vietu starta vienpadsmitniekā. Iepriekšējā sezonā viņam izdevās uzņemt labu sportisko formu, sezonas beigu daļā demonstrējot saturīgu sniegumu. Savulaik par viņu interesi izrādīja "Blackpool" un vairākas citas vienības, tajā skaitā Zaporožjes "Metallurg" (ne bez Grigorčuka ietekmes).

Kosmačovam ir ne tikai ievērojama Virslīgas pieredze, bet arī Eirokausu. Pirmais mačs viņam 18 gadu vecumā pret "Newcastle", pēc kā viņš Eiropas otrajā prestižākajā turnīrā nospēlējis vēl 13 mačus (arī grupu turnīrā) un tikpat pievienojis arī Čempionu līgā. Latvijas jaunatnes izlasēs viņam 21 spēle.

Jauno sezonu čempionu rindās viņš gan neuzsāks, jo līdz pat vasarai tiks izīrēts Ukrainas 1. līgas šī brīža piektajam spēcīgākajam klubam "Sevastopol". Izsisties līdz Premjerlīgai gan būs grūti, jo otrās vietas ieguvēja Sevastopoli apsteidz par 11 punktiem. Pazīstamākie vīri Ukrainas klubā ir Igors Duļjajs, kurš ilgus gadus pārstāvēja Doņeckas "Shakhtar", kā arī pazīstamais polis Mariušs Levandovskis, kurš arīdzan līdz tam spēlēja "Shakhtar".

Ventspilnieki jau iepriekš izīrēja uz "Jelgavu" Oļegu Žatkinu, kā arī šķīrās no Vladislava Gabova. No iepriekšējās sezonas leģionāriem jāizceļ Jasuhiro Kato pārcelšanās uz Ukrainas 1. līgas TOP2 komandu "Hoverla".

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
fcsevastopol.com | официальный сайт


, 2012-03-02 16:39, pirms 12 gadiem
Oficiāli: Raivis Hščanovičs tagad ir FK Ventspils spēlētājs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-02 21:28, pirms 12 gadiem
Neslikti, patiešām neslikti. Jau trešais spēlētājs, kurš starpsezonā no Ventspils pārceļas uz Ukrainu. Vēl Rugins un Kato. Lai veicas Jevgēņijam. Domāju, ka mierīgi spēs pavilkt to līmeni. Talantīgs, bet jau šķita, ka nedaudz aizsēdējies šeit. Žēl, ka toreiz neizdevās tā pāreja uz Blackpool. Bet nu neko - lai karjeras atspēriena punkts būtu Ukraina.
, 2012-04-15 21:44, pirms 12 gadiem
talantigs, bet patiik uzskuriit! :0
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.