Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Vaņins un Rudņevs iekļūst savu kausa izcīņu pusfinālos

Vaņins un Rudņevs iekļūst savu kausa izcīņu pusfinālos
Andris Vaņins
Foto: www.1909.ch

Šovakar Šveices kausa futbolā 1/4 fināla spēlē "Sion", gūstot izšķirošo vārtu guvumu 88. minūtē, ar 2:1 viesos pieveica Cīrihes "Grasshoppers", iekļūstot pusfinālā. Uzvarētāju vārtus visu maču sargāja Latvijas izlases vārtuvīrs Andris Vaņins. Līdzīgs panākums Artjomam Rudņevam Polijā.

Šovakar Andra Vaņina "Sion" aizvadīja Šveices kausa 1/4 fināla spēli, Cīrihē tiekoties ar "Grasshoppers". Pirms pāris dienām abas komandas savā starpā tikās Superlīgas mačā. Tajā ar 2:0 pārāka bija Siona, kura arī bija uzskatāma par šī mača favorīti. Gan iepriekšējā, gan šajā mačā "Sion" vārtos stājās tieši kluba pamatvārtsargs Vaņins. Pirmo puslaiku "Sion" kopumā aizvadīja labāk, taču daudz vārtu gūšanas iespēju neradās. Gandrīz vienīgais bīstamais moments arī tika izmantots – pēc Obradoviča un Mrdžas saspēles 19. minūtē pēdējais no abiem atklāja rezultātu. "Grasshoppers" uzbrukums nebija diez ko aktīvāks un Vaņinam reāli iesaistīties spēlē nācās vien divreiz.

Pēc pārtraukuma Andris sākumā tika galā ar vienu ļoti bīstamu pretinieka sitienu, bet nedaudz vēlāk nācās kapitulēt – Abraši ar sitienu no 20 metriem panāca 1:1. Šāds rezultāts saglabājās līdz pašām mača beigām, kad Obradovičs ar sitienu no neliela attāluma tomēr atkal izvirzīja vadībā "Sion". Nervozā spēles izskaņā viesi noturēja pārsvaru, iekļūstot kausa pusfinālā.

Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" savā Polijas kausa izcīņas 1/4 fināla pirmajā spēlē mājās nocīnījās neizšķirti 0:0 ar Polijas čempionāta līderi Bjalistokas "Jagiellonia". Atbildes mačā viegli nebūs, taču pozitīvi, ka derēs rezultatīvs neizšķirts. Lukjanovs laukumā nāca uzreiz pēc pārtraukuma, savas 45 minūtes aizvadīja aktīvi, vienreiz lieliskā pozīcijā iespēlējot uzbrucējam Buvalam, kurš momentu neizmantoja.

Savukārt Artjoma Rudņeva pārstāvētais Poznaņas "Lech" pēc zaudējuma 1/4 fināla 1. spēlē savā laukumā ar 0:1 šodien aizvadīja atbildes maču izbraukumā Varšavā pret "Polonia". Jau cīņas 4. minūtē "Lech" izdevās izlīdzināt rezultātu divu spēļu summā - poznaņiešu futbolists tika pieturēts soda laukumā, un tiesnesis piešķīra pendeli, kuru realizēja komandas kapteinis Bosackis (šoreiz Rudņevam neuzticēja izpildīt 11 metru soda sitienu). Savukārt 1. puslaika vidū "Lech" panāca arī 2:0 - jaunais uzbrucējs Sļusarskis aizsniedzās līdz bumbai pēc komandas biedra asas piespēles gar vārtiem. "Polonia" jau vajadzēja divus vārtus, lai atgūtu vadību summā... Vienus izdevās diezgan ātri atspēlēt (tiesnesim gan bija jāfiksē pārkāpums pret vārtsargu) un pēc 45 minūtēm - 2:1 "Lech" labā. 2. puslaika sākumā varšaviešu vārtus ar galvu apdraudēja Rudņevs, bet kopumā mača otrā puse pagāja "Polonia" zīmē. Tas arī saprotams, jo jāglābjas bija mājiniekiem. Iespējas viņiem bija, taču rezultāts nemainījās, un "Lech" nosargāja sev derīgo 2:1 uzvaru. "Lech" un Rudņevs - pusfinālā!

Daniila Turkova "ZTE" Ungārijas kausa izcīņas 1/8 fināla atbildes spēlē uzvarēja ar 3:0, divu maču summā graujošais 9:0. Turkovs gan mačam netika pieteikts.

Izmantotie resursi:
Live Sport und News bei sportal.ch


, 2011-03-02 22:04, pirms 13 gadiem
UZvarētājs tiek uz Eirokausiem, ja nav 4niekā?
, 2011-03-02 22:08, pirms 13 gadiem
Apsveicu Sion
P.s Lech izbraukuma ar 2:1 uzvar PolOnia W..rit pirmais puslaiks
, 2011-03-02 22:10, pirms 13 gadiem
nazhiss rakstīja: UZvarētājs tiek uz Eirokausiem, ja nav 4niekā?
Yap..nu uz pla-off..lai tiktu uz eirokausiem
, 2011-03-02 22:16, pirms 13 gadiem
riceits rakstīja: Apsveicu Sion
P.s Lech izbraukuma ar 2:1 uzvar PolOnia W..rit pirmais puslaiks
Kā Rudņevam iet??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-02 22:38, pirms 13 gadiem
Kur Lech speli var redzet!?
, 2011-03-02 22:44, pirms 13 gadiem
LiveTV / WebPlayer
Te var redzeet tikai mazliet saak raustiities!
, 2011-03-02 22:48, pirms 13 gadiem
Rudņevs pirmajā periodā bija ĻOTI manāmas...bet kaut kas pietrūka...
Otrajā sākumā arī - bija labs sitiens ar galvu...SPĒLE turpinās..
ban2lm - I am live - Directon.tv
, 2011-03-02 22:54, pirms 13 gadiem
Labs. Andris kā vienmēr elementā!
, 2011-03-02 23:24, pirms 13 gadiem
Vanins !
, 2011-03-02 23:42, pirms 13 gadiem
Malači arī Lech. Tagad, kad vairs nav jāuztraucas par EL, jākoncentrējas uz Poliju pilnībā. Lai veicas. ZTE Ungārijā arī iespaidīgi. Žēl, ka Turkovs nav spēlējis.
Vitālijs Maksimenko. Foto: LFF
9

Maksimenko: "Jaunā trenera vadībā izlases treniņi ir intensīvi, sapulces - īsākas"

Vitālijs Maksimenko Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņš izteica prieku par atgriešanos izlasē un raksturoja jaunās vēsmas treneru kolektīvā.
Dāvis Ikaunieks ar komandas biedriem pēc vārtu guvuma. Foto: FA Šiauliai
2

Dāvim Ikauniekam cīņas galotnē izšķirošie vārti panākumā pār Kauņas "Žalgiri"

Lietuvas A līgā futbolā otrajā spēlē pēc kārtas vārtus guvis Dāvis Ikaunieks, kurš šodien pamatlaika izskaņā izvirzīja vadībā Šauļu komandu, sniedzot tai uzvaru (2:1) pār Kauņas "Žalgiri".
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Toberam 25. pilnā spēle Šveicē, Lietuvas čempionei katastrofāls sezonas sākums

Šveices futbola Superlīgā 25 no 28 kārtām "no zvana līdz zvanam" spēlējis Latvijas valstsvienības aizsargs Kristers Tobers, Cīrihes "Grasshoppers" 80. minūtē atspēlējoties (1:1) un izcīnot punktu pret "St. Gallen".