Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis vienojies ar Ekstraklases komandu, taču gaida sava kluba lēmumu

Agris Suveizda

Gutkovskis vienojies ar Ekstraklases komandu, taču gaida sava kluba lēmumu
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis ir panācis vienošanos ar Polijas augstākās līgas klubu Čenstohovas "Rakow", taču pēdējais vārds šajā ziemā piederēs 24 gadus vecā spēlētāja pašreizējam klubam Ņečečas "Termalica", portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija apstiprina runas poļu medijos.

Pēc sešiem mēnešiem iztecēs Gutkovska četrarpus gadus ilgais līgums ar klubu, un uzbrucējs jau iepriekš neslēpa vēlmi atgriezties augstākā līmenī. Vasarā "Termalica" atteicās pārdot Gutkovski par spīti interesei no Ekstraklases, un pagaidām nav skaidrs, ko klubs izlems šoziem: vai arī tagad neparko nepārdos savu rezultatīvāko spēlētāju, vasarā viņu palaižot prom par velti, vai tomēr piekritīs darījumam un iegūs nelielu kompensāciju – laikraksts Przeglad Sportowy lēš, ka tā nebūtu lielāka par 100 tūkstošiem eiro. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka starp Gutkovski un "Rakow" ir panākta savstarpēja vienošanās un ka bumba nu ir "Termalica" vadības pusē.

Iepriekšējā sezonā "Rakow" kļuva par 1. līgas čempioni un pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma atgriezās Ekstraklasē, kur pašlaik ar 28 punktiem 20 spēlēs ieņem vienpadsmito vietu, par diviem punktiem atpaliekot no labāko astotnieka un par septiņiem punktiem apsteidzot Pāvela Šteinbora Gdiņas "Arka", kas atrodas 13. pozīcijā. "Rakow" lielākoties spēlē ar diviem uzbrucējiem, un komandas labākais snaiperis ar pieciem vārtiem ir Berlīnē dzimušais kostarikānis Felisio Brauns. Vācijā viņš nav spēlējis augstāk par 3. līgu, bet ārzemēs piecus gadus pavadījis virknē Krievijas klubu, Premjerlīgā 56 spēlēs gūdams sešus vārtus.

Gutkovskis "Termalica" pievienojās pirms četriem gadiem un pirmās divarpus sezonas aizvadīja Ekstraklasē, 58 spēlēs gūstot 11 vārtus. Iepriekšējā sezonā 1. līgā Gutkovskis 25 spēlēs guva deviņus vārtus un līgā dalīja septīto vietu, kamēr par labāko bombardieri ar 12 vārtiem kļuva Valērijs Šabala. Jau šīs sezonas pirmajā pusē Gutkovskis ir gandrīz atkārtojis savu iepriekšējās sezonas rādītāju, 17 spēlēs gūstot astoņus vārtus. Līgā viņš ieņem dalītu sesto vietu, bet līderis ar 12 vārtiem ir Nīderlandē dzimušais afgāņu uzbrucējs Omrans Hajdari.

"Euro 2020" atlasē Gutkovskis bija Latvijas izlases pamatsastāva centra uzbrucējs, astoņās spēlēs izejot pamatsastāvā, taču vārtus arvien negūstot. 2014. gadā Gutkovskis kļuva par Virslīgas labāko snaiperi, ar 28 vārtiem 34 spēlēs palīdzot Rīgas "Skonto" iegūt sudrabu un par pieciem vārtiem apsteidzot Jāni Ikaunieku.

"Termalica", kas ar 26 punktiem 20 spēlēs ieņem tikai desmito vietu, 1. līgas turnīru atsāks 29. februārī, bet "Rakow" nākamā spēle Ekstraklasē ir paredzēta jau 8. februārī.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-02 13:02, pirms 4 gadiem
Latviešu jauno žurnālistu (vai tā saucamo žurnālistu) līmenis labi redzams šā raksta autora daiļradē - tā vietā , lai beigtu kropļot skandināvu uzvārdus latviešu valodā labāk būtu pamācījies rakstīt latviski: "Pēc sešiem mēnešiem iztecēs Gutkovska četrarpus gadus ilgais līgums ar klubu ..." Vai tas līgums ir šķidrs un ieliets pudelē, ka "iztecēs"? Autor!!! "Dogovor vytečet" ir krieviski, latviski mēs sakām vienkārši - "beigsies"! Vai ne?