Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis: "Šī būs visīsākā treniņnometne, kāda man bijusi pirms sezonas"

Rolands Eliņš

Gutkovskis: "Šī būs visīsākā treniņnometne, kāda man bijusi pirms sezonas"
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas izlases uzbrucējs Vladislas Gutkovskis starpsezonā pārcēlies uz Polijas Ekstraklases klubu „Rakow” un intervijā kluba mājaslapā norādīja, ka īsais sagatavošanās posms viņu nebaida un ka viņš noskaņojies gaidāmajai sezonai.

„Cik vien atceros, gatavošanās posms jaunajai sezonai mēdza ilgt par divus mēnešus,” sacīja Vladislavs Gutkovskis, atbildot uz jautājumu, vai tagad gaidāmā treniņnometne pirms jaunās sezonas sākuma viņam būs īsākā karjerā. „Pat Polijā pirms sezonas kopā trenējāmies kādu mēnesi. Tagad mums priekšā divas intensīvas nedēļas. Tas patiešām nav ilgs laiks, taču arī pārtraukums nebija ilgs, tāpēc domāju, ka savu sportisko formu zaudējis neesmu. Mēs visi gaidām, kā nospēlēsim pirmajā mačā.”

Polijas Ekstraklasē iepriekšējā sezona beidzās jūlija vidū, jo iepriekš bija nepieciešams pārtraukums koronavīrusa pandēmijas dēļ. Taču nākamā sezona īpaši uz priekšu pārcelta netika, un Gutkovska komandai sezonas atklāšanas mačs paredzēts jau pēc mazāk nekā divām nedēļām (13. augustā Polijas kausā), kamēr Ekstraklasē pirmā kārta būs 22. augustā, proti, tikai nedaudz vairāk kā mēnesi pēc iepriekšējās kārtas beigām.

Gutkovskim pašam atvaļinājums sanāca nedēļu garš, un viņš izteicās, ka ar to pieticis „bateriju uzlādēšanai”: „Varētu likties, ka aizbraukšanai mājās un satikties ar ģimeni nedēļa ir pārāk īss laiks, taču man pietika. Zinām taču, kāda ir situācija pasaulē, grūti aizbraukt kaut kur tālāk. Treneri mums piekodināja, lai uzmanāmies un tālos izbraucienos nedodamies.”

Gutkovskis arī norādīja, ka jau iepriekšējās sezonas beigās paspējis pievienoties „Rakow” un aizvadīt treniņus: „Sapratu, ko no manis prasīs. Biju uz komandas spēlēm, redzēju, kā viss notiek. Man svarīgi būs saprast savu vietu laukumā un kā iekļauties komandas spēlē. Ceru ar to tikt skaidrībā tuvākajās dienās.”

Jānorāda, ka Polijā šobrīd tiek novērots koronavīrusa izplatības pacēlums. Šodien fiksēts jauns reģistrēto saslimšanas gadījumu rekords (658), un rekords tiek pārsniegts otro dienu pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://rakow.com/aktualnosci/vladi...