Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ikauniekam trauma, Kurakins debitē Skotijā, Rakels nokārto noraidījumu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ikauniekam trauma, Kurakins debitē Skotijā, Rakels nokārto noraidījumu
Jānis Ikaunieks
Foto: FCMetz.com

Šodien Francijas pēc spēka 2.līgā 1.kārtas spēli aizvadīja Jāņa Ikaunieka pārstāvētā "Metz" komanda, kas savā laukumā nospēlēja 0:0 ar "Lens". Ikaunieks izgāja pamatsastāvā, taču traumas dēļ pārtraukumā tika nomainīts. Informējam arī par citu Latvijas futbolistu sekmēm ārzemēs.

Jānis Ikaunieks savā debijas sezonā "Metz" sastāvā Francijas augstākajā līgā aizvadīja četras spēles, pašās sezonas beigās divreiz tiekot arī pamatsastāvā. Vēl latvietim divi mači Francijas kausa izcīņā un vairākas spēles dublieru komandu sastāvā (plus divi vārti). "Metz" izkrita no augstākās līgas, bet Ikaunieka pozīcijas komandā līdz ar to strauji uzlabojās, un viņš visās četrās pirmssezonas pārbaudes spēlēs izgāja pamatsastāvā. Arī Francijas pēc spēka 2.līgas 1.kārtas mačā Ikaunieks izgāja starta vienpadsmitniekā, "Metz" tikās ar "Lens", kas arīdzan pavasarī izkrita no augstākās līgas - tātad uzreiz ļoti svarīga spēle.

Pirmās 20 minūtes aizritēja ar lielu "Metz" pārsvaru, un vienā no komandas daudzajiem momentiem priekšplānā izvirzījās tieši Ikaunieks - vispirms viņš sarežģītā situācijā neaizstiepās līdz bumbai vārtu priekšā, bet mirkli vēlāk pēc partnera centrējuma izdarīja sitienu ar galvu, bet bumba diemžēl lidoja tieši virsū vārtsargam. Vēlāk spēle izlīdzinājās, un vārti pirmajās 45 minūtēs netika gūti. Ikaunieku pārtraukumā nomainīja un, kā vēsta plašsaziņas līdzekļi, pie vainas bijis potītes savainojums.

"Metz" 75.minūtē bija lieliska iespēja izraut uzvaru, taču tā netika izmantota, un spēle noslēdzās bez vārtu guvumiem - 0:0.

Skotijas Premjerlīgā debitējis 25 gadus vecais Antons Kurakins, palīdzot savam "Hamilton Academical" nospēlēt 0:0 ar "Partick Thistle". Tieši pārkāpums pret Kurakinu vienam no pretinieku komandas futbolistam bija otrās dzeltenās kartītes vērtē. Tiesa, no 25.minūtes vairākumā spēlējusī "Hamilton Academical" uzvaru tā arī nespēja gūt. Par Kurakinu atsauksmes pozitīvas.

Andris Vaņins Šveices Superlīgas spēlē bija spiests trīsreiz kapitulēt cīņā ar valsts čempioni "Basel" - 0:3. Pavasarī Vaņina "Sion" pārspēja Bāzeli Šveices kausa izcīņā, bet šodien čempioniem izdevās pārliecinošs revanšs. Jāpiemin, ka "Sion" 34.minūtē pie 0:1 palika mazākumā, kas daļēji izskaidro lielo rezultātu. Sionai tas bija pirmais zaudējums, bet "Basel" ir vienīgā komanda turnīrā bez zaudētajiem punktiem.

Lielu spēli Ukrainas Premjerlīgā šodien aizvadīja Vitālijs Jagodinskis - viņa pārstāvētā "Hoverla" viesos spēlēja pret grandu un valsts vicečempioni "Shakhtar", kurai pagājušajā sezonā pārtrūka piecu čempiona titulu sērija. "Hoverla" pēc diviem neizšķirtiem turnīra startā šodien prata izspēlēt 0:0 puslaiku, tomēr pēc pārtraukuma "Shakhtar" guva divus vārtus un uzvarēja ar 2:0. Abos gadījumos Doņeckas kluba spēlētājiem, Aleksam Teišeiram un Eduardu, padevās lieliski sitieni no vidējas distances. Abos vārtos sitiena brīdī turpat blakus bija Jagodinskis (krietni izteiktāk - otrajos vārtos, jo pirmajos tuvāk bija viņa partneri), tomēr patraucēt pretiniekiem nespēja. Kompensācijas laikā Jagodinskim dzeltenā kartīte.

Krievijas Premjerlīgā 3.kārtas spēli aizvadīja Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 1:0 uzvarēja Mahačkalas "Anzhi", izcīnot trešo uzvaru tikpat spēlēs. Cauņa, kurš pagājušajā kārtā izgāja uz maiņu uz četrām minūtēm, šodien tika laukumā mazliet agrāk, 83.minūtē. Punktus pagaidām nav zaudējusi ne tikai CSKA, bet arī "Zenit" un "Lokomotiv", kurai gan 3.kārtas mačs vēl tikai jāaizvada. CSKA trešdien Čempionu līgā atbildes spēle Prāgā pret "Sparta".

Polijas Ekstraklasē Denisa Rakela "Cracovia" viesos piecu tūkstošu skatītāju klātbūtnē ar 1:0 uzvarēja "Podbeskidzie" un ar bilanci 2-1-0 sev neierasti izvirzījusies 1.vietā, kur paliks vismaz līdz rītdienai. "Cracovia" no 31.minūtes spēlēja vairākumā un uzvaras vārtus guva 54.minūtē. Rakels atkal spēlēja malējā uzbrucēja pozīcijā un aizvadīja ļoti aktīvas 90 minūtes. Vairākas reizes Rakels sita pa vārtiem, vienreiz piespēlēja partnerim lieliskā pozīcijā, bet, svarīgākais, 31.minūtē tieši Deniss ietekmēja vairākuma panākšanu - pretinieku vārtsargs, lai apsteigtu Latvijas uzbrucēju, izskrēja ārpus soda laukuma un nospēlēja ar roku, saņemot sarkano kartīti.

Baltkrievijas kausa izcīņas 1/16 finālā vieglu uzvaru izcīnīja Kaspara Dubras BATE, kas ar 7:0 sagrāva Šklovas "Spartak". Dubra atkal izgāja pamatsastāvā, bet pēc 3:0 uzvarētā puslaika BATE treneris veica četras maiņas, tostarp nomainot Dubru. Iemesls acīmredzot ir futbolistu atpūtināšana pirms trešdien gaidāmās atbildes spēles mājās Čempionu līgā pret ungāru "Videoton".

Polijas 1.līgas 1.kārtas spēlē Maksima Rafaļska Suvalku "Vigry" viesos ar 0:2 zaudēja Katovices GKS. Mūsu pussargs nospēlēja pilnu spēli.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-01 17:12, pirms 9 gadiem
Jā, Jānim diemžēl trauma. 2.puslaika vidu ar kruķiem apsēdās uz rezervistu sola.

     [+] [-]

, 2015-08-01 17:16, pirms 9 gadiem
Ak neraža

  +2 [+] [-]

, 2015-08-01 18:35, pirms 9 gadiem
Viņš pa nedēļu arī treniņu esot priekšlaicīgi beidzis. Cerams, ka nebūs nekas nopietns un kruķi bija vairāk drošībai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-08-01 20:06, pirms 9 gadiem
Pahara liktenis!

     [+] [-]

, 2015-08-01 21:33, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Pahara liktenis!
Viņam līdz Paharam kā Tev līdz mēnesim!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja