Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Vaņinam ar "Sion" beidzot izdodas apspēlēt "Grasshopper"

Vaņinam ar "Sion" beidzot izdodas apspēlēt "Grasshopper"
Andris Vaņins
Foto: www.fc-sion-online.ch

Šodien Šveices Superlīgā futbolā veiksmīgu spēli aizvadījis mūsu vārtsargs Andris Vaņins un viņa pārstāvētā "Sion", kas savā laukumā ar 1:0 pārspēja Cīrihes "Grasshopper". Ārzemēs kārtējās spēles aizvadījuši arī citi mūsu leģionāri.

Šveices Superlīgas 33. kārtas spēlē šodien "Sion" savā laukumā 10 500 skatītāju klātbūtnē ar 1:0 pieveica 3. vietā esošo Cīrihes "Grasshopper", kam šosezon iepriekšējās trīs reizēs tika zaudēts. Vienīgos vārtus otrā puslaika beigu daļā guva Serē Diē. Andris Vaņins ar nevainojamu sniegumu kaldināja komandas sauso uzvaru – Andrim pa īstam nebija jāglābj komanda, tomēr visās kaut cik bīstamajās epizodēs mūsu vārtsargs darbojās pārliecinoši, tiekot atzīts par vienu no spēles labākajiem spēlētājiem (piešķirtas 5 balles no 6 – vairāk piešķirtas tikai diviem spēlētājiem, bet tikpat – vēl diviem). Ar 48 punktiem 33 mačos "Sion" panākusi 4. vietā esošo "Luzern", kam gan spēle rezervē. Līdz čempionāta beigām atlikušas vēl trīs kārtas, nākamais mačs "Sion" paredzēts 6. maijā izbraukumā, kad Rietumšveices derbijā pretī stāsies "Xamax".

Labu spēli šodien aizvadījis vēl viens mūsu vārtsargs – 20 gadus vecais Artūrs Vaičulis, kurš otro reizi dzīvē tika pie spēlēšanas Kipras čempionātā. Artūrs savu darbu paveica nevainojami, ļaujot "AEP Paphos" triumfēt spēlē pret "Doxa" – 4:1. Savukārt Vitālijs Rečickis nespēlēja "Aris" rindās mačā pret "Ermis" (1:4). Līdz čempionāta beigām vēl viena kārta – "Aris" ar 20 punktiem ieņem 12. vietu un nodrošinājusi izkrišanu uz 1. divīziju, savukārt "AEP" ar 35 punktiem ieņem 11. vietu, saglabājot cerības pakāpties pa vietu augstāk. Pēdējā kārtā savā starpā tiksies abi mūsu futbolistu pārstāvētie klubi.

Formalitātes Skotijas 1. divīzijā futbolā šodien nokārtoja "Inverness C.T.", kas savā laukumā ar 1:0 pārspēja tuvāko sekotāju "Dundee FC", tādējādi noslēdzot čempionātu uz pozitīvas nots – izcīnīts līgas čempionu tituls (tas jau bija zināms pēc pagājušās kārtas) un ceļazīme uz Skotijas Premjerlīgu. Nauris Bulvītis šodienas spēlē laukumā pavadīja visas 90 minūtes. Apsveicam ar titulu!
Turpat Skotijā Premjerlīgā "Dundee United" savā laukumā ar 1:2 atzina Glāzgovas "Rangers" pārākumu. Pāvels Mihadjuks palika mājinieku rezervē. Divas kārtas pirms turnīra beigām "Dundee United" turnīra tabulā ieņem pārliecinošu 3. vietu, kurā arī finišēs.
Savukārt Skotijas 2. divīzijā futbolā šodien pēdējā 36. kārtā "Brechin City" nospēlēja neizšķirti 1:1 pret "Stirling Albion", Krišjānis Vallers laukumā pabija 82 minūtes. Savukārt "Clyde" ar 4:2 sakāva "Dumbarton" - Aleksandrs Gramovičs 64. minūtē tika noraidīts no laukuma par otro dzelteno kartīti, bet Dmitrijs Borisovs izgāja laukumā uz maiņu 88. minūtē. Ar 31 punktu "Clyde" finišējusi pēdējā 10. vietā, izkrītot uz 3. divīziju, savukārt "Brechin", kas finišējusi 4. vietā ar 54 punktiem, gaida pārspēles par tikšanu 1. divīzijā.

Visbeidzot Ukrainas Premjerlīgā futbolā 28. kārtā Vladimirs Koļesņičenko no rezervistu soliņa noraudzījās, kā viņa pārstāvētā Odesas "Chernomorets" ar 0:2 atzīst Harkovas "Metalist" pārākumu. Ar 23 punktiem 28 mačos "Chernomorets" saglabā 14. vietu 16 komandu konkurencē. Ārpus pieteikumiem šodien palika Vadims Žuļevs (Ungārijā viņa pārstāvētā "Papa" zaudēja "Haladas" ar 2:4) un Adnrejs Butriks (viņa "Ceahlaul" zaudēja "Vaslui" - 0:1).

Izmantotie resursi:
sportal.ch
shootandgoal.com
bbc.com
fpl.ua
nemzetisport.hu
prosport.ro


, 2010-05-01 22:47, pirms 14 gadiem
amsī ir coffeshopi - grasshopper.. ir kāda saistība?
, 2010-05-01 22:48, pirms 14 gadiem
Vaņins gan jua būs kārtas simboliskajā izlasē
, 2010-05-01 22:54, pirms 14 gadiem
Andrejs Butriks šodien Ventspilī skatījās FKV spēli pret SK Blāzmu.
, 2010-05-01 23:31, pirms 14 gadiem
Lielu lielais prieks par Bulvīti. Nākamgad Skotijas Premjerlīga. Cerams, ka ventiņi izīrēs kaut vai vēl uz vienu sezonu. Pārsteidzoši, ka Mihadjuks bijis pieteikumā. Pozitīva zīme. Nebūtu slikti, ja tas pats Inverness paņemtu viņu uz nākamo sezonu. Lai jau jaunie ar tur pa to Skotiju kapājas, cik var.

Vaičulis ar otro spēli. Nice un vēl tāda uzvara. Priecē. Un, protams, Vaņins. Līderis. Vārtsargi mums ir labi... Diez ko pēc šīs sezonas darīs Rečickis?!
, 2010-05-02 00:42, pirms 14 gadiem
Kpc nav pieminēts, ka Gramovičs šajā spēlē saņēma 2 dzeltenās kartītes un mača 64. min. tika noraidīts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.