Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uvarenko: "CSKA komandā esmu iejuties labi, taču pirmo algu vēl neesmu saņēmis"

Rolands Eliņš

Uvarenko: "CSKA komandā esmu iejuties labi, taču pirmo algu vēl neesmu saņēmis"
Maksims Uvarenko
Foto: Sportal.bg

Latvijas futbola vārtsargs Maksims Uvarenko, kura pārstāvētais Bulgārijas klubs Sofijas CSKA finanšu problēmās ieslīdzis tiktāl, ka lūdzis palīdzību saviem līdzjutējiem, Bulgārijas portālam "Sportal.bg" sīkāk pastāstījis par savu iejušanos komandā un nepatīkamajiem pārsteigumiem.

"Komandā esmu iejuties labi," sacījis Maksims Uvarenko. "Puiši ir pieņēmuši mani savā kolektīvā. Klubam ir lielas ambīcijas, tas vēlas kļūt par valsts čempionu, kas ir labs izaicinājums."

"Naudas trūkums ir lielākā problēma, ko klubs šobrīd piedzīvo," turpināja bijušais "Ventspils" pamatvārtsargs. "Saspīlējums ir pamatīgs un ļoti nopietns, ceru, ka tas tiks atrisināts, cik ātri vien iespējams. Sliktā lieta man gan ir tāda, ka esmu komandā jau trīs mēnešus, bet pirmo algu vēl neesmu saņēmis."

"Vienmēr esmu spēlējis komandās, kur alga bijusi visai zema. Kad atnācu uz CSKA, cerēju, ka situācija mainīsies. Mana sieva gaida bērnu, mēs nevaram atļauties šobrīd dzīvot bez naudas. Lai nomaksātu īri par dzīvokli Sofijā, nācās pieņemt vecāku palīdzību. Ja klubs izsniegs 2-3 algas, visam vajadzētu nostāties savās vietās, tad arī šīs rūpes netraucētu," noslēdza pamatīgi sarūgtinātais Uvarenko.

CSKA finansiālās problēmas sasniegušas tādu līmeni, ka izmisušais klubs saucis palīgā arī līdzjutējus, pims nedēļas aicinot uzsākt ziedojumu kampaņu, kuras mērķis ir savākt ap 400 tūkstošiem eiro: "Kluba vadība darīs visu, kas ir tās spēkos, lai novērstu CSKA sabrukšanu. Taču nevaram to izdarīt vieni paši. Ir laiks CSKA apvienoties kā vienai dūrei un teikt, ka mēs nepadosimies!"

CSKA šobrīd draud Bulgārijas Futbola federācijas licences nesaņemšana, kas nozīmētu, ka sezonas pirmās līgas līdere un 31-kārtējā čempione tiktu nosūtīta uz amatieru līgu. Finansiālās problēmas gan visai tieši atsaukušās arī sniegumu laukumā, jo pēc ziemas pārtraukuma ciesti trīs zaudējumi un vienreiz spēlēts neizšķirti (toreiz tieši Uvarenko aizvadīja savu debijas spēli, nostāvot sausā). Kluba nākamā spēle paredzēta ceturtajā aprīlī pret savu sīvāko konkurenti "Ludogorets".

Lai iegūtu licenci, CSKA oficiāli jāsakārto sava parādu situācija līdz šodienai. Bulgārijas mediji norāda, ka centieni iegūt no naudu no līdzjutējiem ir bijuši nesekmīgi, panākumus nenesa arī kluba akciju piedāvāšana. CSKA problēmas sākās pēc divu svarīgu investoru aiziešanas, jo radās nesaprašānās ar kluba īpašnieku Aleksandaru Tomovu, kurš atteicis izpaust kluba finanšu patieso situāciju. Tomovs pēc tam pavēstīja, ka viņam ir rezerves plāns, taču līdz šim tas redzamu rezultātu nav sniedzis.

Slavenajā Bulgārijas klubā savas lieliskās karjeras sākumā spēlēja Hristo Stoičkovs, kurš nule kā piepildījis savu solījumu un CSKA muzejam uzdāvinājis 1994. gadā iegūto "Ballom d`Or" un "Golden Shoe", kas ir augstākie individuāli sasniegumi, ko izcīnījis Bulgārijas futbolists.

Izmantotie resursi:
ПФК ЦСКА София - Новина
Нов в ЦСКА призна: Родителите ми плащат наема...
Novinite.com - Sofia News Agency

  +5 [+] [-]

, 2015-04-01 13:28, pirms 9 gadiem
Ne visai patīkama ziņa.Laikam jau parakstot līgumu ,klubs būs noklusējis par savām problēmām.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-01 14:05, pirms 9 gadiem
Diemžēl šeit pierādās, kā akli uzticēties aģentam nevar. Noteikti šīs viss bija noklusēts un solīts kā sakārtos nedēļas laika. Diemžēl šeit parādas sportistu intelekta līmenis un izglītības trūkums. Kā nedrīkst naivi uzticēties nevienam, bet pašam kaut vai internet resursos pameklēt. Mūsu futbola izlase diemžēl ir daudz šādu negatīvu piemēru.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-01 14:28, pirms 9 gadiem
Nu Bulgarija taa ir bijis visos laikos ka aizskave algas.Ka neka visu kontrole mafija!!Ja speletajam ir kontakti,vajadzeja vispirms aprunaties ar futbolstiem,kas tur ir spelejushi,jo gan jau bija kads futbolists kam bija ari kontakti tur un uzsprasit par finansialo pusi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja